|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Invazivna meningokokna okužba velja za eno najbolj težavnih okužb, ki je večina od nas zaradi njene redkosti ne pozna, pediatri pa težko prepoznajo. Zanjo je značilen hiter in agresiven potek, ki lahko v 24 do 48 urah od prvih znakov privede do smrti

image

Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningitis pri dojenčkih in otrocih do 5. leta starosti. Čeprav je bolezen redka, so lahko njene posledice hude poškodbe in celo smrt.

NEGA IN ZDRAVJE

Nevarnost okužbe z virusom KME

Avtor: Ringaraja.net | 17.4.2013
image

Klopni meningoencefalitis (KME) je resno obolenje osrednjega živčnega sistema, ki se najpogosteje prenaša z vbodom okuženega klopa. Okužba se lahko prenaša tudi s pitjem okuženega nepasteriziranega mleka, predvsem kozjega, ali mlečnih izdelkov.

image

Bolezni, ki jih preprečujemo z rednim programom cepljenja otrok, se v večini izvajajo v prvem letu starosti. Nekatera cepiva so sestavljena iz več odmerkov, da lahko otroku zagotavljajo ustrezno zaščito. Katere bolezni s cepljenjem preprečujemo?

image

Cepljenje preprečuje razširjene, pogosto zelo nevarne bolezni. Med njimi tudi take, za katere ni ustreznih oblik zdravljenja ali pa zdravljenje z antibiotiki zaradi odpornosti bakterij ni več enako uspešno kot nekoč.

image

Klopi so že tako rekoč po vsej državi okuženi z virusom klopnega meningoencefalitisa, izjema je le ozko območje ob Obali. Kolikokrat je potrebno ponoviti cepljenje? Kakšni so stranski učinki? Kako odstraniti klopa?

STRAN 1 OD 1

Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...