|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Med otroki se ponovno pojavljajo nekatere bolezni

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.12.2022
image

Po epidemiji koronavirusa se med otroki pojavlja vse več obolelih za boleznimi, na katere smo skoraj pozabili. To je pet bolezni, ki so v ponovnem porastu.

VSE O VRTCIH

Začeli so se vpisi v vrtec

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 28.2.2021
image

Danes so se začeli vpisi v vrtce. Na podlagi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, je treba priložiti potrdilo pediatra o cepljenju.

VSE O VRTCIH

Vpis v vrtec in obvezno cepljenje otroka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.2.2021
image

Vpisi v vrtčevsko leto 2021/2022 se začenjajo v naslednjem tednu. Katera potrdila je treba priložiti in kaj je z obveznim cepljenjem?

ZDRAVJE IN NEGA

Necepljeni otroci ne bodo smeli v vrtec in šolo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.6.2020
image

Skupina 38 poslancev je v DZ vložila predlog novele Zakona o nalezljivih boleznih, s katero med drugim predlagajo, da necepljenih otrok starši ne bi mogli vpisati v javne oz. javnofinancirane vzgojno-izobraževalne ustanove.

image

Na novem portalu Cepljenje.info najdete tudi povezave na navodila za uporabo vseh v Sloveniji zakonsko obveznih, pa tudi priporočljivih cepiv, v katerih so zapisani neželeni stranski učinki, ki jih priznavajo proizvajalci cepiv.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Virus ošpic ozdravil raka!

Avtor: Helena Primic | 11.12.2019
image

Virus ošpic se je pokazal tako zelo "inteligenten", da je, za razliko od kemoterapije, ki ubije vse celice (tako rakave kot zdrave), uničil le rakave celice, zdrave pa pustil povsem nedotaknjene.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Povezava med cepljenjem in avtizmom ne obstaja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.10.2019
image

Kot piše spletni Dnevnik, so danski znanstveniki z obsežno raziskavo, ki je zajela 657.461 otrok ugotovili, da med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR) in avtizmom ni nobene povezave.

BOLEZNI IN STANJA

Kako pravilno zdraviti ošpice pri otroku?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.1.2018
image

Otrok naj ves čas počiva, ne znižujte mu vročine (še posebno ne s paracetamolom) in ga redno hidrirajte, pazite, da se ne prehladi ter mu dodajajte vitamine A, C in D.

BOLEZNI IN STANJA

Kaj storiti ob znakih ošpic?

Avtor: Helena Mlakar | 31.3.2015
image

Če sumite, da imate vi ali kdo od vaših bližnjih ošpice, se o tem s svojim zdravnikom najprej posvetujte po telefonu!

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Ošpice tudi med otroki

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.12.2014
image

Pred časom je v Sloveniji prišlo do izbruha ošpic. Večina obolelih je odraslih, med njimi pa je tudi nekaj otrok. Ti niso bili zaščiteni z ustreznim cepljenjem.

STRAN 1 OD 2

Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
Pozor: Široki trakovi so lahko dojenčkom n...
Simpatični široki trakovi, ki jih starši pogosto uporabljajo za zaščito ušes oziroma kot okras na glavi dojenčka so lahk...