|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gripa in prehlad v nosečnosti

Helena Mlakar, 29.3.2023
Tudi med nosečnostjo se vas lahko lotita gripa ali prehlad. Bolezen pa je lahko še težja, saj mnogih zdravil zaradi nosečnosti ne smete jemati. Kako si pomagati?

image
Kako ravnati pri gripi in prehladu v nosečnosti? (Foto: Freepik.com)
/11


Prehladna obolenja, gripa, vse to je v nosečnosti dokaj pogosto, a k sreči te bolezni ne škodujejo vašemu razvijajočemu otročičku v maternici. Težava pa nastane, če je bolezen težka, če ste res zelo bolni, če imate povišano telesno temperaturo, saj mnogih zdravil v nosečnosti ni dobro jemati.


Pri gripi, kašlju, bolečem grlu in podobnih tegobah je zelo pomembno, da poskušate čim več časa počivati. Počitek vam bo dobro del, bolezen boste hitreje premagali. Pomembno je tudi, da popijete zadostno količino tekočine. Pijte navadno vodo, čaje, naravne sokove.


Če vas zelo boli grlo, vam lahko pomaga topli napitek iz limone in medu. Žlico medu, sok polovice limone pomešajte v vroči vodi ali čaju in po požirkih pijte. Grlo lahko izpirate tudi s žajbljevim čajem. A tega raje izpljunite, saj se ga v nosečnosti ne priporoča. Bo pa zdravilni žajbelj zagotovo pomagal pozdraviti boleče grlo. Vneto grlo lahko izpirate tudi z mešanico kuhinjske soli in vode – četrt žličke soli zmešajte v skodelici tople vode in grgrajte.


Če vas boli glava, si lahko pomagate s česnom, ki je naravni antibiotik, z limono ali zeliščnimi čaji.


Če imate povišano telesno temperaturo, če se ne počutite dobro, potem je nujno, da obiščete svojega zdravnika, ki vam bo svetoval, kaj storiti.


Kako izboljšati imunski sistem?

Proti gripi in prehladu se lahko zaščitite tudi z domačimi pripravki. Pijte čaje, jejte sveže sadje in surovo zelenjavo, pripravljajte si zdrave napitke in smutije. K boljši odpornosti pripomorejo tudi oreščki, semena, bučno, oljčno olje. pomaga tudi redno gibanje, sprehodi v naravo. Izogibajte pa se prostorom, kjer je veliko ljudi, čakalnicam. Predvsem pa redno in temeljito umivajte roke.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
49
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
11
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
9
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7



Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Koliko kave lahko spije nosečnica?
Preverite, kje je tista varna meja popite kave v nosečnosti, da ta razvada ne bo vplivala na večjo verjetnost za spontan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?