|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prehlad v nosečnosti - nasveti za zdravljenje

Uredništvo Ringaraja.net, 9.11.2023
Pri zdravljenju prehlada v nosečnosti se je potrebno malce drugače lotiti zdravljenja kot sicer. Preberite, kaj lahko vzamete in kaj lahko škoduje otroku, ki ga nosite v trebuščku.

image
/11


V normalnih pogojih je naša prva reakcija na vsako zdravstveno težavo, da poiščemo zdravilo, ki bi nam pomagalo. Ko smo noseči, pa se to precej spremeni, saj se moramo pogosto simptomov bolezni lotiti brez uporabe zdravil in moramo biti bolj potrpežljivi, dokler simptomi ne izginejo. Sestavine zdravil namreč lahko pridejo skozi posteljico do ploda, kar je še posebej slabo v prvem trimesečju nosečnosti, ko potekajo glavni procesi v razvoju otroka in se oblikujejo vsi otrokovi organi.

Kako se torej najboj učinkovito lotiti zdravljenja, ko opazimo enega od naslendjih simptomov prehlada in smo noseči?


Ko imate zamašen nos

Čeprav so pršila oziroma kapljice za nos neškodljive, večina zdravnikov njihovo uporabo v času nosečnosti odsvetuje. Vse, kar uporabljate, namreč pride tudi v vaš krvni obtok in s tem v kri vašega otroka.

Namesto zdravil uporabite navadno fiziološko raztopino, inhalirajte kamilice, žajbelj ali morsko sol.


PREBERITE TUDI: Gripa in prehlad v nosečnosti

 

Kaj storiti, če močno kašljate?

Imate napade kašlja, vendar nobenega zdravila, ki bi vam pomagalo, ne morete vzeti, ker ste noseči? Pomagali vam bodo nasveti naših babic, ki jih uporabljajo mnogi pri težavah s kašljem.

Pijte veliko tekočine – vodo, limonado, čaje, mleko z medom. Grlo lahko pomiri tudi domač napitek, ki ga naredite tako, da sladkor najprej raztopite v posodi na zmerni temperaturi, nato ga zalijete z mlekom ali vodo in premešate.

Tekočino lahko dobite tudi prek zelenjavnih in mesnih enolončnic.

Jejte česen in čebulo, ki krepita imunski sistem in pomagata redčiti sluz. 


Če vas muči zelo boleče grlo

Obstajajo določene pastile, ki jih zdravniki priporočajo nosečnicam. Vsekakor se najprej posvetujte z zdravnikom o terapiji, ki jo priporoča. Najpogosteje so te pastile blage, zato boste potrebovali več truda in časa, da vnetje izzveni.

Univerzalna rešitev,ki je zelo učinkovita so obloge za grlo. Ne glede na to, ali se boste odločili za med, mast ali nariban krompir, ne bo odveč, če boste z njimi tudi spali. Že zjutraj lahko pričakujte izboljšanje.


PREBERITE TUDI: Zeliščni čaji v nosečnosti niso priporočljivi

 

Imate visoko temperaturo?

Visoka temperatura med nosečnostjo je znak, da morate obiskati zdravnika. Težava pri visoki temperaturi je, da je oskrba otroka v trebuhu s krvjo lahko otežena. Zdravniki vam bodo v večini primerov svetovali pitje paracetamola, poleg tega pa morate temperaturo znižati s hladnim tuširanjem ali masažo ali z uporabo alkoholnih obkladkov.

Visoke temperature med nosečnostjo ne jemljite zlahka in ne odlašajte s strokovno pomočjo.


VIR: Bebac.com


 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
5
Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
5
To se zgodi v možganih nosečnice in mamice
Kadar so nosečnice in mamice po porodu pozabljive, zmedene in občutljive, radi rečemo, da jih dajejo hormoni, ponekod ce...
4



Koliko kave lahko spije nosečnica?
Preverite, kje je tista varna meja popite kave v nosečnosti, da ta razvada ne bo vplivala na večjo verjetnost za spontan...
Nosečniška sladkorna bolezen in pridobivan...
Nove raziskava, v katero so zajeli 8352 nosečnic kaže, da prekomerno povečanje telesne teže med nosečnostjo ni pomemben ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?