|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po rojstvu

Uredništvo Ringaraja.net, 27.3.2024
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva otroka na svet in vso veličino življenja.

image
Fotografije novorojenčkov le nekaj sekund po rojstvu je posnel fotograf Christian Berthelot. (christianberthelot.com)
/111


Fotografije niso nastale pri naravname, vaginalnem porodu, ampak pri carskem rezu in kot pravi fotograf: "fotografije so "težke" za gledanje, ampak v tem je poanta." Serija fotografij, ki jo je fotograf poimenovam "Cezar" prikazuje surovo in neomajno naravo rojevanja, brez lepotičenja, ki smo ga vajeni iz drugih foto posnetkov z rojstev. Prikazujejo kri in novorojenčkovo telo z ostanki verniksa (sirasta snov, ki varuje otrokovo kožo, dokler je le-ta v maternici), ki so dejansko prisotni v prvih nekja sekindah po rojstvu.

"Ko sem svojega sina zagledal prvič, je bil ves krvav in pokrit s to belo snovjo, ki se imenuje verniks," pravi očka Bertelot Huffpost: "Zgledal je kot vojak, ki je pravkar osvojil svojo prvo bitko, kot angel iz teme."
Prav to prikazujejo te fotografije in čeprav jih je težko gledati, jih le poglejte, saj prikazujejo vso veličino samega rojstva in čudež življenja. Rojstvo je neprecenljiva izkušnja in te fotografije to tudi dokazujejo!
Vir: christianberthelot.com

Fotografije novorojenčkov le nekaj sekund po rojstvu je posnel fotograf Christian Berthelot. Fotografije so nastale pri carskem rezu in kot pravi fotograf: "so "težke" za gledanje, ampak v tem je poanta."

 

PREBERITE TUDI: Novorojenček - Tega verjetno še niste slišali

 

Serija fotografij, ki jo je fotograf poimenoval "Cezar" prikazuje surovost in neomajnost rojevanja, brez lepotičenja, ki smo ga vajeni iz drugih foto posnetkov rojstev. Prikazujejo kri in novorojenčkovo telo z ostanki verniksa (sirasta snov, ki varuje otrokovo kožo, dokler je le-ta v maternici), ki so dejansko prisotni v prvih nekaj sekundah po rojstvu.


"Ko sem svojega sina zagledal prvič, je bil ves krvav in pokrit s to belo snovjo, ki se imenuje verniks," pravi očka Bertelot Huffpost: "Zgledal je kot vojak, ki je pravkar osvojil svojo prvo bitko, kot angel iz teme." Prav to je tudi na teh fotografijah in čeprav jih je težko gledati, jih le poglejte, saj prikazujejo vso veličino samega rojstva in čudež življenja.


Rojstvo je neprecenljiva izkušnja in te fotografije to tudi dokazujejo!


VIR: christianberthelot.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
7
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
5
VIDEO: Devet mesecev nosečnosti v štirih m...
Oglejte si vse te fantastične spremembe pri nosečnici, pa tudi v njej - od spočetja do poroda.
5
Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
4



Masaža teh točk pomaga pri zelo bolečem po...
Če se med porodom želite izogniti kemičnim sredstvom proti bolečinam, v članku preverite, masaža katerih akupresurnih to...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?