|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Genialni trik, kako dojenčku dati zdravilo

Helena Primic, 26.9.2022
Kako dojenčku dati zdravilo brez dojenčkovega upiranja in pljuvanja zdravila? V članku preverite trik, ki dejansko deluje!

image
Cucelj lahko premažete z mlekom, da ga bo dojenček raje sprejel. (Helena Lee/Facebook)
/11


Dojenček je zbolel in čas je za zdravilo. Zdravilo, ki mu ga komajda sploh spravite v usta, kaj šele, da bi zdravilo tudi zares pogoltnil. Če mu ga morate dati sredi noči oziroma med spanjem, je dojenčkov upor seveda še toliko večji.

Seveda razumete dojenčka, da mu zdravilo ni okusno in ga zato večino izpljune, toda hkrati pa veste, da mu bo zdravilo pomagalo in je potrebno za njegovo zdravljenje.

Da tega, da vam na ta način zdravila, ki večina pristane na dojenčkovih oblačilih, kmalu zmanjka, niti ne omenjamo.

 

PREBERITE TUDI: Ajurvedska pomoč pri ušesnem maslu

 

Cucelj od flaške + dozirka za sirup

Ni kaj, biti starš bolnega dojenčka ni niti malo lahka naloga. Zato si moramo starši med sabo pomagati. Včasih tudi tako, da dojenčka "malo prenesemo naokoli". Pač s tistimi zelo uporabnimi starševskimi triki, ki nam skrb za (bolnega) dojenčka zelo olajšajo.

Takšen je tudi ta trik, ki so ga odkrile obupane mamice - trik s cucljem od flaške.


1) Naslednjič, ko boste dojenčku morali dati zdravilo, uporabite cucelj flaške, ki jo dojenček že uporablja in pozna (tudi, če ne uporablja flaške, ima verjetno tolažilno dudo, zato bo cucelj gotovo raje sprejel kot žličko).


2) V cucelj do konca potisnite dozirko oziroma injekcijo za sirup, nato cucelj ponudite dojenčku. Lahko ga namočite tudi v vodo ali čaj ali ga premažete z materinim mlekom (lahko tudi adaptiranim), da ga bo raje zagrabil.


Trik s cucljem

 

3) Ko otrok začne vleči, poskušajte v čim krajšem času iztisniti vso zdravilo v cucelj, da ga bo čim prej pogoltnil - še preden bo ugotovil vašo prevaro in cucelj užaljeno izpljunil.

 

PREBERITE TUDI: POZOR - Nosni dekongestivi niso za mlajše od šest let!

 

Pa brez skrbi, otroku se zaradi tega ne bodo zamerili vsi cuclji, vključno z vašimi bradavicami in dojenjem, le nekoliko ga boste zmedli. Zagotovo pa otroku in sebi povzročili manj stresa, kot če bi mu zdravilo na silo vlivali v usta.

Pa ne pozabite, da je dojenje zaščita pred boleznimi!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

5 stvari za zadovoljnega dojenčka v vročih...
Pripravili smo izbor izdelkov, ki jih letos potrebuje vsak dojenček, da bosta kljub vročim dnevom, ki prihajajo, letošnj...
7
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
7
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
6
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
6



Dremanje z dojenčkom v naročju je lahko ne...
Se tudi vam zgodi, da zadremljete na kavču, medtem ko vaš dojenček sladko spi na vaših prsih? Poskušajte se izogibati te...
Popek potrebuje posebno nego
Popkovnico, ki povezuje plod s posteljico, po porodu spnejo in prerežejo. Tako izgine fizična vez med materjo in otročič...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?