|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gremo vsi na veliki dobrodelni koncert za male borce

M. G., 22.9.2023
Za otroke s težkimi redkimi boleznimi bodo 26. oktobra združili moči mnogi vrhunski glasbeniki, ki bodo nastopili na velikem dobrodelnem koncertu Viljem Julijan v Cankarjevem domu.

image
V Društvu Viljem Julijan želijo s svojim tradicionalnim koncertom malim borcem pokazati, da niso sami in zanje zbrati čim več sredstev.
/11


Na velikem odru Gallusove dvorane se bodo v podporo otrokom z redkimi boleznimi zvrstila mnoga izjemna glasbena imena, kot so Goran Karan, Otroški pevski zbor RTVSLO, Challe Salle, Zdravniški orkester Camerata Medica, Manca Špik, SoulGreg Artist & BigLights Band, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet.

»V tem posebnem večeru bomo malim bolnikom, ki se soočajo z najtežjimi možnimi boleznimi, ki so večinoma žal neozdravljive in povzročajo veliko stisk in trpljenja, pokazali, da niso sami in da smo tukaj za njih. Da jih podpiramo in bodrimo na njihovi zahtevni poti,« pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan.

 

viljem julijan 

FOTO: Koncert Viljem Julijan je zapuščina fantka Viljema Julijana, ki je pri dveh letih starosti izgubil bitko z neozdravljivo redko boleznijo.

 

V društvu si želijo, da bi ljudje dobrega srca tudi tokrat stopili skupaj in napolnili Cankarjev dom, s čimer bi za male borce zbrali čim več sredstev. Redke bolezni so namreč večinoma skrajno težke bolezni, ki žal žalost večinoma prizadenejo otroke. So večinoma neozdravljive in pogosto smrtonosne v otroštvu ali mladosti. Čeprav je posamična bolezen zelo redka, pa je teh bolezni več tisoč, zato je tudi malih borcev zelo veliko. Bolezni ne povzročajo samo fizičnih bolečin in trpljenja, ampak tudi velike psihične, čustvene in socialne stiske. Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine namreč doživljajo skrajne človeške stiske, mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nudi vse potrebne nege, terapij, pripomočkov in skrbi, ki jo le-ti potrebujejo.

 

maša

FOTO: Mnogi otroci z redkimi boleznimi, kot je mala borka Maša, se soočajo z neozdravljivimi in smrtonosnimi boleznimi.

 

»Koncert Viljem Julijan je ponosen glas vseh otrok z redkimi boleznimi in njihovih družin. Je dogodek podpore, srčnosti in upanja. Zato z vsem srcem vabim vse, da se nam 26.10. pridružijo v Cankarjevem domu, kjer bomo doživeli nepozaben večer, poln ljubezni in sočutja,« pravi glasbenik Gregor Bezenšek – SoulGreg Artist, ki je pobudnik koncerta in ustanovitelj Društva Viljem Julijan.

 

koncert

 

Letos bo dogodek še dodatno poseben, saj bo na njem nastopil tudi Otroški pevski zbor RTVSLO in Zdravniški orkester Camerata Medica. Vstopnice za koncert so že na voljo na Eventimovih prodajnih mestih, vsa sredstva, zbrana s prodajo kart, pa bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
14
Zlomi pri otrocih
Pri otrocih so zlomi specifični zaradi posebnosti otroškega skeleta, rastnih plošč in plastičnosti otroških kosti. Edins...
5
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
5
Izbruhi jeze pri otroku: kako se odzvati
Izbruhi jeze zajemajo od cviljenja in joka do kričanja, udarcev, metanja in hlastanja za zrakom. Enako pogoste so pri de...
4



Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?