|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Hitro in lahkotno na svet

Nagajuck, 24.1.2010
Takole je bilo pri meni. Nekaj dni prej se ni dogajalo nič sumljivega. Nisem opazila kakršnekoli drugačne bolečine, dan pred porodom sem bla še na izletu v malo nižjih hribih.
Ključne besede:

image
/11


Rodila sem 9.4. (prvorodka), rok pa sem imela en dan prej. Ponoči sem čutila rahle bolečine v spodnjem delu trebuha (kot pri boleči menstruaciji). Po malem mi je odtekala tudi voda, vendar sem šla vsakokrat nazaj spat (to sem opazila prvič okoli 1h zjutraj). Zbudila sem se kot običajno, ob 6h, in sla pod tus. Zbudila sem tudi mojga (ker bi itak moral v službo) in mu rekla, da mi je ponoci pomalem oddtekala voda in ker sem itak imela pregled pri G in bi me on peljal, sva šla samo v sosednjo stavbo.

V porodnisnico sva prisla okoli 7h zjutraj. Ena od prijaznih sester me je lepo sprejela, priklopila na CTG in me potem pregledala in ugotovila, da sem 5 cm odprta. Nato se je začel birokracijski postopek, celo uro. Poslali so me gor na klistir, vmes pa še malo mojega "zasliševali" z različnimi vprašanji. Ob 9h sta naju pospremili dve pripravnici v porodno sobo (oranzne barve in muzika je bila ves čas ON).

Prišla je prijazna babca, ki je bila z mano ves čas poroda (zahvala babici Renati Nahtigal!). V spodnjem delu trebuha so zacele postajati bolečine čedalje močnejse, samo stopnjevalo se je. Ja, seveda dihala sem kot piše v najbolj znanstveni knjigi! Kar neki sem jaz dihala, ker me je ze mocno bolelo sem si pomagal s kisikovo masko in moj dragi mi je skoz pomagal in mi sepetal (vsega sploh  nisem slisala, pa sej ni vazn, men je pomagal)! Cedalje hujsi so bili popadki, pa se vmes tudi ne spomnim vsega, ker mi je slabo ratvalo sem imela potem skoz zaprte oci (ceprav mi je potem moj rekel, da nisem nic zamudila, ker je slo vse tolk hitro). Pol pa kot, da bi se zbudila smo ze bili pri iztisku,kar mi ni bilo naporno, je babca lepo spodbujala in pomagala mali na svet. In se en mocen vdih in iztis kolikor mors" je rekla babca in plump mala Kalina je bila  ob 11h ze na svetu,week, week,....se je slisal in dobila sem jo na spodnji del trebuha (vise ni slo,je bla prekratka popkovina). Pobozala sem jo in se smejala, kot tudi moj ki je se pol popkovino prerezal (ni imel glih namena, ampak je bil zelo aktiven skoz in se je cist vklopil). Sivana nisem bila, vse je bilo o.k. Dojiti se nisva mogli takoj,ker je mala svirala svoj visoki C (ga lepo ohranja tudi zdaj). V porodni sem mogla pol se lezat in z mojim in malo smo se cartali. Na oddelek naju je potem odpeljala zelo prijazna sestra. Moj pa je skocil v trgovino po papico, sva bila oba zelo lacna. Ostal je z mano se v casu obiskov, potem pa sva bili kar na 1x samo midve in najin novi svet..... Porod je trajal vsega skupaj 2 uri, lahek in hiter.Bi pa lahk kar takoj vstala in sla domov. Super sem se pocutila, brez vecjih bolecin in utrujenosti. Domov sva prisli, kot je obicajno, po treh dneh. Kalina lepo napreduje in raste, vsak dan je nekaj novega!

uporabnik: Nagajuck ; avtor: Spela

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
4
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
4



9 znakov, ki razkrivajo spol otroka
Nekateri si ne želijo izvedeti, kakšnega spola je otrok v trebuščku, kljub temu je v vsakemu malce radovednosti, da bi š...
Le srečna ženska je srečna mama
Ko ženska postane mama, se premalokrat govori o tem, da gre za prelomnico, ki je, podprta z močnim hormonskim nihanjem t...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?