|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaj se dogaja z ženskim libidom med nosečnostjo?

Helena Primic, 29.5.2022
Preverili smo, kaj se dogaja z ženskim libidom v vsakem od trimesečij, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete in kako se s temi spremembami čim bolj pozitivno soočati.

image
V drugem trimesečju ima nosečnica povečano količino krvi, ki večinoma kroži v spodnjem delu telesa. Zato je povsem normalno, če je bolj pogosto pri volji za seks. (Freepik.com)
/11


Če ste mislili, da nosečnico zanima samo dojenček v njenem trebuščku in v nosečnosti sploh več ne pomisli na seks, se močno motite.

Pravzaprav kar nekaj žensk med prvimi znaki zanositve ne opaža slabosti in bolj občutljivih prsi, temveč predvsem povečano željo po seksu. 

 V določenih mesecih nosečnosti se ženski libido zaradi povišanih vrednosti hormonov (estrogena in progesterona) in telesnih sprememb (boljša prekrvavitev in povečana občutljivost genitalij ter prsi) celo poveča, zato pričakujte, da vas bo takrat bodoča mamica zagotovo bolj pogosto presenečala s porednimi željami. 

Preverili smo, kaj se dogaja z ženskim libidom v vsakem od trimesečij, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete in kako se s temi spremembami čim bolj pozitivno soočati.

 

PREBERITE TUDI: 4 največji miti o seksu v nosečnosti in po porodu

 

Prvo trimesečje

Čeprav ste morda bolj občutljive in hitro utrujene, vaši hormoni delajo prave akrobacije. Zaradi tega so vaše prsi in bradavice videti večje in predvsem bolj občutljive, kar velja tudi za vaše čustveno stanje, zaradi česar se počutite bolj čustvene in povezane s partnerjem. Idealna mešanica za nežen in erotičen seks.

Poleg tega vama tudi ni treba paziti, da bi zanosili, saj ste že noseči. Pa čeprav trebuščka morda sploh ni opaziti, lahko to, da sta skupaj ustvarila novo življenje, prav tako vpliva zelo vzburjajoče. Pa še vsi seksualni položaji so dovoljeni v prvem trimesečju! 

Namig: S partnerjem izkoristita povečano občutljivost bodoče mamice ter se odpravita na raziskovanje seksualne čutnosti v prijetnem okolju počasi, z globokimi pogledi in dušno povezanostjo. Sedaj je z vama še ena duša, ki je plod vajine svete ljubezni in s tem, ko se čutno ter dušno ljubita, ljubezen pošiljata tudi njej.  

 

PREBERITE TUDI: Drugo trimesečje - Najboljši položaji za seks 

 

Drugo trimesečje

Če nosečnica nima posebnih zdravstvenih težav, so drugo trimesečje pravi medeni tedni nosečnosti. Morebitne neprijetnosti prvega trimesečja so mimo, prav tako pa še niste v zadnjem trimesečju, ko ste soočeni s kar nekaj prepovedi tudi glede seksa. Ni čudno, da veliko nosečnic in parov v drugem trimesečju čuti, kot da so ne le na medenih tednih nosečnosti, temveč tudi seksualnega življenja.

K temu pripomorejo tudi fizične spremembe, med katerimi je tudi povečana količina krvi, ki večinoma kroži v spodnjem delu ženskega telesa. Zaradi povečanega pretoka je seveda povsem normalno, če boste bolj pogosto pri volji za seksualno razvajanje.

Iz istega razloga so v drugem trimesečju tudi močnejši orgazmi. Nekatere ženske poročajo, da so v tem delu nosečnosti prvič doživele večkratne orgazme.

Namig: Nekaterim moškim so nosečnice še posebej seksi. Glede na to, da noseča ženska v drugem trimesečju dobesedno žari - tako telesno kot psihično, je seveda povsem razumljivo, zakaj se nosečnica počuti kot boginja plodnosti in seksa, njen moški pa počaščen, da jo lahko povsem zadovolji in s tem tudi sebi podari največji možni vzburjevalec.  

 

PREBERITE TUDI: Krvavitev po seksu v nosečnosti

 

Tretje trimesečje

Z velikim trebuhom in različnimi bolečinami ste verjetno pomislili, da bo seks zadnja stvar na seznamu zadnjega trimesečja nosečnosti. Pa ni nujno tako. Obilje vašega plodnega telesa je na vrhuncu, zaradi česar ste morda veliko bolj samozavestni glede svoje telesne lepote in je želja po tem, da bi se slekli in pokazali svoje čudovito telo v Evinem kostumu, naravno večja. 

Znanstvene študije so celo pokazale, da bližje kot ste porodu, večja bo želja po seksualnosti. Zato se nikar ne zadržujte, le pazite, da vam bo med seksom zares čim bolj udobno.

Seks je tudi odlična metoda za pospešitev poroda, če malček še nikakor noče priti na iz udobne maternice. Draženje bradavic in orgazem namreč sproži naval oksitocina - hormona, ki je zadolžen za naravno sproženje in tekoč potek poroda. Tako da ne pozabite na to tudi, ko se bo porod že začel oziroma med porodom. 

Poleg tega prostaglandini v spermi pomagajo pri zorenju in mehčanju materničnega vratu, pa vendar naj vaju ne bo strah, da bi s seksom malčka prehitro pregnala iz materinega trebuščka. Ko bo zanj pravi čas, bo prišel.

Namig: Če je partnerja strah, da bo med seksom prodrl v maternico in "se dotaknil" otroka, ga potolažite z dejstvom, da je to tudi teoretično nemogoče, saj je otrok varen v svoji maternici in plodovnici. Se pa lahko zgodi, da bosta med seksom začutila otrokove brce, kar vzemita kot zabaven dodatek seksa v pozni nosečnosti.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
26
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
23
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
5



Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?