|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako otroku pomagati, da se sprejme takšen, kot je?

Helena Primic, 14.11.2019
Pri tem, da bo otrok lažje sprejel samega sebe in vse svoje individualne posebnosti, mu lahko poleg sprejemajoče in ljubeče vzgoje pomagate tudi s pravljico.

image
Mami, so moji lasje res grdi, kot pravi Nina?
/11


V sodobni družbi, ki prisega na popolno lepoto, večno mladost in le odlične rezultate, so pogosto že predšolski otroci obremenjeni s svojo podobo in doživljanjem samega sebe.

Pri tem, da bo otrok lažje sprejel samega sebe in vse svoje individualne posebnosti, mu lahko poleg sprejemajoče in ljubeče vzgoje pomagate tudi z dvema pravljicama, ki sta izšli pri Mladinski knjigi.

 

Začarani žabec

O začaranem žabcu

Ko žabec Žan nekega dne skrit med lapuhovim listjem prisluškuje babici, ki ob ribniku svoji vnučki pripoveduje pravljico o princeski in žabi, pravljice ne more pozabiti. Tako se začne pravljica O začaranem žabcu, ki jo je napisal Andrej Rozman Roza, ilustriral pa Zvonko Čoh.

Žabec Žan se je namreč vedno počutil tako drugačnega od drugih žab, kar je zagotovo potrdilo, da je tudi on začaran princ. Začarani princi pa seveda ne pospravljajo alg za sabo in ne živijo tipičnega žabjega življenja, temveč čakajo in se pripravljajo na princesko, ki jih bo s poljubom spremenila nazaj v princa. 

Bo žabec Žan srečal svojo princesko? In kaj pa, če je tista žabica Ženja, s katero se žabec Žan najbolje razume, v resnici začarana princeska na zrnu graha?

Skupaj z otrokom preverita, kakšno pot bo moral prehoditi žabec Žan, da bo sprejel svojo žabjo-prinčevo naravo in žabje življenje v ribniku. Pri tem lahko otroka vprašate, če se tudi on kdaj počuti drugačnega od drugih otrok in kakšen odnos ima do te svoje drugačnosti oziroma individualne unikatnosti. 

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Kako vzgajati bodočega umetnika?


Ko se srečata dva povsem različna svetova

Obisk

Predstavljajte si, da se lenivec, ki živi v drevesni krošnji nekje v Srednji Ameriki, dogovori s tapirjem, ki od prejšnjega tedna živi pod isto krošnjo, da pride k novemu sosedu na obisk. Kot vemo, so lenivci zelo, zelo, res zelo počasni. Česar pa tapir ni vedel, lahko beremo v pravljici z naslovom Obisk, ki jo je napisala Gaja Kos, ilustrirala pa Ana Zavadlav.

Tapir je seveda vse pripravil, kot se za obisk spodobi: pospravil svoj novi dom, pripravil zdrav prigrizek, igro Človek ne jezi se in gumitvist, kopalke in svojo najljubšo ilustrirano knjigo. Ker se nikoli ne ve, ali so sosedje bolj za šport ali bolj za umetnost.

Toda ... medtem, ko se je lenivec v svojem ultrapočasnem ritmu, ki je seveda zahteval tudi vmesne počitke in dremeže, premikal proti spodnjemu sosedu, se je tapir od dolgčasa že sam malo poigral, pojedel prigrizek in na koncu utrujen zadremal. 

Kako je dremajočega gostitelja sprejel lenivec, ko je vendarle prispel do soseda in kako bosta tako različna soseda sploh lahko vzdrževala prijateljske odnose, preverite v pravljici, ki nam pokaže, da tudi zelo različna in drugačna bitja lahko živimo v sožitju. In kako nam to uspeva v naši družini?


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
18
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
11
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
8
Nenavadne žverce: hobotnica Dumbo
Otroci, kako dobro poznate hobotnico? V Ringarajinem živalskem kotičku lahko preverite svoje znanje.
6



Kako spodbujati otrokovo domišljijo?
Preverite pet idej, kako spodbuditi razvoj otrokove desne polovice možganov, ki je zadolžena za domišljijo in ustvarjaln...
Beremo: Vse o čebelah za otroke in starše
Za eno samo žlico medu je štiri do sedem čebel garalo vse svoje pašno obdobje! Po tej knjigi Čebele bo vsaka žlička medu...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?