|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako pozimi obleči otroka, ki ga nosimo v nosilki?

Erika Arko, certificirana svetovalka za nošenje, 22.2.2024
Kako otroka in sebe primerno obleči v hladnejših dneh, ko smo na sprehodu z nosilko?Preverite napotke, ki se jih je dobro držati, da lahko brez skrbi uživate v nošenju in raznolikosti prihajajočih letnih časov.

image
Zelo pomemben del opreme za nošenje pozimi so pokrivala za vrat, glavo in ušesa. (Freepik.com)
/11


Prihaja hladnejši del leta, ki staršem dojenčkov in majhnih otrok prinaša še en izziv: kako otroka in sebe primerno obleči? Najti funkcionalna oblačila, ogrinjala in pokrivala je že samo po sebi težko, kadar pa v formulo dodamo še dojenčka ali otroka v nosilki, smo še bolj zmedeni.

Ker vam želimo skrbi karseda olajšati, si preberite nekaj napotkov, ki se jih je dobro držati, da lahko brez skrbi uživate v nošenju in raznolikosti prihajajočih letnih časov. 


PREBERITE TUDI: POMEMBNO - Če boste nosili svojega dojenčka


6 nasvetov za nošenje pozimi

1. Upoštevajte, da novorojenčki ne zmorejo samoregulirati telesne temperature, zato starš prevzame vlogo termostata in preverja dojenčkovo temperaturo z dotikom/stikom.


2. Priporočljivo je, da si razna oblačila in pokrivala nadene nosač in z njimi pokrije otroka nad/čez nosilko. Tako bo na prostem obema toplo, kadar pa pridemo v toplejše prostore si lahko preprosto odpnemo ali slečemo oblačilo, ne da bi otroka dajali iz nosilke.


3. Lahko se poslužujete tudi praktičnih pokrivalčkov, ki se jih namesti čez nosilko in prijetno grejejo otroka.


pokrivalček za nosilko

Pokrivalček prijetno pokrije in ogreje otroka. Namestimo ga čez nosilko in ga s trakci pritrdimo okoli nosilkinih naramnic. (FOTO: Ergobaby)


4. Če nosite le občasno in ne želite zapravljati še za en dodaten pripomoček, si lahko pomagate s partnerjevo največjo jakno, lahko skvačkate odejico v obliki zvezde s kapuco za nad nosilko ali celo nosilko oblečete v otrokovo bundico. 


5. Kadar so otroci v nosilki, je pomembno, da niso preveč oblečeni oziroma da so oblečeni tako, da lahko odvečne plasti odstranimo – odvijamo kot čebulo. Puhasti pajaci ali kombinezoni nam otežujejo slačenje, prav tako ne moremo zagotoviti ergonomskega položaja v nosilki, ker je obleka preobilna.


PREBERITE TUDI: Prvi tečaj o nošenju otrok


6.  Zelo pomemben del opreme za nošenje pozimi so pokrivala za vrat, glavo in ušesa: šali, tube, naglavni trakovi, naušniki in tople kape. Ne smemo pa pozabiti na nujne nogavice oz. termo škorenjčke, če otroci ne nosijo še čevljev.


Več o nošenju v mrazu si preberite v blogu tukaj >>


NE SPREGLEJTE! Pri spletni šoli SkrbenStars.si trenutno poteka tudi NAGRADNA IGRA, v kateri lahko z malo sreče osvojite nosilko Nuna Cudl Softened Denim.

Nagradno igro najdete tu >>

 

VIR: www.skrbenstars.si


tečaj o nošenju otroka


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
6
Po poteh velikih faraonov
Velike piramide so pripadale faraonom, manjše, ki jih je v bližini kar nekaj, pa so bile namenjene faraonovim ženam in s...
4
Grad pri Gradu
Je eden največjih gradov na Slovenskem. Stoji v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Je najobsežnejši grajski kompleks...
3
Družinski izlet - Trebni vrh na Dolenjskem
Ob sestopu boste prišli do lovskega doma in obeležja 15. poldnevnika, kjer je reliefni zemljevid Slovenije z označenim p...
3



Čigave so stopinje v snegu?
photo
Prepoznavanje stopinj v snegu je zanimiva in poučna igra, o stopinjah se lahko pogovarjamo kar na sprehodu.
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?