|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kakšna je idealna teža nosečnice?

M. T., 4.2.2024
Ženske, ki se v nosečnosti močno zredijo, imajo pogosteje težave v nosečnosti in tudi po porodu. Če se v nosečnosti zredite več kot 12 kilogramov, se vam bodo v telesu kopičile maščobe in vam bo zastajala voda, zaradi česar boste imele težave.

image
/11


Raziskave kažejo, da se ženskam s previsoko telesno težo pogosteje rojevajo otroci s prirojenimi srčnimi napakami in drugimi anomalijami, v primerjavi z ženskami, ki imajo normalno telesno težo. Prav tako imajo debelejše nosečnice večjo možnost za nosečniško sladkorno bolezen, visok pritisk, pogosteje rojevajo s carskim rezom in bolj obilno krvavijo.


Koliko kilogramov je normalno?

Na začetku nosečnosti nosečnica kilograme pridobiva počasneje. Povprečno se ženska v prvih treh mesecih zredi samo za kakšen kilogram ali dva, nekatere nosečnice, ki imajo več težav s pogostimi jutranjimi slabostmi, lahko v prvem trimesečju celo shujšajo.

V drugem trimesečju bodoča mamica dobi nekje od pet do šest kilogramov, od tega tehta otrok približno en kilogram.

V tretjem trimesečju pridobi še štiri do pet kilogramov. Otrok v zadnjih mesecih tehta od dva in pol do tri in pol kilograma. Tik pred porodom je teža v glavnem nespremenjena, nekatere nosečnice lahko v tem času celo izgubijo kakšen kilogram. 

Če zaključimo, zdrava nosečnica naj bi v devetih mesecih pridobila okvirno med deset in dvanajst kilogramov.


Kako paziti na težo v času nosečnosti?

Da se ne boste zredili več kot je priporočljivo, je potrebno nekoliko bolj prisluhniti svojemu telesu. Ko boste občutili lakoto, najprej premislite ali je to res lakota ali ste mogoče le žejni, saj zaradi hormonskega neravnovesja v nosečnosti prihaja do dehidracije. Posvetujte se s svetovalcem za prehrano, ki vam lahko pomaga pripraiti načrt prehrane, po katerem boste dnevno zaužili dovolj hranljivih snovi in preprečili pretirano pridobivanje telesne teže.


VIR: www.blic.rs na Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
7
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
5
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
4
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
4



Težave z dihanjem v nosečnosti
Skoraj vse nosečnice mučijo težave z dihanjem, krvavitve iz nosu in občutek zamašenega nosu. Še zlasti krvavitev iz nosu...
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?