|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kdaj je pravi čas, da naredite test nosečnosti?

Uredništvo Ringaraja.net, 21.3.2023
Test nosečnosti lahko pokaže tudi nepravilen rezultat, če ga ne uporabimo pravilno. Kdaj je pravi čas, da ga opravimo - ko nam izostane menstruacija ali takoj? V pomoč smo vam pripravili nekaj napotkov.

image
Občutljivost današnjih testov nosečnosti je različna. Bolj občutljiv kot je test, večja je možnost, da bo odkril vašo nosečnost, še preden boste imeli ciklus. (Freepik.com)
/11


Ovulacija, spočetje in zanositev (vgnezditev oplojenega jajčeca)

Ženske smo si različne in čas, ki je potreben, da se oplojeno jajčece vgnezdi v maternico, se lahko razlikuje. Najpogostejša napačna predstava je, da se vgnezditev zgodi sedem dni po spočetju, vendar so raziskave pokazale, da se prvi znak nosečniškega hormona HCG zaradi vgnezditve pojavi šest do 12 dni po ovulaciji, pri čemer se 84 % zanositev zgodi med osmim in desetim dnem po ovulaciji.

 

Če vaš test nosečnosti ni pozitiven, ni nujno, da niste noseči. Morda ste ovulirali pozneje (kar pomeni, da se spočetje in proizvodnja hormonov HCG nista zgodila kot ste izračunali) ali pa je vaš postopek vgnezditve trajal dlje kot običajno.

 

PREBERITE TUDI: Manj znani znaki ovulacije

 

Občutljivost testov nosečnosti

Občutljivost današnjih testov nosečnosti je različna. Bolj občutljiv kot je test, večja je možnost, da bo odkril vašo nosečnost še preden boste imeli ciklus. Občutljivost testa nosečnosti pomeni, da lahko zazna nižje ravni hormona HCG.

Na primer, nekateri testi lahko odkrijejo 20 mIU hormona HCG, medtem ko drugi odkrijejo nosečnost le pri 150-250 mIU. To pomeni, da bodo testi, ki lahko odkrijejo manjše količine hormonov, dali pozitiven rezultat prej kot drugi testi.

 

Test, ki je občutljiv na 20 mIU hormona HCG lahko odkrije nosečnost šest do osem dni po ovulaciji (seveda, če je že prišlo do vgnezditve), vendar je žensk, ki jim test nosečnosti pokaže pozitiven rezultat tako zgodaj zelo majhen. Ta odstotek se poveča pri ženskah, ki so opravile test devet ali deset dni po ovulaciji.

 

PREBERITE TUDI: Ali lahko zanosim med menstruacijo?

 

VIR: Blic.rs na Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

7 let čakanja na otroka: Zgodba, ki me ne ...
Povedala vam bom nekaj zelo intimnega ... In bolečega. Sedem let sem se spopadala s svojo žalostjo, pustila je posledice...
5
Endometrioza – bolezen žensk
Endometrioza je bolezen, pri kateri se maternična sluznica ne pojavlja le v maternični votlini. Bolezen spremljajo hude ...
3
Zanositev: Kako ostati pozitivna?
Nikar ne dopustite negativnim mislim, da vas prevzamejo in odpeljejo v tisti najbolj črni scenarij, po katerem nikoli ne...
3
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
3



Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Kako pravilno prenehati z uporabo tabletk?
Več mesecev ste uporabljale kontracepcijske tabletke, sedaj pa ste se odločile, da bi želele imeti otroka. Kako prenehat...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?