|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Končajmo lakoto - nahranimo svet!

Združenje Gibanje za pravičnost in razvoj, 27.5.2010
Jutri, v nedeljo, 6. junija, bo potekal že tretji Pohod za hrano v Sloveniji. Namen pohoda je osveščanje javnosti o svetovnem problemu otroške lakote ter podhranjenosti, v Sloveniji pa bo potekalo tudi zbiranje sredstev za socialno šibkejše družine.

image
/21


Pohod se bo pričel ob 13.00 na Jakopičevem sprehajališču s predvidenim zaključkom ob 14.00, ko bo pohodnike na cilju pričakal glasbeno – kulturni program. Pohod za hrano je globalni dogodek ter poteka na isti dan po celem svetu s sloganom »Končajmo lakoto – nahranimo svet«.

 

V Sloveniji pohod organizirata Združenje Gibanje za pravičnost in razvoj in družba TNT Express Worldwide d.o.o. Udeleženci Pohoda za hrano se bodo že tretjič pridružili več kot 300.000 pohodnikom na 210 lokacijah po vsem svetu v boju proti lakoti.

 

V nedeljo ob 12.30 uri se bodo pohodniki zbrali na Jakopičevem sprehajališču in se odpravili po trasi od Jakopičevega sprehajališča po Čopovi ulici do Tromostovja in vse do Šuštarskega mostu ter nazaj, saj se bo pohod zaključil na Jakopičevem sprehajališču. Ob zaključku se bo odvil kratek glasbeno - kulturni program, ki ga bo popestril voditelj Davor Božič, pevec Jani Kovačič in drugi. Na lokaciji prireditve bo tudi na ogled razstava društva SHARE Slovenija z naslovom Pravična delitev dobrin bo rešila svet.

 

Vsak posameznik se lahko s svojo prisotnostjo na dogodku bori proti lakoti in pripomore slovenskim socialno šibkejšim družinam do osnovnih živil. V Sloveniji tovrsten dogodek prirejajo že tretjič in odziv je vsako leto večji in odmevnejši. Dogodek podpirajo tudi znani slovenski kulturniki in glasbeniki kot tudi diplomatski predstavniki. V park Tivoli so tako vabljeni vsi posamezniki, ki se zavedajo problematike in želijo premakniti trenutno dogajanje na bolje.

 

Pohod za hrano poteka po celem svetu s sloganom »Končajmo lakoto – nahranimo svet« z enotnim ciljem končati otroško lakoto do leta 2015. Glavni organizator dogodka je organizacija Svetovni program za hrano (World Food Programme - WFP), ki deluje znotraj organizacije Združenih narodov. WFP je namreč največja humanitarna organizacija na svetu, ki se bojuje s svetovno lakoto. V letu 2010 bodo hrano dostavili 90 milijonom ljudem v 73 državah. V sami izvedbi dogodka pa jo podpirajo tudi korporativni parterji, med katerimi je tudi TNT Express Worldwide.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
291
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
27
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8
Ste že kdaj moksali svojega otroka?
Naturopatinja Erika Brajnik nam je zaupala pet pravil pravilnega moksanja otrok, s katerim se lahko na naraven način lot...
7



Alergije pri otrocih in z njimi povezane t...
Alergije so vse pogostejši ter zelo aktualen problem. Obkroženi smo s številnimi alergeni, ki jih bodisi zaužijemo (živi...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?