|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kratko, a sladko!

Anja Pelan, 23.10.2013
Za nami je neverjetno poln vikend. Že nekaj časa ga nismo imeli takole družinsko, brezskrbno, v družbi dobre hrane in prijateljev, nekje stran od doma.

image
/321


V Prekmurje se tako radi vračamo, ker se prav vsakič napolnimo s pozitivno energijo, novimi poznanstvi, znanji in, ah ja, tudi zelo polnimi želodčki.


V petek smo se spoznali z družinami, ki so zmagale na natečaju Ringarajina kuharska družina meseca, pozdravili Štrka Vikija in Fala slončka ter izvedeli, kaj vse nas čaka na 3. Ringarajinem kulinaričnem vikendu. Udobno smo se namestili v svojih prijetnih sobah v hotelu Ajda v okviru Term 3000-Moravskih Toplic in uživali ob večerji v dobri družbi. No, tisti z najmlajšimi otroki smo vsekakor poskrbeli tudi za animacijo vseh prisotnih na večerji, saj sta naši dve malčici skakljali naokrog bosi, peli in plesali, seveda pa sta želeli, da tudi mi sodelujemo.


V soboto zjutraj nas je pričakal chef Danilo Čurman, ki nas je popeljal v kuhinjo in nas naučil skuhati nekaj jesenskih dobrot. Vsak si je lahko našel delo, nekateri so sekljali, drugi kuhali, tretji mesili, nekateri pa smo dobro opazovali in komaj čakali, da lahko poskusimo, kaj dobrega »nam« je uspelo pripraviti. Od namaza iz dimljene postrvi, do narastka iz ajdove kaše in gorgonzole, pa kostanjeva omaka, piščančji fileji in bučkine palčke na žaru. Tudi Falini mojstri so nam zaupali marsikateri trik, nas naučili, kako spečemo bučni kruh, najmlajšim kuharnjem pa zaupali nalogo zamesiti in oblikovati rogljičke s kostanjevo kremo. Njaaaam, lahko si predstavljate, da smo pojedli vse, kar smo skuhali in spekli!


Na spremljevalnih dišečih delavnicah aodmaterapije, ki jih je za nas pripravila Irma Dolinar iz Studia za aromaterapijo Magnolija, pa smo si lahko ustvarili čisto pravo in naravno kopalno sol, spoznavali eterična olja in predvsem sestavine naravnih mil in pilingov.


Sobotno popoldne je za nekatere minilo v znamenju kopanja, za druge pa na kostanjevem pikniku pod milim nebom in polno luno. Pravljično in zelo prijetno druženje!


Zadnji dan smo si ogledali še prav posebno umetnost – izdelovanje ledene skulpture, in sicer morskega konjička. Neverjetno, kakšna spretnost je potrebna z motorno žago, koliko poguma in natančnosti. Na sončku smo uživali ob opzaovanju nastajanja te mojstrovine in se veselili preostanka čudovitega vikenda. Bilo je kratko, ampak sladko!


Mene in mojo družinico veže na Moravske Toplice že precej lepih spominov. Od tega, da je naša mala Ema prav tukaj samostojno naredila svoje prve korake, do tega, da smo prav na vsakem Ringarajinem vikendu spoznali veliko sončnih ljudi, že dvakrat pa vzeli s seboj tudi dobre prijatelje, za katere nam v Ljubljani prevečkrat zmanjka časa.


Nič drugega mi ne preostane, kot da komaj čakam na naslednji vikend! Upam, da se nam pridružite tudi vi!

 

P.S. Vsak mesec v okviru natečaja Kuharska družina meseca portal Ringaraja.net v sodelovanju s Fala slončkom in Sava Hotels&Resorts izbere eno družino, ki se lahko kulinaričnega vikenda udeleži brezplačno. Za udeležbo na 4. Ringarajinem kulinaričnem vikendu se lahko potegujete še v oktobru, novembru in decembru, in sicer tako, da objavite recept tukaj: http://www.ringaraja.net/kuharska-druzina-meseca/

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Z receptom do vikenda v Termah 3000!
Slonček Fala in ekipa Ringaraje že čakamo na nove recepte za odlične jedi, ki jih boste z družino pripravljali v septemb...
2
Kuharska družina APRILA je …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino APRILA 2013 so znani! Preveri, ali je mogoče prav tvoja družinica osvojila laska...
2
Kuharska družina MARCA je …
Znani so novi nagrajenci natečaja za Kuharsko družino marca 2013! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bos...
2
Kuharska družina FEBRUARJA je …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino februarja 2013 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bost...
2



Moravske Toplice četrtič in pika.
photo
Šele, ko imaš otroka, dejansko opaziš napredek, ki se zgodi v enem letu. Predvsem pa se vsak mali korak zdi kot pomemben...
Vikend za (družinsko) dušo
photo
Dočakali smo 1. Ringarajin kulinarični vikend, ko naj bi nas v Termah 3000-Moravskih Toplicah razvajal ne le kuhar, temv...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?