|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RECEPT TEDNA: Lovorjev sirup za boj proti kašlju

Petra Počkaj Rosa, univ. dipl. biologinja, 2.10.2023
Po vremenu sodeč smo zakorakali v jesen - hladna jutra, deževni dnevi ... in zoprni jesenski prehladi. Pri nas se proti kašlju (v prvem planu) borimo naravno, z domačim lovorjevim sirupom. Tukaj najdete recept.

image
Za blaženje kašlja je učinkovit lovor, iz katerega si lahko enostavno pripravite lovorjev sirup. (Petra Počkaj Rosa)
/11


Če otrok prične kašljati in ni opaziti znakov, zaradi katerih mora k zdravniku, mu lahko bolezen olajšamo starši sami. Že naše babice so uporabljale določene zeliščne izvlečke za pomoč pri dihalnih in drugih težavah. Za blaženje kašlja je učinkovit lovor, iz katerega si lahko pripravite lovorjev sirup. 


Sestavine

? 6 lovorjevih listov,

? 2,5 decilitra vode,

? 6 žlic sladkorja (če je mogoče, uporabite rjavi sladkor - še raje pa domač, nesegret med)

? sok 1 limone


PREBERITE TUDI: Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?


lovorjev sirup

Lovorojeve liste skuhajte v vreli vodi. (FOTO: Petra Počkaj Rosa)


Postopek

Zavrite vodo in ji dodajte lovorjeve liste.

Pokrijte lonec in pustite stati približno 10 minut, nato pa odstranite lovorjeve liste ter čaju primešajte sladkor/med, ko se ohladi ter sok ene limone. Mešajte, dokler se sladkor/med povsem ne raztopi.


Žličko lovorovega sirupa proti kašlju lahko zaužijete večkrat na dan, dokler se težave s kašljem ne umirijo. Sirup shranjujte v hladilniku, kjer bo počakal več dni.


sirup

Žličko lovorovega sirupa proti kašlju lahko otrok zaužije večkrat na dan. (FOTO: Petra Počkaj Rosa)


Ne pozabi si shraniti recepta - tako ga boste ob prvih znakih zamašenega noska in kašlja hitro našli.


PREBERITE TUDI: Kako nam otroški kašelj sporoča resnost težave?


Še en nasvet: Otroku pri ležanju in spanju zmerno dvignete vzglavje, vlago v stanovanju dvignite nad 70 odstotkov, spodbujate otroke, da pije dovolj toplega čaja in naj bo doma, dokler kašelj ne preneha.


VIR: www.skrbenstars.si


V Tednu otroka®, od 3. do 13. oktobra 2022, smo znižali vse naše spletne tečaje za KAR 60 % odstotkov. 

- NAJSRČEKBIJE - spletni tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja dojenčkov in otrok

- GREMO ZA MIZO – uvajanje dojenčkov v zdravo družinsko prehrano

- V OBJEMU NOSILKE – prvi spletni tečaj o nošenju otrok

- POMENKI – spletni program za pare, za ljubečo povezanost

Najdeš jih TUKAJ >> 


Izkoristi popust ter pri zaključku nakupa vpiši kodo za popust: OTROK60. Pohiti, saj znižanje velja le do nedelje, 9. oktobra 2022 do 23:59 ure!

 



 

petra počkaj rosa

Petra Počkaj Rosa je biologinja in mamica, že več let pa se posveča preučevanju prehrane dojenčkov, predvsem temi uvajanja dojenčkov v zdravo družinsko prehrano.

Med prvimi v Sloveniji je raziskovala in predstavljala BLW metodo hranjenja. Svoje bogato znanje in izkušnje staršem predaja v tečaju Gremo za mizo.

V tečaju poleg strokovnih smernic za uvajanje, izkušenj mamic in praktičnih nasvetov, izčrpnega seznama priporočenih živil po mesecih in predlogov jedilnikov skupaj z drugimi strokovnjaki predstavi tudi zelo pomemben vzgojni vidik uvajanja ter handling dojenčka med prvimi hranjenji, ko ta še ne sedi samostojno.

Več o Gremo za mizo >>TUKAJ<<.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Namigi za preproste večerje
Kako pripraviti okusno in zdravo večerjo, ki je primerna tako za uvajanje hrane za dojenčka kot tudi za celotno družino?
4
Recept tedna: Korenčkov kolač z glazuro
Letos lahko postavite na mizo drugačno vrsto sladice, kot ste jo vajeni za velikonočne praznike. Korenčkov kolač, na pri...
3
Domača zdravila za močnejša pljuča
Pri ajurvedi smo preverili, s katero hrano in zelišči si lahko pomagamo okrepiti pljuča, da bomo bolje pripravljeni na m...
3
Si lahko nosečnica privošči gobe in kostanj?
V nosečnosti je treba prehrano prilagoditi. Z vsakim letnim časom pridejo dobrote, katere si zaželimo, jeseni so to gobe...
3



Kako pripraviti slanico za pitje?
Za pripravo slanice potrebujete kristale himalajske soli, ki jih položite v kozarec ali stekleničko in jih raztopite v č...
Kako si s čaji pomagamo pri raznih težavah
Teta Pehta nas je učila: Za vsako bolezen raste ena rožca!V članku smo zbrali nekaj rastlin s pomočjo katerih si lahko v...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?