|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi prišla! Kaj se je zgodilo?

Uredništvo Ringaraja.net, 11.3.2024
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli jeziti. Ne vem, kaj se je zgodilo?

image
Izražanje nezadovoljstva je res zelo pomembno, za razvoj naših otrok v čustveno zdrave ljudi. (Freepik.com)
/11


Dokazano je, da je res - otroci so neposlušni in razdražljivi, ko zagledajo svojo mamo. Vendar niti slučajno razlog za tako obnašanje nisi ti zaradi na primer popustljivosti do njih. Zaradi tega se ne smete počutiti kot slab starš. Nikakor.

 

Pravi razlog za tako vedenje otrok v vaši prisotnosti pomeni, da ste za svojega otroka varno zatočišče. Ste oseba, ki se ji lahko pritožuje glede vseh svojih težav. Če vi zanje ne morete kar najbolje popraviti vsega ... kdo lahko?

 

Zato drage mame, zapomnite si. Ste "koš" za čustvene "odpadke" svojih otrok, vendar ne pozabite - vsaka sekunda vašega časa je vredna!.

 

Če je otrok ves dan čuval in skrival svoja čustva v sebi, se kopičijo, zvečer ali najpozneje naslednji dan pa morajo nekam ven. Včasih skozi neposlušnost, ali jok, ali pretirano navdušenje ... tako to gre. Otroci so takšni, zanje je to koristno. Premajhni so, da bi čustva in nezadovoljstva zadržali zase, kar pa seveda pomeni, da se bo vsa ta negativna energija izlila na vas.

 

PREBERITE TUDI: 10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem izgubil sina

 

Vpitje, valjanje po tleh, neposlušnost. Vemo, da je to zadnje, kar si želite po napornem delovnem dnevu, vendar je to del materinstva. Tudi vsi ti izbruhi otrokove čustvene jeze.

Mimogrede, izražanje nezadovoljstva je res zelo pomembno, za razvoj naših otrok v čustveno zdrave ljudi. S tem bodo postali odrasli z visoko čustveno inteligenco in zavedanjem.

 

Zato sprejmite vse to slabo vedenje kot dober znak.

Vedite, da vam na ta način pokažejo, da vas imajo radi bolj kot karkoli na svetu in da so le z vami lahko to, kar so.

 

VIR: Ringeraja.rs

 

PREBERITE TUDI: 10 stvari, ki jih otroci potrebujejo in 10, ki jih ne


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
42
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
17
13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
11
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
7



Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?