|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Moji malo težji porodni izkušnji

Miškolin, 24.1.2010
Prvič sem imela rok poroda 5.9.2003. Ker se takrat še nič ni dogajalo, sem hodila na 2 dni na pregled k ginekologinji.
Ključne besede:

image
/11


10.9.2003 sem bila spet tam, ko mi je rekla, da CTG ni najboljši, da se ji zdi, da se otroku ne godi najbolje, zato me je poslala v porodnišnico (v LJ). Tam so mi spet naredili CTG in posledično so me zadržali na oddelku! Šla sem v 4 nadstropje na oddelek F, kjer se niti najbolj nisem počutila dobro - 1. sem komaj čakala da rodim,  in 2. tam so bile same rizične nosečnice, v napoto same sebi, nekatere noseče šele nekaj mesecev in so me vse grdo gledale, ker so vedele, da bom jaz v roku parih dni rodila, njih pa čaka še nekaj mesecev ležanja. Zato so me grdo gledale, jaz pa sem imela malo slabe vesti. Pa tudi počutila se nisem najbolje... Poleg tega je bil moj mož cel dan pri meni, tudi pozno zvečer, njihovi sorodniki pa samo po par uric na dan...

Ta dan (10.9.2003 - v sredo), ko so me sprejeli, so mi rekli, da mi bodo naslednji dan zjutraj dali v nožnico tabletko za umetno sprožitev popadkov. In res, ob 8.00 dobim tabletko in čakam in čakam in čakam,  kar naprej so me priklapljali na neke aparature, da bi videli ali že imam popadke ali ne, teh pa ni bilo od nikoder!

Nato so me ob 17.00 spet pogledali in mi dali še eno tableto, posledično sem ostala tudi brez večerje, ker so rekli, da moram imeti prazen želodec!

Ker je bil moj mož ves čas ob meni, sva šla zvečer dol v restavracijo v avli porodnišnice na en klepet, in ob 20.00 je meni začelo nekaj curljati. Ja, odtekla mi je voda. Takoj sem šla nazaj na oddelek in povedala, sestre pa so me poslale v porodno sobo. Mojega moža pa poslale domov, vendar ni želel iti, ker je rekel da bo zamudil poroda – »JA, RIGHT....«

Ob 22.00 sem bila nared v porodni sobi, s klistirjem, britjem in tuširanjem. Prišel je tudi moj mož in sva čakala. Imela sva Mercatorjevo sobo, kjer je bil tudi kavč in babca je rekla, naj mož malo zaspi, ker tole bo trajalo! In je res.
Vmes sem zamenjala 3 ekipe babc, vse moram tako pohvalit, ker so res pomagale, mene so umetni popadki tako boleli, da nisem vedela, ali sploh še živim, vmes med popadki sem poskušala malo dremati, a mi ni kaj preveč pomagalo. Celo noč sem se mučila, vsega skupaj sem se pa odprla le za 3 cm (od tega ko mi je voda odtekla ob 20.00 pa do "dogodka", ki je bil okoli 11.00 dopoldan naslednji dan).
 
Kaj se je zgodilo...? Zjutraj, ko se je zamenjala tretja babca, so mi dali končno eno protibolečinsko injekcijo v žilo. Takrat sem mislila da sem v nebesih. Nobenih bolečin, nič nisem čutila. A to je bilo na žalost le pol ure, potem se je vse spet začelo ponavljati - bolečina, vmes sem bruhala, kar naprej me je tiščalo lulat in sem dobila posodo pod rito, da sem lulala (pa nič nisem pila....).

Vsega sem bila že sita, zdravnica je prišla vsake pol ure pogledat koliko sem se že odprla, a je vedno rekla za malo, torej nič!
Na koncu sem bila okoli pol enajstih dopoldan že tako utrujena, da sem prosila, naj mi naredijo CR, pa je rekla, da nima razloga za to, da bi morala napisat v zapisnik, a na žalost to, da se ne odpiram ni dovolj. Pa sem rekla zdravnici, da če ona misli, da bom po 15 urah mučenja in bolečim potem, ko se bom enkrat res odprla za 10 cm, kolikor je potrebno, sposobna otroka potisnit ven iz sebe? Sem rekla, da se hudo moti, ker res komaj še živim. Na koncu je rekla, da če se še v pol ure ne odprem za vsaj 1 cm bo naredila CR. Pa še prosila sem jo za protibolečinsko injekcijo.

In res mi jo je dala. Moj mož je kar naprej hodil iz porodne in sorodnikom ter prijateljem, ki so vedeli, da sem šla v porodno prejšnji večer sporočal, kaj se dogaja.

In po tej odločitvi je tudi šel ven, meni so dali protibolečinsko, in takrat naprej vem samo še to, da nisem mogla dihat, začela sem se dušiti, in kar naenkrat je bilo okoli mene kup nekih ljudi v belem in modrem!
Potem je naslednja stvar, ko se spomnim to, da mi je mož rekel da imava hčerko.

Seveda v tistem trenutku, ko sem jaz nehala dihati, mojega moža niso več spustili v porodno, on pa je bil paničen kaj se dogaja. Hvala bogu mu je neka sestra začela razlagat, kaj je bilo in kaj bodo naredili. Mene so odpeljali v operacijsko in mi naredili CR, hčerko pa so po CR dali mojemu možu. Ker dela moja mami na Medicinski fakulteti, je takoj, ko jo je moj mož poklical, prihitela v porodnišnico in skupaj sta čakala na hvala bogu veselo novico.

Po porodu sem zelo počasi okrevala, najprej sem bila na intenzivni 4 dni, kjer so mi dajali infuzijo, imela sem kateter, dajali so mi magnezij in 2 vrečki krvi, ker sem jo veliko izgubila! Posledično sem pristavila tamalo šele 3 dan, kar je bilo prepozno, da bi lahko normalno dojila.

Kaj je bil vzrok mojemu dogodku? Glede mojega primera so se na konziliju v porodnišnici zelo kregali in delili mnenja. Zdravnica (če vas zanima dr. Premru) je seveda hotela opravičiti svoj obstoj in napako in je rekla - ter tudi napisala v vseh zapisnikih da je bila EKLAMPSIJA - ampak za to bi morala imeti visok pritisk, kar ga jaz skozi celo nosečnost, pa tudi na koncu nisem imela! Je bil zelo nizek. Poleg tega tudi drugih znakov nisem imela!

Ostali so menili, da ni bila eklampsija, da je bila samo izčrpanost in da telo ni bilo več sposobno funkcionirati. Kar je po mojem pravi razlog. Poleg tega naj bi dobila obe protibolečinski injekciji prehitro skupaj.

Ves čas na intenzivni so me ljudje hodili gledat in me spraševali, kako sem in če se jih spomnim! Jaz se pa nobenega nisem!
Skrbelo jih je tudi, da zaradi vsega tega ne bom hotela imeti več otrok, ampak jaz se ne dam in sem v drugo zanosila, rok sem imela 14.6.2006, ampak sem zahtevala vnaprejšnji datum za CR. Šla sem na preglede ki jih naredijo pred CR, zmenili smo se za datum 8.6.2006, a meni je 1.6. 2006 odtekla voda in odšli smo v porodnišnico. In uganite kaj? Spet nisem bila nič odprta! Spraševali so me ali bom naravno rodila. Sem rekla da »no way«. Potem, ko sem pa izvedela, da je ista zdravnica dežurna (imam jaz srečo, kajne?) sem pa sploh rekla, da ne.

Ob 20.00 sem bila spet v porodni, a ker so imeli en zakompliciran porod z nogicam naprej, smo čakali da se je tista reva namučila in malo čez polnoč so vzeli mene in naredili CR.

Moram reči, da nisem jezna na LJ porodnišnico, v vsem času, ko sem bila tam sem bila izredno zadovoljna in vsi so bili prijazni! Predvsem babce!

Jezna sem na dr. Premru, ker se ni prej odločila za CR. Poleg tega so mi vsi strokovnjaki rekli, da še dobro da sem bila v LJ, ker so me vsaj rešili, kje drugje bi bilo že vprašljivo, ker nimajo aparatur.

Tudi po drugem porodu sem prišla k sebi veliko prej, naslednji dan sem že stala, in z malo sva se tudi dojile 6 mesecev brez problema!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
9
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
7
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
6
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
6



Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.
Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?