|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POROD

Je porod res takšen, kot ga prikazujejo v filmih?

Avtor: Helena Mlakar | 17.3.2024
image

Najbrž ste že kdaj zasledili popoln porod, kot ga prikazujejo v filmu. Nosečnica rodi brez težav, takoj po porodu je popolna, ima brezhibno pričesko, vitek pas, naličena je. Pa je res tako?

image

Kaj lahko storite, če vaš dojenček zamuja, ginekolog pa vam je potrdil, da je z njim vse v redu in lahko povsem varno še malo počakate?

image

Ali polna luna res vpliva na začetek poroda? Se lahko v nosečnosti kopam? Ringarajina strokovnjakinja, doula Špela Peternel je za portal Ringaraja odgovorila na nekaj najpogostejših vprašanj nosečnic. Preberite si odgovore.

image

Bodoči očetje, preberite si, katerih stvari svoji dragi med popadki in rojevanjem ne smete ne omeniti, niti pomisliti nanje. Malo za šalo, malo zares, toda vendarle je bolje, da se med porodom teh pravil držite.

image

Nekaj drobtinic o nosečnosti, ki so vam jih zamolčali, a se bodo skoraj zagotovo uresničile. Te so malo manj lepe, ne tako zelo sladke, a žal, še kako resnične. Bodoče mamice, brez strahu, tale prispevek je bolj za smeh …

VSE O NOSEČNOSTI

Lažni ali Braxton-Hicksovi popadki

Avtor: Petra Logar | 26.2.2024
image

Braxton-Hicksovi ali lažni popadki pomenijo, da maternica »vadi« za porod. Ti popadki niso znamenje, da bi se porod lahko začel ali da se bo začel v kratkem. Bolj, ko se približuje rok poroda, več lažnih popadkov boste lahko občutili.

POROD

Ali mora porod boleti?

Avtor: dr. Špelca Morojna, dipl. laktacijska svetovalka, IBCLC | 19.1.2024
image

Normalno je, da se nosečnica boji poroda. Porod boli. Zakaj in kako?

PRIPRAVE NA POROD

Priprave na porod

Avtor: Tina Cipot Mal | 18.1.2024
image

Ko trebušček zraste in se približa čas poroda, se v bodoči materi začnejo porajati številna vprašanja. Nekatera od njih smo zastavili Andreji Tekauc Golob, dr. med., z ginekološkega oddelka Splošne bolnišnice Maribor.

RESNIČNE ZGODBE

Oton ... iz avtomobila

Avtor: Skuštrana | 12.1.2024
image

He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

ZDRAVA NOSEČNOST

Začimbe ZA zdravo nosečnost

Avtor: Helena Primic | 1.1.2024
image

Da ne bi prišlo do silovitih poskokov ravni sladkorja v krvi ali celo do nosečniškega diabetesa, je v času nosečnosti hrano priporočljivo zmerno začinjati z začimbami, ki uspešno uravnavajo raven krvnega sladkorja.

STRAN 1 OD 7

Koliko carskih rezov lahko imate in kako d...
Vsaka ženska je drugačna. Nekatere okrevajo brez posebnosti po vsakem carskem rezu, druge pa potrebujejo več časa, saj i...
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...