|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POROD

FOTO: Lepota poroda - čudež življenja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 16.3.2024
image

Poglejte si čudovite fotografije poroda in prvih trenutkov, ko starša zagledata svojega novorojenčka, ob katerih ne boste ostali ravnodušni. Rojstvo je resnično pravi čudež!

SPREMLJEVALCI PRI PORODU

Partner pri porodu - da ali ne?

Avtor: Nataša Maurer Špiranec | 5.3.2024
image

Porod je za vsako žensko dogodek, skozi katerega vzpostavi intenziven stik z »naravnim v sebi«; večina mamic se spominja moči in hkratne ranljivosti lastnega telesa ter močnih občutkov sreče, ki v nekaj trenutkih preglasijo skoraj neznosne bolečine.

DUŠEVNO ZDRAVJE

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.2.2024
image

Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti za naraven porod? Vam je težko, ker otroka niste mogle objeti takoj, ko je prišel svet? Nikar! Tudi takšen porod je čudovit!

image

Še malo in napočil bo dan, ko boš spoznala svoj zaklad. Da boš popolnoma pripravljena, je tukaj seznam, kaj vse potrebuješ vzeti v porodnišnico ZASE.

PRIPRAVE NA POROD

Priprave na porod

Avtor: Tina Cipot Mal | 18.1.2024
image

Ko trebušček zraste in se približa čas poroda, se v bodoči materi začnejo porajati številna vprašanja. Nekatera od njih smo zastavili Andreji Tekauc Golob, dr. med., z ginekološkega oddelka Splošne bolnišnice Maribor.

image

Oprema, ki jo potrebujete za novorojenčka in dojenčka pozimi, se vendarle malo razlikuje od tiste poleti.

PRIPRAVE NA POROD

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 4.1.2024
image

Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

image

Doula Špela Peternel je za portal Ringaraja spregovorila o tem, zakaj so povsem rutinski posegi med porodom lahko nevarni. Kako na otroka in mater vplivajo oksitocin, epiduralna anestezija in drugo.

POROD

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.12.2023
image

Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa držiš svoj mali čudež ...

image

Za to, da bi presredek pripravili na porod, ga naredili bolj prožnega in raztegljivega, kar med porodom lahko prispeva k obvarovanju pred epiziotomijo ali raztrganjem presredka, obstaja kar nekaj učinkovitih metod.

STRAN 1 OD 10

Koliko carskih rezov lahko imate in kako d...
Vsaka ženska je drugačna. Nekatere okrevajo brez posebnosti po vsakem carskem rezu, druge pa potrebujejo več časa, saj i...
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...