|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mušja zajtrkovalnica

Uredništvo Ringaraja.net, 8.11.2011
V soboto, 12.11.2011, vas med 12.30 in 14.00 vljudno vabimo v trgovino 3MUHE v Ljubljani, kjer bo pravično trgovinska proizvajalka Adiarra Traore iz Burkina Fasa predstavila tradicionalne tehnike barvanja bombaža z naravnimi barvami.

image
/11



 

V soboto, 12.11.2011, vas med 12.30 in 14.00 vljudno vabimo v trgovino 3MUHE v Ljubljani, kjer bo pravično trgovinska proizvajalka Adiarra Traore iz Burkina Fasa predstavila tradicionalne tehnike barvanja bombaža z naravnimi barvami. Adiara je ena od začetnic in pomembnih članic slovensko-burkinskega pravično trgovinskega sodelovanja, ter obvlada tehnike in umetnost, ki je v Sloveniji ne poznamo prav dobro.

 

Že od 10. ure dalje pa se lahko udeležite Mušje zajtrkovalnice. Na mušjem meniju bodo tudi tokrat pravična kava, čaj in kakav ter pravični prigrizki, ki jih bodo pripravili prostovoljci trgovine 3MUHE.

 

Pravična trgovina je "trgovinsko partnerstvo”, ki temelji na dialogu, transparentnosti in spoštovanju in si prizadeva za večjo enakopravnost v mednarodni trgovini. Prispeva k trajnostnemu razvoju s tem, da ponuja boljše pogoje prodaje in zagotavlja pravice marginaliziranih proizvajalcev in delavcev, predvsem iz ekonomsko manj razvitih dežel. Organizacije, ki se ukvarjajo s pravično trgovino in ki jih podpirajo potrošniki, se aktivno vključujejo v podpiranje proizvajalcev, osveščanje in vodenje kampanj za spremembe v pravilih in praksi konvencionalne mednarodne trgovine.

(Definicija WFTO - World Fair Trade Organization)

 

Ker ima vsak nakup posledice. Nakup pravičnotrgovinskih izdelkov pomeni odločitev za izdelke, ki so bili izdelani oziroma pridelani na načine, ki pozitivno vplivajo na človeka ter njegovo družbeno in naravno okolje. Z nakupom pravičnotrgovinskih izdelkov podpiraš trgovanje po etičnih načelih in prispevaš k zmanjševanju revščine v manj razvitih deželah ter s tem k spreminjanju sveta na bolje.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Klepet: Dušan Mamut Badovinac Zupanjič
Na klepet smo povabili Duška Mamuta, ki se že vrsto let ukvarja s širjenjem zvoka, izvaja zvočne kopeli, zvočne masaže, ...
4
Pomagajmo pticam
"Velja osnovno pravilo, da hranimo samo s pičo, ki je pticam dostopna tudi v naravi. Z ostanki hrane ptic ne hranimo,...
3
Uresničujmo, z energijo varčujmo!
Projekt Uresničujmo, z energijo varčujmo! poziva vse odjemalce in uporabnike elektroenergetskega sistema v Sloveniji k v...
3
Ringaraja in Lek ozelenila okolico Očesne ...
V okviru projekta Eko družina je Ringaraja ob pomoči Leka uredila park pred Očesno kliniko v Ljubljani.
3



Staro steklo – dragocena surovina
photo
Stara steklenica, ki je primerna za nova polnjenja, se lahko v ponovni proces polnitve vrne tudi 50-krat. Steklenice za ...
PI – zadnji polarni medvedek
Pa je izšla! Druga v zbirki Sad Earth Collection z naslovom Pi - zadnji polarni medvedek! Tudi ta eko knjiga, ki je izšl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?