|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

NAGRADNA IGRA: Kako se z otrokom pogovarjati o čustvih?

Uredništvo Ringaraja.net, 5.4.2021
Otrok mora za uspešen razvoj in čustvovanje najprej poznati svoja čustva.

image
Spoznavamo čustva s samorogom Rožletom.
/11


O tem, zakaj smo jezni, zakaj nas je strah in zakaj smo ljubosumni, se še odrasli težko pogovarjamo. Zato ni nič čudnega, da z otroci težko začnemo tak pogovor. 

Vendar se mora otrok za normalni razvoj naučiti prepoznavati čustva in kako odreagirati v posamezni situaciji - kako si pomagati, kadar so ta čustva negativna (jeza, strah, ljubosumje) in kako čustva deliti, kadar so ta pozitivna (kot na primer zadovoljstvo).

 

Komplet otroških knjig o prepoznavanju čustev

"To je Rožle. Majhen samorog, podoben vsem drugim, morda pa tudi ne ... Včasih je Rožle zadovoljen. Včasih je jezen. Včasih je žalosten. Včasih ga je strah. To so čustva."

Tako se začnejo knjižice za najmlajše iz kompleta Prepoznavam čustva, ki govorijo o malem samorogu Rožletu.

Pri založbi Primus je izšlo 6 knjižic, v katerih skupaj z Rožletom spoznamo jezo, žalost, strah, ljubosumnost, sramežljivost in zadovoljnost.

V knjižicah se samorog Rožle nauči, kako prepoznati čustva, katera občuti. Njegova griva se obarva, vsakič ko ga prevzame drugo čustvo. Rožle se sooča s podobnimi situacijami kot vaši otroci, zato ga lahko razumejo in postane njihov zaupnik

 

Vaje iz sofrologije

Otroci se skupaj z Rožletom najprej naučijo, kako prepoznajo določena čustva, potem pa še, kako se z njimi spopademo. Avtorica Aurelie Chien Chow Chine s pomočjo vaj iz sofrologije v knjižicah pokaže, kako se spoprijemati z neprijetnimi situacijami. Kot je zapisala v knjigi, je "Sofrologija sodobna metoda sproščanja, ki vključuje nadzorovano dihanje, globoko sproščanje, osredotočenost in vizualizacijo ter preusmerja pozornost k telesni drži, ravnotežju in gibanju."

Tako si v knjižicah samorog Rožle predstavlja, kako iz njegovega trebuščka letijo zvezdice, kako ima okoli sebe bleščeč oklep in še in še. 

 

Podarjamo: Rožle je zadovoljen in Rožleta je strah

Na našem Facebook in Instagram profilu bomo podelili eno od knjižic iz Zbirke Prepoznavam čustva.

V knjižici Rožle je zadovoljen, ki jo bomo podarili v nagradni igri na Facebook profilu, preživimo dan z Rožletom, ki se je zbudil dobre volje in sedaj pomaga vse okoli sebe, da bi se še oni počutili bolje.

V knjižici Rožleta je strah, ki pa jo bomo podarili v nagradni igri na Instagram profilu, pa se skupaj z Rožletom naučimo, kako premagati strah pred temo, ko je treba iti spat.

 

Zbirka knjižic Prepoznavam čustva

Svojo zbirko knjižic pa si lahko naročite tudi v spletni knjigarni Primus >>TUKAJ<< in vaš otrok bo skupaj s samorogom Rožletom spoznal čustva in se naučil, kako si pomagati v različnih vsakdanjih situacijah. 

 

PREBERITE TUDI: Kako čustva vplivajo na razvoj vašega otroka?

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
12
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
10
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
8



Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?