|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...

Uredništvo Ringaraja.net, 3.12.2023
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnosu do vzgoje ima pomembno vlogo tudi astrološko znamenje? V katerem znamenju ste rojene najbolj stroge mame in v katerem najmanj?

image
Si mama, ki velja za nepopustljivo ali je zate bolj pomemben pogovor, kot žuganje s prstom? (Freepik.com)
/11


Na portalu Horoskop.si so pripravili lestvico od najbolj stroge do najbolj popustljive mame zodiaka, ki jo delimo z vami tudi mi.

 

Mame rojene v teh znamenjih so najbolj stroge

1. Kozoroginja

Matere kozoroginje ste sicer izjemno praktične. Znane po svoji racionalnosti, spadate med najbolj stroge starše. Otroci morajo upoštevati vaša pravila, če jih ne, sledi kazen. Ne glede na to, kako močno se otroci poskušajo povezati z vami, vedno obdržite svoj značilen strog pogled.


2. Devica

Mama devica je samozvana perfekcionistka, ki zna biti precej stroga tudi v svojem pristopu k starševstvu. Ne samo da si želi, da bi se njeni otroci dobro odrezali v šoli, ampak pričakuje, da se izkažejo tudi v vseh drugih obšolskih dejavnostih in pospravljanju. To je običajno razlog, zakaj spada med najbolj stroge mame.


3. Bikica

Mama bikica zna biti zelo trmasta in tako kot večina strogih staršev želi, da bi vse delovalo po njenem načrtu. Bikica je mama, ki se bo vedno potrudila, da bo svojim otrokom privzgojila močna moralna in etična prepričanja, vendar bo zahtevala, da sodelujejo tudi v praksi. To je mama, ki ne dovoli, da bi otroci zamujali na kosilo.


4. Škorpijonka

Mamice rojene v znamenju škorpijona so strastne duše, ki želijo, da je življenje njihovih otrok čim bolj pod kontrolo. Čeprav si želijo, da bi se njihovi otroci dobro znašli v življenju, jim večkrat dolgoročno vsiljujejo svoje ambicije. Škorpijonke so avtoritarna osebnost, zaradi česar se jih otroci bolj bojijo in veljajo za stroge mame.

 

PREBERITE TUDI: Stroge mame res vzgajajo uspešnejše otroke?

 

Rojene v teh znamenjih so mame, ki znajo biti tudi manj stroge

1. Tehtnica

Mame tehtnice, so prava mešanica zabavne in stroge osebnosti. Čeprav želijo ohraniti ravnovesje in stabilnost v odnosih z otroki, otrokom ne nalagajo veliko pravil, pomagajo pa jim razumeti pomen discipline in manir v življenju. Razočarane so le takrat, ko jim otroci česa ne povedo po resnici, takrat postanejo bolj stroge.


2. Levinja

Mama levinja je znana po svojem nepopustljivem vedenju in temu, da želi otroke ves čas usmerjati. Ker premorejo toliko materinske ljubezni, si ne morejo pomagati, da ne bi odvrgle svoje strogosti. Rade delijo ljubezen in pozornost, ki si jo otroci zaslužijo. Po drugi strani pa so mame rojene v znamenju leva zelo občutljive in čustvene.

 

3. Ovnica

Mama rojena v znamenju ovna je zabavna, ambiciozna in enostavna mama, ki na prvo mesto postavlja želje otrok. Od načrtovanja spontanih dogodivščin do tega da znajo spregledati majhne napake otrok, so zelo prijetne. Vendar pa lahko v trenutkih, ko so napete, pod stresom in preobremenjene, postanejo ostre in težke. Takrat običajno povzdignejo glas.

 

Mame teh znamenj verjamejo v moč besed ne strogosti

1. Dvojčica

Mame dvojčice so odlične sogovornice. Namesto da bi bile v kočljivih situacijah stroge in ostre, verjamejo, da lahko svoje otroke v pravo smer prepričajo z besedami. Z njimi otroci ne dobijo samo tolažbe, temveč tudi občutek miru ter pripadnosti. Ko se pojavijo težave, jih zna mama dvojčica reševati na zelo enostaven in iznajdljiv način.


2. Vodnarka

Mame vodnarke so znane po svoji svobodoljubni naravi in liberalnem razmišljanju. Kar zadeva starševstvo, so mame vodnarke vse prej kot stroge, zato otroci z njimi z veseljem delijo vsak del svojega življenja. Znajo prisluhniti, prebujati ustvarjalnost in podajati spontane smernice, s katerimi se bodo njihovi otroci lažje znašli v življenju.


3. Strelka

Mame strelke si prizadevajo za iskanje pustolovščin, ki bi lahko njihovim otrokom polepšale trenutke. Nimajo časa niti namena, da bi otrokom vsiljevale svoje misli, saj so bolj usmerjene v skrb za lastne sanje in dogodivščine. Strelka je sproščena mama, ki jo je težko spraviti v slabo voljo ali razjeziti, vedno je nasmejana.

 

4. Rakica

Mama, rojena v znamenju raka, je izredno čustvena. Tudi če so kdaj stroge do svojih otrok, počnejo to z razlogom, da jih varujejo pred tem, da jih ne bo kdo drug prizadel. Rakica kot sredstvo za pogovor in komuniciranje s svojimi otroki uporablja tudi objeme, dotike in seveda besedne fraze s toplim pridihom.

 

PREBERITE TUDI: Oče strog, mama popustljiva

 

Najbolj popustljive mame zodiaka so ...

1. Ribica

Ribica je mama, ki se zaradi svoje sentimentalne narave težko drži strogih starševskih pravil. To je čustvena, občutljiva in preveč skrbna mama, ki se ves čas trudi, da bi bilo njenim otrokom čim lepše in lažje. So prijazne mame, ki se nikoli verbalno ne jezijo na svoje otroke, zato so najbolj popustljive mame zodiaka.

 

VIR: Horoskop.si

 

Na spletni strani Horoskop.si boste našli zanimive novice in zabavo s sveta astrologije. Ustvarjalci za vas pripravljajo dnevni, tedenski in mesečni horoskop ter ljubezenski horoskop in astro novice.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
10
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
6
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
6
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
5



Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?