|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najem avtomobila v tujini

Tina Trček, 7.7.2010
Če ste se odpravili na dopust z letalom, bi bilo koristno, če pomislite še na potovanje po izbrani destinaciji. Peš verjetno ne boste mogli prehoditi vsega, kar bi si želeli, kajne? V tem primeru je najbolje, da si omislite še najem avtomobila.

image
/11


Ko se torej odpravite na pot v tujino z letalom in če imate s seboj malega nadebudneža, je najbolje, če si omislite najem avtomobila. Seveda za krajše razdalje pridejo v poštev tudi kolesa, a če želite kolikor toliko raziskovati okolico, je avtomobil boljša izbira.


Uredite vse potrebno pred odhodom

Da ne bi imeli na dopustu težav in bi vas vozilo že pričakalo na izbrani destinaciji, priporočamo, da ga rezervirate že od doma, iz udobnega naslanjača. Seveda pa tudi v tem primeru brez previdnosti in določene mere birokracije, žal ne bo šlo.

Že pred potovanjem je dobro, da se pozanimate, kakšno vozniško dovoljenje potrebujete. V nekaterih državah namreč vaše dovoljenje ne bo zadostovalo, zato si dajte v takšnem primeru narediti mednarodnega. Ponekod celo zahtevajo, da si uredite tudi njihovo začasno vozniško dovoljenje.


Vse dobro preverite!

Rezervacija avtomobila preko interneta se velikokrat nadvse izplača, tako zaradi nižjih cen, kot tudi posebnih ponudb – z izposojevalcem se namreč lahko dogovorite, da vas avto že pričaka na izbranem kraju. Če si boste avtomobil izposodili pri manjšem izposojevalcu, ki zna biti pogosto tudi cenejši, preverite, če vam, tako kot večina večjih izposojevalnic, nudi pomoč na cesti v primeru okvare avtomobila ali morebitne nesreče. Prav tako preverite, kaj vse je vključeno v ceno. Nekateri vam bodo ponudili končno ceno z vsemi vštetimi dajatvami, spet drugi vas bodo želeli zavesti z nepopolnimi podatki.

V končno ceno najema avtomobila mora biti vsekakor vključeno tudi zavarovanje, najboljše polno, saj to pomeni, da vam ne bo potrebno za morebitne poškodbe na vozilu ničesar doplačati. Pozanimajte se tudi, ali boste avto dobili s polnim ali praznim rezervoarjem za gorivo, ter, če boste morali za to, če boste avto pustili drugje, kot ste ga dobili, doplačati.


Otroški sedež v najetem avtomobilu

Tako kot za vozniško dovoljenje se pozanimajte tudi, če je za otroke v državi, v katero potujete, obvezna uporaba otroških sedežev. Seveda pa je koristno, da zaradi varnosti otroški sedež najamete v vsakem primeru. Največkrat ga je potrebno pri izposojevalcu naročiti posebej, že pri rezervaciji avtomobila, in zanj seveda tudi doplačati.


Če boste vse navedeno uredili že pred odhodom na pot, boste na počitnicah lahko zgolj še uživali. To pa je pravzaprav tudi vaš namen, kajne?

 

 


 

PREBERITE ŠE:

Najem avtodoma - preverite ponudbo!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
26
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
7
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
5
Ko učenje pisanja postane čisto zares zabavno
Pot od črte do prvih črk je lahko lahkotna in zabavna, le pravilno se je moramo lotiti. S pomočjo delovnih zvezkov vzgoj...
4



Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Triki proti dolgčasu med vožnjo
Daljša potovanja ali pa le enodnevni izleti so pogosto naporni tako za otroke, kot tudi za starše. Ponujamo vam nekaj na...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?