|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Najlepše ime za fantka po vašem izboru

Uredništvo Ringaraja.net, 28.2.2024
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroci). Katera so najlepša imena po izboru Ringarajevcev? Preverite seznam, mogoče dobite idejo tudi za poimenovanje svojega dojenčka.

image
Liam je najlepše ime za dečka po izboru Ringarajevcev. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Ime je značilnost človeka, ki nas spremlja vse življenje, zato je povsem razumljivo, da se starši skrbno lotimo izbire imena za svoj naraščaj. Pri izbiranju imena iščemo ideje povsod: med veliki in pomembnimi osebnostmi, med slavnimi, v svoji okolici, iščemo med sodobnimi imeni, redkimi, pa tudi med tradicionalnimi, tujimi in tistimi, ki počasi izginjajo iz seznama imen. Zagotovo je tudi veliko staršev, ki ime za svojega otroka izbira na podlagi numerologije in preizkuša, kako zveni skupaj s priimkom, ki ga bo otrok nosil.

 

V resnici je idej in imen neskončno, tako da je povsem normalno, da se pri izbiranju imena svojega otroka včasih tudi izgubimo, ne vemo več, kaj nam je všeč in kaj ne, nismo več prepričani, da izbrano ime še odgovarja otroku, dečku ali deklici, ki smo ga pravkar rodili.

 

PREBERITE TUDI: 9 romantičnih imen za nežne fantke

  

Da kateremu od staršev vsaj malce olajšamo izbor, smo za mnenje poprosili naše Ringarajevce, uporabnike in sledicev na družabnem omrežju, da nam pomagate narediti izbor najlepših imen, najprej za fantke. Mame, ki sledijo Ringaraji so bile tako prijazne, da so z nami delile imena svojih sinov, vnučkov in nečakov.

 

Najlepše ime za fantka po vašem izboru je ...

Med vsemi predlogi imen je bilo največkrat omenjeno fantovsko ime: LIAM. To je ime, ki je postalo bolj moderno v zadnjih letih. Po podatkih statističnega urada to ime trenutno nosi 1.086 Slovencev in je med moškimi imeni na 168. mestu (skupno med vsemi imeni pa na 360. mestu). Največ Liamov je rojenih med letoma 2011 in 2019.

Poleg Liama ste Ringarajevci med najlepša imena za dečke uvrstili še naslednja imena: ANEJ, LUKA, FILIP, ŽAN, MAJ (oz. MAI), MARK, NIK, PATRIK in VAL.

 

PREBERITE TUDI: Moderna imena za fante

 

Seznam najlepših imen za dečke

Največkrat se fantovska imena po vašem izboru začenjajo na črko T, sledijo imena na črko M. V nadaljevanju smo vam pripravili seznam vseh vaših predlogov imen za fantke po abecednem redu:

 

A: Aidan, Aleks (Alex), Alen, Aljaž, Anders, Andi, Andraž, Andrej, Anej, Anže, Ari, Ažbe

B: Bine, Blaž, Bor, Brin

C:

Č:

D: Dan, Dante, David, Dimitri, Domen, Dominik

E: Enej, Erazem, Erik

F: Filip, Florjan, Fran

G: Gaber, Gabriel, Gal, Gašper

H:

I: Ian, Ilj, Inaj, Izak

J: Jaka, Jakob, Jan, Jaša, Jon, Jonas, Jure

K: Kai, Klemen, Kris, Kristijan (Kristian)

L: Lan, Lenart, Leo, Leon, Lev, Liam, Liann, Lovrenc, Lovro, Lucijan, Luka, Lukas

M: Maj (Mai), Maks (Max), Marcel, Mark, Mateo (Matteo), Matic, Matija, Miha, Miloš, Mitja

N: Naj, Nal, Nejc, Nik, Niko, Nikola, Nikolaj, Nil, Noel

O: Oliver, Oskar, Ožbej, Ožbej

P: Patrik, Pavel, Primož

R: Rafael, Rei, Rene, Rian, Rok, Ruben

S: Samuel, Sergej, Sid, Simo, Steven, Sven, Svit

Š:

T: Taj (Tai), Tenej, Teo, Teodor, Tian, Tiano, Tilen, Tim, Timej, Timi (Timy), Timotej, Tin, Tine, Tjan, Tjaš, Tristan

U: Urban, Urh, Uroš

V: Val, Vid, Vito

Z:

Ž: Žak, Žan, Žiga

 

Vsako ime na seznamu je čudovito in za vsako mamico nekaj posebnega, o tem smo prepričani. Mogoče boste med njimi našli tudi ime, ki ste ga toliko časa iskali: ime za svojega fantka. 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
16
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
8
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
5
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
5



Pomen imena Nika
EPSKA bitka imen je zaključena. Nika je zadnja poraženka. Kaj to ime pomeni in iz kje izhaja, pa si preberite spodaj.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?