|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Neem - zdravilno drevo

www.bi-eko.si, 7.6.2011
To tradicionalno indijsko neem drevo – indijska melija po naše, se ponaša z blagodejnimi učinki na kožo in lase.

image
/11



 

Na vrtovih skoraj vseh družin v Togu raste drevo indijske melije. Posajeni so na šolskih vrtovih, poljih in ob poteh. Poznajo ga kot »vaško lekarno« in že samo ime pove zakaj tradicionalna ayurvedska in homeopatska medicina Indije ter Afrike uporablja vsak del tega zdravilnega drevesa.

 

Zaradi antioksidantnega, protivnetnega, protibakterijskega in protiglivičnega delovanja je neem učinkovito sredstvo za blažitev različnih kožnih stanj, npr. aken, prhljaja, ekcemov ali luskavice.

 

 

Že več kot 5.000 let uporabljajo lubje, liste, semena in korenine tega drevesa, saj kot zdravilno sredstvo pomagajo za širok spekter težav, kot so:

Nim izboljšuje telesno odpornost in znižuje tesnobo in stres, razstruplja telo (sprošča T limfocite, ki preprečujejo infekcije), čisti kri in dobro vpliva na vse bolezni srca, deluje protivnetno (bradavice, glivice, luskavica, dermatitis, odprte rane, akne, maligni melanom, herpes,...), uničuje plesni in glivice : atletsko stopalo, koža, nohti, lasje, prebavni trakt, bronhiji, pljuča, sluznice, Candida - usta, pljuča, črevesje, vagina, lajša in odpravlja prebavne težave (želodčne rane, zaprtost, driska, refluks, napihnjenost...), preprečuje in blaži sladkorno bolezen, je preventivno sredstvo proti rakavim obolenjem, ugodno vpliva na kožo, lase in nohte, pomaga proti alergijam (pršice, cvetni prah, hrana, živali...), pomaga proti revmatičnim obolenjih (preprečuje nabiranje kislin v sklepih...), je odličen proti žolčnih in ledvičnih kamnih, je preventivno sredstvo proti malariji (uničuje parazite, odganja komarje...), pozitivno deluje na vid, m intenzivno učinkuje proti parazitom, glivicam, proti bakterijsko in proti virusno (afte, paradontoza...), se uporablja tudi kot čistilno in razkuževalno sredstvo, ter kot naravni pesticid, deluje kot naravni antibiotik in insekticid, brez stranskih učinkov.




Neem
je močan očiščevalec specifičnega vonja, primeren za čiščenje in nego tako kože kot las.

Njegove blagodejne sestavine odpravljajo težave s prhljajem, za večjo učinkovitost dodajte prašek amla.

 

Sami si naredite masko za obraz ali negovalno kremo za lase.

 

Očiščevalna obrazna maska:

Prašku primešajte malo tekočine (poljuben tonik za obraz, zeleni čaj) ali pa ga dodajte glineni maski (½ žlice zelene gline, ½ žlice neem praška, 2 žlici rožne vode ali tonika iz čajevca) ter nanesite na suh in čist obraz. Po 15-20 minutah masko odstranite s toplo vodo.

 

Krema za nego lasišča:

Neem prašku primešajte toliko vode dokler ne dobite primerne kreme za nanašanje. Na lasišče jo nanesite po uporabi šampona, vmasirajte ter dobro izperite.

 

Primerno za:

Mastno in nečisto, aknasto kožo.

 

Ne uporabljamo ga:

Praška neem ni priporočljivo uporabljati med nosečnostjo, v času dojenja ali ko želite zanositi. Prav tako ga ne uporabljamo na poškodovani koži.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

poKLON
Naredi kupček vseh nepotrebnih darov, naloži v cekar, prinesi v Zibko, položi med ostale eksponate in poišči kaj koristn...
3
Fina hiša
Na prvem druženju s Fino hišo boste lahko v petek, 4. novmebra med 17. in 20. uro pobrskali med dobro ohranjenimi lepimi...
3
Nasvidenje večni dami plastiki
V soboto, 26. novembra 2011, je na Pogačarjevem trgu potekal zaključni ulični dogodek prostovoljskega projekta Vrečka n...
3
Naj otroku oblečem slovensko ali kitajsko ...
Že 13 let se je zavrtelo, ko sem od oddaljene prijateljice izvedela, da v moji bližini izdelujejo ljubka oblačilca za ot...
3



Odstranjevanje madežev na naravni način
V priročniku EKO nasveti za vsak dom smo preverili, kako brez kemije in na povsem naraven način odstraniti celo paleto m...
Kozmetični pripravki po ljudskem izročilu
Naravna kozmetična sredstva so v primerjavi z umetnimi kozmetičnimi pripravki blažja, bolj zdravilna in cenejša. Njihova...