|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

NAREDIMO SAMI

Pust: Poslikava obraza

Avtor: Petra Logar | 4.2.2024
image

Pred vrati je pust, prihajajo maškare, majhne in velike. Da bo preobrazba za najmlajše še bolj izvirna, smo za vas pripravili nekaj idej za poslikavo obraza.

image

Vlada je na današnji seji sprejela odločitev, ki smo jo vsi komaj čakali. S ponedeljkom KONČNO v šolskih prostorih učencem in učiteljem ni več potrebno nositi zaščitnih mask.

VSE O ŠOLAH

Od 17. novembra samotestiranje obvezno za vse učence

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.11.2021
image

Vlada je začetek obveznega samotestiranja prestavila na 17. novembra. Tisti, ki se ne bodo želeli samotestirati, ostajajo doma, vendar staršem nadomestilo ne pripada.

image

Poglejte znan eksperiment Zamrznjen obraz iz leta 1975, ki ga danes uporabljajo kot standarden test za različne vplive na dojenčkov razvoj zdrave navezanosti in odnosov z drugimi.

VSE O ŠOLAH

Odpirajo se vrtci in šole: kaj je s samotestiranjem?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.4.2021
image

S ponedeljkom se odpirajo šole in vrtci. Prostovoljno samotestiranje bodo uvedli v srednjih šolah. V osnovnih šolah maske od 6. razreda naprej še vedno obvezne.

VSE O ŠOLAH

Ustavna presoja glede obveznega nošenja mask

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.3.2021
image

V ponedeljek so starši vložili Ustavno presojo glede nošenja mask učencev in dijakov od 6. razreda do 4.letnika srednjih šol.

image

Med več kot 3.500 starši iz celotne Slovenije, ki so sodelovali v anketi, ki so jo izvedli starši, združeni v različne iniciative, je več kot 60 odstotkov mnenja, da bi se šole morale odpreti brez vseh ukrepov.

image

Uporaba zaščitne maske, bodisi kupljene ali narejene doma, je priporočljiva, celo obvezna v številnih državah po svetu. Vendar zdravniki opozarjajo, da je potrebno biti pri uporabi zaščitne maske na otroškem obrazu previdnejši.

VSE O VRTCIH

Kako preživeti izredne ukrepe v vrtcih?

Avtor: Helena Primic | 12.5.2020
image

Priporočila naj bodo v pomoč pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti za ponovno uvajanje otrok v vrtec, ki naj poteka čim manj stresno, je v okrožnici zapisalo MIZŠ. Gre torej za priporočila, ne zakonska določila.

POŠKODBE IN PRVA POMOČ

Ne uporabljajte zaščitne maske pri dojenčku!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.4.2020
image

Strokovnjaki opozarjajo, da je uporaba zaščitne maske pri dojenčku izjemno nevarna in svetujejo, da je starši nikakor ne uporabljajo. Zakaj in kako potem dojenčka zaščititi pred okužbo z virusom Covid-19?

STRAN 1 OD 2

Kako ustvariti umetniške pirhe?
photo
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...