|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

BLOGERJI

BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 4.5.2023
image

Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu je to čista norost! Pa kako hudiča smo tako zelo zašli?

AKTUALNO

Vabljeni na Pedagoški vikend 2022

Avtor: S. M. | 3.3.2022
image

Ne zamudite odličnih predavanj o temah povezanih s pedagoškim delom v vrtcu in šoli, ki jih pripravljajo študentje psihologije.

image

Pot od črte do prvih črk je lahko lahkotna in zabavna, le pravilno se je moramo lotiti. S pomočjo delovnih zvezkov vzgojiteljice Ester Derganc bo to otročje lahka naloga.

image

Med več kot 3.500 starši iz celotne Slovenije, ki so sodelovali v anketi, ki so jo izvedli starši, združeni v različne iniciative, je več kot 60 odstotkov mnenja, da bi se šole morale odpreti brez vseh ukrepov.

VSE O ŠOLAH

Spet šola na daljavo: zakaj ukrepanje tako na hitro?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.10.2020
image

Zakaj in čemu se je potreba po šoli na daljavo zgodila čez noč? Zakaj se pouk na daljavo ne uvaja postopoma oziroma deljeno, tako kot je bilo predlagano, in sicer da se otroci pri pouku v živo menjujejo na 14 dni?

image

Sama to situacijo vidim kot klic po prebujanju, kot prehodno stvar, po kateri ne bomo šli nazaj v prejšnjo normalo, ampak bomo končno odprli oči za banalnosti, ki jih od že predolgo živimo kot edino možno realnost.

BLOGERJI

BLOG: Kaj pa manjka slovenskemu šolstvu?!

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 26.2.2019
image

Noben še tako "pameten" in pravičniški zakon o šolstvu ne bo uspel vzpostaviti tistega pravega okolja za otrokovo učenje, če si starši in učitelji ne bomo zaupali in na tak način v šoli ustvarili prave šolske klime.

VZGOJA IN RAZVOJ

Brezplačni seminar o sočutnem starševstvu

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.2.2019
image

V sredo, 20. februarja 2019, se začenja brezplačni uvodni del vseslovenskega izobraževanja Sočutnega varstva otrok.

image

Kaj je narobe s slovenskim šolskim sistemom in kako ga popraviti? Pogovarjali smo se z Marjano Škalič, avtorico knjige Šola, kam greš? - Kritika šolskega sistema in predstavitev alternativ.

BLOGERJI

BLOG: Katere živali so iz mleka?

Avtor: Darja Barborič Vesel, univ. dipl. soc. pedagoginja | 14.1.2018
image

Še vedno sedim in razmišljam, kaj je res ključno, kaj naj predelamo, kaj z vsebinami, ki jih ne bomo predelali, in zakaj so gradiva tako obsežna, če to enostavno ne gre. Ali morda samo meni ne gre in to sploh ni problem, temveč le moj občutek?

STRAN 1 OD 2

BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...