|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

NEVERJETNO: Američanka rodila 17 zdravih novorojenčkov!

Uredništvo Ringaraja.net, 1.4.2021
Preverite to neverjetno resnično zgodbo, ki nas je pustila povsem brez besed.

image
Si predstavljate, kako previti, nahraniti in uspavati 17 dojenčkov? (Foto: Arhiv)
/121


Zanositi, donositi in roditi 17 zdravih novorojenčkov - to pa je res pravi čudež!

No, v resnici ni čudež, toda prvoaprilska šala. 

Zagotovo ste tudi vi posumili, da bi ženska težko bila noseča s 17 otroki.

Kakšen pa je resnični svetovni rekord največje večplodne nosečnosti?

 

Slavna Oktomama

Svetovni rekord večplodne nosečnosti z največ živorojenimi otroci še vedno ohranja Američanka Natalie oziroma Nadya Suleman, bolj znana kot Oktomama, ki je 26. januarja 2009 v Kaiser Permanente Medical Center v Kaliforniji s carskim rezom in devet tednov prezgodaj rodila šest dečkov in dve deklici. Vsi živi in zdravi. 

Pred Sulemanovimi osmerčki so se po znanih podatkih v ZDA le še enkrat rodili osmerčki, ki so vsi preživeli, in sicer leta 1998 - znani kot Chukwu osmerčki.

Leta 1971 je sicer, kot lahko preberemo v arhivskem članku New York Timesa, 29-letna Avstralka Geraldine Brodrick rodila devet novorojenčkov, vendar je bilo samo sedem živih. 

 

PREBERITE TUDI: 61-letna babica rodila svojo vnukinjo!

 

Z vsemi 14 otroki zanosila s pomočjo IVF

Sulemanovi osmerčki in tudi ostalih šest otrok, ki jih je imela pred osmerčki - res je, Nadya ima skupaj kar 14 otrok! - so bili spočeti pomočjo zunajtelesne oploditve IVF.

Nadja je namreč šla na prvo zunajtelesno oploditev leta 1997, ko je bila stara komaj 21 let.

Zdravnika, ki je opravil postopek, so kasneje zaradi uradno neznanih razlogov izključili iz ameriške zveze za reproduktivno medicino.

 

PREBERITE TUDI: Uspešno rodila zdravo deklico po 13 splavih!

 

In kakšna je Nadyina velika družina danes?

Čeprav je Nadya svojo veliko družino kar nekaj let poskušala obvarovati pred preveč radovedno javnostjo, je 15. junija 2020 ponosno objavila številne družinske fotografije svojih otrok, kako se smejijo medtem, ko preživljajo skupen čas v kuhinji. 

"Nariyah in Maliyah počasi prevzemata mesto kuharskega šefa, saj zelo radi kuhata," je eno od fotografij komentirala mama, ki je diplomirala iz razvoja otrok in adolescentov.

Na fotografijah pogosto manjka sin Aidan, za katerega je Nadya na Instagramu potrdila, da je avtist in javno obljubila, da ne bo nikoli obupala nad njim, saj mu želi podariti najboljše možno življenje.

Če pogledamo družinske fotografije na Nadyinem Instagram profilu, ji materinstvo 14 otrokom gre zelo dobro od rok. V galeriji zgoraj si lahko ogledate fotografije vseh njenih 14 otrok, na fotografiji spodaj pa je Oktomama s svojimi osmerčki.

 

Natalie Suleman

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7
7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
5



Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?