|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nova vloga za znižano plačilo vrtca

Helena Mlakar, 8.11.2011
Po 1. 1. 2012 bo v veljavo stopil nov Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Zato bo po novem potrebno vlogo za znižano plačilo vrtca uveljavljati na krajevno pristojnem centru za socialno delo. Natisni vlogo.

image
/11


1. januarja 2012 se začne na področju uveljavljanja socialnih transferjev uporabljati Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS), ki kot eno bistvenih novosti uvaja enotno vstopno točko v sistemu uveljavljanja pravic iz javnih sredstev, ki so vezane na ugotavljanje materialnega položaja posameznikov in ne temeljijo na socialnem zavarovanju. Pravice iz javnih sredstev so denarni prejemki ter subvencije in znižana plačila.

Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so nam pojasnili naslednje:

 

Kdaj je rok za oddajo nove vloge za znižano plačilo vrtca?

Vlogo za znižano plačilo vrtca bo po novem potrebno oddati na krajevno pristojnem centru za socialno delo po 1. 12. In ne več na občino do 15. 11., kot je bilo v veljavi do sedaj. Velja tudi za starše, katerih otroci so vrtec pričeli obiskovati letos septembra. Vloga je torej enotna za vse.

 

Kje lahko dobimo novo vlogo in kam jo oddati?

Vloge na novem obrazcu se ne oddajajo več na občino, ampak na center za socialno delo – osebno, po pošti ali elektronsko. Center za socialno delo pa po novem odloča tudi o oprostitvi plačila vrtca za drugega in vsakega naslednjega otroka (če je v vrtec vključenih več otrok iz iste družine).

Povezava do spletne vloge - NATISNI!

 

Kdo je upravičen do znižanega plačila vrtca?

Znižano plačilo vrtca lahko uveljavljajo starši za otroke, ki so vključeni v javni vrtec, zasebni vrtec s koncesijo ter zasebni vrtec, ki se financira iz občinskega proračuna. Staršem pripada pravica do znižanega plačila vrtca od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge, podeli pa se za obdobje enega leta ali do spremembe dejstev in okoliščin, ki vplivajo na priznanje pravice.

 

Kako se po novem ugotavlja višina plačila vrtca?

Višina plačila vrtca se ugotavlja glede na povprečni mesečni dohodek na osebo. Po novem je dohodkovnih razredov devet. Prvi razred pomeni brezplačen vrtec, zadnji, deveti razred pa po novem ne bo več predstavljal 100 odstotkov cene programa, ampak 77 odstotkov. Zato je oddaja vloge za znižano plačilo vrtca pomembna tudi, če spadate v deveti plačilni razred.

 

Preberi še:

Nov zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
11
Banini mafini s kvinojo in čokolado
Ti bananini mafini so ne le slastna sladica, temveč jih lahko v zdravi različici - z naravnimi sladili in ekološkimi ses...
7
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
6
Zakaj moj otrok še ne hodi?
Kdaj naj bi otrok shodil, kateri so lahko razlogi, da zdrav otrok še ne hodi in kako ga pravilno spodbujati, da bo samos...
6



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?