|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ogenj ni igrača!

Uredništvo Ringaraja.net, 4.10.2010
Ciljno je letošnji mesec požarne varnosti namenjen otrokom, starim od 5 do 10 let, torej otrokom zadnjih starostnih skupin v vrtcih in otrokom prve triade na osnovno šolski stopnji. Cilj je predvsem ozaveščanje, izobraževanje in seznanjanje.

image
/21


 

Mesec oktober, tradicionalno mesec požarne varnosti, je v letu 2010 namenjen otrokom, saj smo se že jeseni leta 2009 odločili, da bodo pripravili aktivnosti na temo: Mladi in požarna varnost. Splošen naslov aktivnosti, s katerimi se bo oktobra – in z nekaterimi dogodki tudi kasneje – naslavljalo ciljno publiko je: Ogenj ni igrača!

 

Z namenom informirati ter ozaveščati smo skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje, Slovenskim združenjem za požarno varnost in Združenjem slovenskih poklicnih gasilcev pripravili plakat, pobarvanko, barvice in igrico, ki nudijo več informacij o omenjeni tematiki.

 

Skupaj z zgoraj omenjenimi partnerji smo letos natisnili 15.000 plakatov, 60.000 pobarvank z barvicami in 5.000 igric – Na pomoč, požar. Po razdelilniku letos pripada Gasilski zvezi Slovenije 3.400 plakatov, 4.000 pobarvank z barvicami in 1.888 igric.

 

Distribucija bo letos potekala spremenjeno, saj bodo gradiva prejeli vsi vrtci v Sloveniji in vse osnovne šole. Gradivo bodo razdeljevale regijske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje. Pobarvanke z barvicami bodo prejele celotne generacije 5- in 6-letnikov v vrtcih in vsi učenci prvih razredov osnovnih šol.

 

V sklopu tematike ob mesecu požarne varnosti bo po Sloveniji odigrano tudi 25 igranih lutkovnih predstav gledališča FRU-FRU, ki jih financira Gasilska zveza Slovenije.

 

GASILSKA DOPLAČILNA ZNAMKA

 

V tednu od 4. do 9. oktobra 2010 bodo posamezniki in ustanove dolžni prilepiti doplačilno znamko v vrednosti 0,14 EUR na vsako poštno pošiljko v notranjem in mednarodnem prometu, ki spada v obseg univerzalne poštne storitve, razen na pošiljke s knjigami, časopisi in revijami. Zbrana sredstva bo Gasilska zveza Slovenije uporabila za izenačevanje materialne opremljenosti gasilstva in spodbujanje mladine za delo v gasilstvu.

 

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Staro steklo – dragocena surovina
Stara steklenica, ki je primerna za nova polnjenja, se lahko v ponovni proces polnitve vrne tudi 50-krat. Steklenice za ...
3
Priročnik nevarne kemikalije v našem življ...
Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim iz...
3
Granatno jabolko, simbol ljubezni in plodn...
Granatno jabolko je svojevrsten sadež, ki zaradi sladko trpkega okusa in semenaste strukture pri nas ni zelo priljubljen...
3
Zeleni kvadrat, zdravje iz organskega vrta
Novinarka in vrtnarka Kornelija Benyovsky Šoštarić, avtorica priljubljene oddaje HRTV »Vrtnarka« (»Vrtlarica«), je na po...
3



Dren – zdravilen za ljudi,tudi ptice ga im...
Ljudski rek ¨Zdrav kot dren¨ je še kako resničen, ko spoznamo zdravilne učinke, ki nam jih nudi ta rastlina.
Post z Marjanom Videnškom
Pogovarjali smo se z Marjanom Videnškom, ki se že skoraj 20 let ukvarja s postenjem, svoje znanje pa uspešno prenaša na ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?