|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroški vodič nekoliko drugače

Uredništvo Ringaraja.net, 2.10.2013
Ker postaja Ljubljana vse bolj povezana z ostalimi evropskimi prestolnicami, se je ustvarila potreba po knjižici, ki na aktivno udeležbo otrok v družbi gleda iz različnih zornih kotov. Vodič za otroke Razigrana Ljubljana je prilagojen posebej otrokom

/21


Znana je nagrajenka NAGRADNE IGRICE: Razigran Dan otroka

 

Z novo knjigico Razigrana Ljubljana bo naše glavno mesto raziskovala: ALEKSANDRA HALUŽAN. Čestitamo!

Prosimo, da nam na info@ringaraja.net najkasneje do ponedeljka, 14. oktobra 2013, pošlješ svoje podatke za prevzem nagrade (naslov, telefon in davčno številko). Nagrado dobiš po pošti.


Preverite vsebino knjige Razigrana Ljubljana spodaj. Zabaven, barvit in poučen vodič za otroke, ki otroka spremlja na izletih po Ljubljani se vsekakor splača imeti doma, da boste lahko z otrokom še bolj vneto raziskovati mesto. Mogoče boste tudi vi odkrili kakšno ljubljansko zanimivost, ki je niste poznali.


Pravila in pogoje nagradne igre najdete TUKAJ!

 

Razigrana Ljubljana je prilagojena otroškemu zaznavanju, zato se razlikuje od klasičnih turističnih vodičev za odrasle. Vsebinsko je knjiga razdeljena na 10 tematskih dogodivščin, ki se odvijajo v različnih predelih Ljubljane. Vsaka izmed dogodivščin traja povprečno 45 minut. Otrok poišče začetno točko in se nato s pomočjo zemljevida odpravi po začrtani poti, ob tem pa rešuje zabavne in poučne naloge. Posebnost vodiča je, da otrok vanj piše, riše, označene dele izrezuje in tako ustvari čisto novo vsebino. Svoje kreativne dosežke pošilja na spletno stran in jih deli z ostalimi popotniki.

 

Vodič je namenjen sodobnemu otroku, ki išče informacije na spletu, na poti fotografira, piše fiktivni sms, ki bi ga Prešeren danes napisal Juliji, opazuje grafite, dopolni pogovor poslancev v parlamentu ... »S knjigo se otroci naučijo orientacije, uporabe zemljevidov, spoznavajo mesto, ustvarjajo, hkrati pa postanejo občutljivi na urbani protor, ki jih obdaja,« dodaja Neja Morato Štucin, avtorica vodiča.

 

Ustvarjalke knjige so dogodivščine preverile tudi na otroških delavnicah, kjer je 80 otrok na terenu pomagalo razvijati koncept knjige in dodajalo svoje pripombe glede vsebine. Knjiga je nastajala 3 leta povsem na daljavo, prek video konferenc, saj je njena idejna avtorica do nedavnega živela v tujini.

 

Razigrana Ljubljana, 10 igrivih in poučnih dogodivščin po mestu

Avtorica: Neja Morato Štucin

Ilustracije: mag. Karmen Bajec in Maja Medved

Zemljevidi: Maja Medved

Oblikovanje: Maja Medved

Fotografije: Ana Sluga

Založnik: KUD Tkalnica idej

Obseg: 128 strani

 Cena knjige v prodaji je 23,95 evra, na voljo je v bolje založenih knjigarnah po Sloveniji, naročite pa jo lahko tudi v mnogih spletnih knjigarnah (Emka, Avrora, Mimovrste ...) in na spletni strani www.razigrana-ljubljana.si.

 

Spletna stran: www.razigrana-ljubljana.si

Všečkaj nas na Facebooku: Razigrana Ljubljana


 


O avtoricah:

 

Neja Morato Štucin, prof. filozofije in univ. dipl. slovenistka, že od nekdaj rada potuje in to osnovno radovednost po doživetjih je želela prenesti tudi na mlajše bralce. Njena osnovna ideja pri pisanju knjige je bila mesto spremeniti v kraj igre, ki v otroku razvija raziskovalni duh in ustvarjalnost.

 

Akademska slikarka mag. Karmen Bajec je avtorica ilustracij v tehniki barvni svinčnik in soavtorica oblikovne podobe knjige. Knjiga je morala biti privlačna otrokom že na oblikovni ravni, zato so ilustracije pogosto prepletene v naloge.

 

Posebna pohvala velja mladi oblikovalki Maji Medved, ki se je projekta lotila v drugem letniku Srednje šole za Oblikovanje in Fotografijo v Ljubljani. Maja je avtorica prekrasnih zemljevidov v knjigi, ki so obogateni s 3D izrisi pomembnejših stavb na poti, njene so tudi računalniške ilustracije v knjigi ter seveda celotno oblikovanje knjige.

 


 


Oglej si predstavitveni filmček na YouTube!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
20
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
12
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
4
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
4



13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Nenavadne žverce: hobotnica Dumbo
photo
Otroci, kako dobro poznate hobotnico? V Ringarajinem živalskem kotičku lahko preverite svoje znanje.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?