|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pi-kica1: Porodna zgodba

Pi-kica1, 24.1.2010
Tako! Končno sem si tudi jaz utrgala par minutk in skočila na internet, da vam opišem svojo porodno izkušnjo. 18. 11., pet minut pred dvanajsto opoldne je na svet v ptujski porodnišnici prikukal Samo.

image
/11


Okrog enajstih ponoči prejšnji dan mi je doma pričela odtekati voda, ki je bila krvava in umazana. Z možem sva se zato kar hitro odpravila v porodnišnico. Doma sem imela cel tisti dan popadke, že tudi na pet minut, ko pa sva prišla v porodnišnico in so me priključili na CTG, pa spet nič. Niti enega popadka. Noč sem tako prespala v porodni sobi, moža pa smo poslali domov, da si je spočil. Zjutraj ob osmi uri so mi tako nastavili umetne popadke in jaz, ki so me cel mesec mučili hudi krči praktično vsakodnevno, sem nazadnje rodila brez enega svojega popadka. Ko so mi nastavili steklenico, so se takoj pričeli popadki na tri do pet minut, ki pa so bili še zdržni. Ob devetih sem se lahko vstala in se sprehajala po hodniku, steklenico pa sem si na stojalu vozila za seboj. Ob pol desetih je prišel mož in takrat se je začelo zares. Popadki so bili vedno hujši, sledili so si eden za drugim, da si vmes sploh nisem mogla oddahniti. Ko pa me je babica priključila na CTG, mi je rekla, da imam le nekaj malega popadkov in me do konca prestrašila, saj sem jih še komaj prenašala. Ob desetih sem bila tudi odprta komaj en centimeter. Do četrt na dvanajst sem nato popadke predihavala na žogi, med hojo po hodniku in na WC-ju, kar mi je bilo še najlažje. Skušala sem se čimbolj sproščat in se prepustiti popadku, vendar mi ni najbolj uspevalo, saj so bili tako močni, da se mi je zdelo, da me bo raztrgalo. Petnajst minut čez enajsto mi je babica mislila dati sredstva proti bolečinam, ker pa sem imela močan občutek pritiska navzdol, me je pogledala in bila sem že tik pred porodom. Šla sem še na WC, prišla nazaj in pričela pritiskati, vendar otrok ni in ni hotel na plan. Ker se mu je začelo že slabo goditi, sta mi ga pomagale poroditi babici. Ena mi je na vso moč med popadkom pritisnila na trebuh in najprej se je prikazala glavica, pri naslednjem popadku pa je že zdrknil cel na plan. V trenutku so me minile vse bolečine in možu sem dejala, da bi najraje vstala in šla domov. Fantka je babica obrisala in mi ga položila na trebuh. Pofotografirali smo se, porodničar me je zašil in poroda je bilo konec.


Naslednjih dvanajst dni sva preživela v porodnišnici, saj je sinko dobil močno zlatenico, nato pa se je pokazal še uroinfekt, kar so mi napovedali že pri porodu, saj je bila plodovnica mekonijska in smrdeča. Vse pohvale ptujski porodnišnici, babicam v porodnih sobah, sestram na oddelku za prijaznost in pripravljenost pomagati in pediatru, dr. Kolariču za strokovnost in uspešno zdravljenje mojega sinka. Do odličnosti jim manjka samo še nudenje epiduralne analgezije, za kar bi se prihodnjič gotovo odločila.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
6
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
6
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
5



10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?