|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Podarili smo OBJEMČKE - 1. del

Uredništvo Ringaraja.net, 19.12.2011
Ustvarjanje objemčkov je že končano, ni pa še konec čarobnim predajam teh ljubkih igrač. Oglejte si, kam vse so že poleteli vaši in naši OBJEMČKI si oglejte v FOTO reportaži ...

image
/331


Kaj je objemček?

• Nekaj, kar izpolni želje,

• nekaj, da bi se »pocartal«,

• nekaj, kar me spominja na mamico,

• nekaj, da se imaš rad,

• da imamo prijatelje,

• objem,

• nekaj mehkega,

• darilo,

• igrača.


Objemček je vse od naštetega in še marsikaj,

vam vedo povedati mali sončki, ki so jih ustvarjali.


V dobrodelni akciji ObdaRajanje 2011, katere organizator je Ringaraja.net, s partnerjema Pez in Chupa Chups, je nastalo kar 5.600 objemčkov – mehkih igrač iz blaga. Da pa so te prisrčne, iskrene in tople igrače nastale, je poskrbelo več kot 12.400 otrok iz vrtcev in prve triade osnovnih šol po Sloveniji, ki so jih skupaj z vzgojitelji, učitelji, starši in starimi starši izdelovali za bolne in prikrajšane otroke v slovenskih bolnišnicah in socialnih ustanovah. Za dodatno motivacijo so poskrbela sladka presenečenja pokroviteljev akcije, pravljica o Vilkovi čarobni torbici in spletna razstava fotografij objemčkov, ki bo na spletnem portalu Ringaraja.net še celo leto 2012, vse do prihodnjega ObdaRajanja.

 

 

V Ljubljano, na Pediatrično kliniko, smo se odpravili skupaj s z vrtcem Vodmat, kjer so objemčke izdelovali s posebnim načrtom, predvsem pa zato, ker so s tem naredili dobro delo, kot so povedali tudi sami. Zložili so jih v velike košare in nam povedali, kaj njim pomenijo objemčki in za koga so jih izdelali. V predverju Pediatrične klinike smo se srečali z otroki z Dermatološkega in ORL oddelka ter njihovimi vzgojiteljicami. Hitro so se objemčki znašli v pravih rokah in veselje je bilo obojestransko. Tudi vzgojiteljice malih bolnikov so se veselile z nami in bile navdušene nad barvitimi in iskrivimi objemčki, ki so jih izdelale male ročice več kot 12.400 otrok. Resnično neverjetni so!


Skupaj smo se sprehodili tudi do oddelka za otroško kirurgijo, kjer so nas v igralnici pričakali otroci, ki še čakajo na operacijo, med njimi tudi mali Val, ki je objemčke izdeloval v vrtcu v Ratečah. Na tem oddelku smo razdelili okoli 20 objemčkov, vse skupaj pa so objemčki razveselili približno 120 otrok na Pediatrični kliniki. Poslovili smo se z veliko željo, da bi objemčki prav zares bili v oporo malim bolnikom, ki praznične dni preživljajo v bolnišnici in prijetnim občutkom v srčkih. 


Objemčki so v decembru že razveselili otroke V Ptujski splošni bolnišnici in v Mariborskem UKC na Pediatričnem oddelku, kjer je Ringarajino ekipo spremljala tudi vzgojiteljica Ksenija Jerman Skrbinek iz vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica. Povedala je, da se počuti rojeno za dobra dela ter delo z otroki, pravi pa, da po njenem objemčki otrokom v bolnišnicah sporočajo, naj bodo srečni, zadovoljni, iskreni in nenazadnje zdravi.


Prav na poseben način pa so nas razveselili otroci iz socialno-varstvenega centra Draga pri Igu, kjer so nam pripravili glasbeno plesni nastop. Tudi sami so zelo spretni pri ustvarjanju, ki je del njihovega vsakdana, tako kot objemi, zato so se objemčkov iskreno razveselili. Pravijo, da bi se nam drugo leto z veseljem pridružili tudi pri izdelovanju objemčkov in z veseljem smo ponudbo tudi sprejeli.

 

Drug drugega smo razveselili tudi v Splošni bolnišnici Celje, Splošni bolnišnici Murska Sobota ter Materinskem domu Bresternica. Objemčki bodo poleteli še v veliko bolnišnic in socialnih ustanov za otroke po Sloveniji, zato bomo fotografije objavljali sproti.


Dobrodelna akcija ObdaRajanje pa ni pomembna samo za bolne in prikrajšane otroke, ki objemčke prejmejo, temveč še toliko bolj za otroke, ki objemčke ustvarjajo. Skozi celotno akcijo so otroci spoznavali in se učili o tem, kaj je sočutje, bolezen, zakaj so nekateri v bolnišnicah in kako jih lahko razveselimo že samo z lepo mislijo in objemčkom. In zato je ObdaRajanje akcija, ki bo vsako leto poskrbela za največji objem, ki ga lahko podarimo.


Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali v akciji ObdaRajanje 2011 in dokazali, kako dobrega srca ste, kako radi pomagate in tudi, kako radi se učite.

Naj bo leto 2012 polno dobrih del, dobre volje in objemčkov, septembra pa se zopet vidimo!


Ne spreglejte VIDEO REPORTAŽE (klik)!


 


Pokrovitelja akcije ObdaRajanje 2011 sporočata:


Projekt ObdaRajanje poteka že tretje leto v skupnem sodelovanju spletnega portala Ringaraja.net, Chupa Chups in PEZ. Otroci v vrtcih so za motivacijo pri izdelovanju Objemčkov za male bolnike dobili majhno sladko presenečenje.

  

 




Preberi še:

Glasovanje za objemčke je zaključeno

Galerija objemčkov

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Navodila za mentorje skupin
K sodelovanju v Obdarajanju 2011 se je prijavilo več kot 180 vrtcev in šol, več kot 600 skupin in kar več kot 11.000 otr...
2
Pričenja se ObdaRajanje 2011!
Začenja se že 3. Ringarajina srčna akcija ObdaRajanje, v kateri bodo otroci ustvarjali za otroke. Tudi letos je pred vam...
2
Kako malo je potrebno ...
Otroci in vzgojitelji ter učitelji te dni pridno ustvarjate. Pa ne karkoli, ustvarjate OBJEMČKE, ki bodo polni prijaznos...
2
Kaj je ObdaRajanje?
Že tretje leto zapored bo v slovenskih vrtcih in prvi triadi osnovnih šol potekala dobrodelna srčna akcija ObdaRajanje.
2



Podarili smo OBJEMČKE - 1. del
photo
Ustvarjanje objemčkov je že končano, ni pa še konec čarobnim predajam teh ljubkih igrač. Oglejte si, kam vse so že polet...
ObdaRajanje 2011: Podarili smo OBJEMČKE - ...
videophoto
Ustvarjanje objemčkov je že končano, ni pa še konec čarobnim predajam teh ljubkih igrač. Kam vse so že poleteli vaši in ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?