|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pomen otrokovega imunskega sistema

P.R., 25.10.2023
Pomembno je, da veste, da otrokov imunski sistem kmalu po rojstvu še ni popolnoma razvit in da lahko spodbujate njegov razvoj. Imunost je treba graditi postopoma, pri čemer sta vloga črevesnih bakterij in pravilne prehrane ključnega pomena.

image
/11


Prvih 1.000 dni vašega otroka, časovno okno od oploditve do 2. rojstnega dne, je obdobje, ko poteka najhitrejša rast imunskega sistema. Zakaj je imunost tako pomembna?

Močan imunski sistem je eden od gradnikov organizma. Vašemu dojenčku, kasneje kot odraslemu, lahko pomaga v boju proti okužbam in virusom, lajša simptome ali skrajša potek bolezni.

Pomembno je, da veste, da otrokov imunski sistem kmalu po rojstvu še ni popolnoma razvit in da lahko spodbujate njegov razvoj. Imunost je treba graditi postopoma, pri čemer sta vloga črevesnih bakterij in pravilne prehrane ključnega pomena.

 

Vloga črevesnih bakterij

Ko črevesje dozoreva, je za zdrav razvoj imunskega sistema ključno medsebojno delovanje številnih koristnih bakterij v črevesju.

Gradnja črevesne flore s temi pomembnimi bakterijami, kot so Bifidobakterije, se začne med vaginalnim porodom in kmalu zatem nadaljuje z dojenjem.

Med vaginalnim porodom dobi novorojenček začetno pomoč materine vaginalne flore, kot so bifidobakterije. Dojeni otrok ima posebno črevesno floro, sestavljeno predvsem iz bakterij, ki proizvajajo kislino in služi kot "hrana" za dobre bakterije, kot so Bifidobakterije v črevesju. Na ta način pomagajo pri zatiranju nezaželenih mikrobov in podpirajo razvoj imunskega sistema. Otrok, rojen s carskim rezom, nima Bifidobakterij in v njegovi flori je mogoče odkriti več kožnih bakterij.

Dojeni otrok ima posebno črevesno floro, sestavljeno predvsem iz dobrih bakterij. Moremo pa poudariti, da materino mleko ne vsebuje samo koristnih bakterij, ampak vsebuje tudi humane oligosaharide, ki predstavljajo »hrano« za te koristne bakterije v črevesju. Na tak način se dobre baterije prehranjujejo in razmnožujejo, presnovki (»izločki«) teh bakterij v črevesju pa ustvarjajo ugodno kislo okolje za njihovo še lažje razmnoževanje. Večje število koristnih bakterij onemogoča rast nezaželenih mikrobov ter tako podpirajo razvoj močnega imunskega sistema. Otrok, rojen s carskim rezom, ima pomanjkanje Bifidobakterij, v njegovi flori je namreč mogoče odkriti več kožnih bakterij.

 

Pomen pravilne prehrane

Prehrana igra pomembno vlogo pri izgradnji črevesne flore in s tem pri zdravem razvoju imunskega sistema. Če je vaš otrok iz nekega razloga rojen s carskim rezom in dojenje ni mogoče, lahko nadaljnjo kolonizacijo koristnih bakterij obvladate s hrano.

Zahvaljujoč raziskavam znanstvenikov so bile razvite mlečne formule, ki so bogate z edinstveno kombinacijo prebiotičnih oligosaharidov in s to koristno Bifidobakterijo.

Imunost je precej občutljiva in kompleksna tema. Verjamemo, da smo vam jo poenostavili in približali. Naš nasvet je, da se obrnete na svojo patronažno sestro ali pediatra, če se želite poglobiti v to temo. Zagotovo bo koristilo vam in vašemu malčku.

 

 

aptamilNadaljevalno mleko za dojenčke po 6. mesecu starosti

Primerno tudi za DOJENČKE ROJENE S CARSKIM REZOM

Ali ste vedeli, da narava dojenčkovemu imunskemu sistemu omogoči dodatno spodbudo, ko »potuje« skozi porodni kanal, saj njegovo črevesje obogati z bifidobakterijami?

Naša predana ekipa znanstvenikov raziskuje ta naravni čudež in posreduje vse svoje znanje in izkušnje, tako da ste lahko prepričani o prehrani vašega malčka tudi po porodu s carskim rezom.

Več o izdelku preberite tukaj: https://aptaclub.si/izdelki/prodajalna/aptamil-2-cesar-biotik/

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
7
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
5
Pomen imena Lara
Drugo dekliško ime, ki se je prebilo v polfinale EPSKE bitke imen, je Ela. Nasproti ji je stalo ime Lara.
5
VIDEO: Pravilno odlaganje, dvigovanje doje...
Poglejte si video, da boste brez strahu in pravilno dvignili, odložili in nosili svojega dojenčka.
4



Reakcija po cepljenju otroka
Včasih se lahko po cepljenju otroka pojavijo neželeni učinki. Ti so običajno blagi in hitro minejo. Prav tako lahko prid...
Kdo so kranio levčki?
Včasih morajo naši najmanjši postati največji borci. Mamice otrok z redko prirojeno boleznijo lobanje – kraniosinostozo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?