|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Potovani priročnik: Pravice letalskih potnikov

Uredništvo Ringaraja.net, 11.7.2012
Kako ravnati v primeru, da letalo zamuja ali je let odpovedan. Kakšne so vaše pravice, če prevoznik izgubi prtljago? Evropski potrošniški center in Mreža ECC-Net vam lahko brezplačno pomagata.

image
/11



Težave s prevozi med najpogostejšimi težavami potrošnikov

V letu 2011 je imel vsak četrti potrošnik, ki se je po pomoč obrnil na mrežo Evropskih potrošniških centrov ECC-Net, težave s prevozi.

 

Pravice letalskih potnikov v EU

V EU so pravice letalskih potnikov v primeru zamude letala, odpovedi leta, premestitve potnika v nižji razred in v primeru zavrnitve vkrcanja na letalo enotno urejene že od leta 2005. Potnikom so zagotovljene tudi pravice v primeru poškodovane ali izgubljene prtljage. Vendar pa bi morale države članice EU zagotoviti učinkovitejše razreševanje pritožb letalskih potnikov pri nacionalnih nadzornih organih, ki jih predvideva Uredba (ES) št. 261/2004, ali v postopkih izvensodnega razreševanja potrošniških sporov, saj se pritožbe rešujejo predolgo.

 

S pravimi informacijami na pot

Potrošnikom svetujemo, da pred odhodom na pot poiščejo informacije, ki jim bodo pomagale reševati morebitne potrošniške zagate. Podatki mreže ECC-Net kažejo, da potrošniki še vedno ne poznajo v zadostni meri svojih pravic, ko na primer zamuja letalo, ko se izgubi njihova prtljaga oziroma jih na letališču pričaka poškodovana. Če se potrošniku zgodi katera izmed omenjenih situacij, naj začne urejati zadeve takoj na letališču.

Kakšne pravice mu zagotavlja zakonodaja si lahko prebere v priročniku o pravicah letalskih potnikov, za brezplačno pomoč pa se lahko obrne na Evropski potrošniški center v Sloveniji. Brezplačni priročnik lahko potrošniki dobijo na Evropskem potrošniškem centru na Frankopanski ulici 5 v Ljubljani ali pa si ga natisnejo s spletnih strani www.epc.si.

 

Oglejte si priročnik »Pravice letalskih potnikov«
potovalni priročnik

 

O mreži Evropskih potrošniških centov (ECC-Net):

Mrežo sestavlja 29 centrov v državah članicah EU, na Islandiji ter na Norveškem. Glavna naloga centrov je povečati zaupanje potrošnikov v notranji trg EU ter zagotavljati brezplačne informacije in pomoč potrošnikom pri uveljavljanju njihovih pravicah pri nakupovanju blaga ali storitev v drugi državi članici EU, na Islandiji in na Norveškem. Centre sofinancirata Evropska komisija in države članice. V letu 2011 je mreža ECC-Net pomagala več kot 70.000 potrošnikom.

Več informacij na:

http://ec.europa.eu/ecc-net

http://epc.si

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Bogojina
Cerkev Gospodovega vnebovzetja v Bogojini je rimskokatoliška cerkev, ki je župnijska cerkev Župnije Bogojina. Cerkev se ...
4
Vikendi nikoli niso bili bolj funtastični
Preživite nepozabne družinske trenutke z najboljšo animacijo na Jadranu - Pomladni fantastični vikendi v hotelu Falkenst...
3
Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
3
Otroške delavnice, indijanske počitnice ...
Spoznavanje eksotičnih živali, slikanje s prsti, lutkovna delavnica in čisto prave indijanske počitnice. Vse to julija v...
3



Po novem cenejši pogovori v EU – tudi na H...
Počitnic brez mobilnega telefona si ne moremo več predstavljati. Z nami je vedno, tudi v tujini. Zelo dobra novica je pa...
Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?