|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

100. ponovitev predstave ČUK NA PALICI (+ NAGRADNA IGRA)

S. M., 26.9.2022
Izjemno uspešna otroška predstava Čuk na palici v režiji Nike Bezeljak bo v začetku oktobra na odru že stotič. Preverite, zakaj si morate ogledati to posebno ponovitev predstave v soboto, 8. oktobra 2022 in kako lahko osvojite vstopnici.

image
Od premiernega leta 2015 druščina z lačnim čukom na čelu še vedno veselo potuje od odra do odra, kjer vsakič znova navdušijo z nastopom in glasbo v živo. (Miha Sagadin)
/11


Izjemno uspešna otroška predstava Čuk na palici v režiji Nike Bezeljak bo v začetku oktobra na odru že stotič, Kulturno-umetniško društvo Moment iz Maribora v sodelovanju z ljubljanskim SiTi Teatrom vabi na posebno ponovitev predstave v soboto, 8. oktobra, ob 11. uri v SiTi Teater BTC.


Otroški kabaret predstavlja oživljene protagoniste v lutkovni podobi in uprizarja zbirko uglasbenih pesmi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke, vsestranske umetnice Svetlane Makarovič. V družbi navihanih, prevzetnih, požrešnih, razvajenih, lažnivih, kratkovidnih in zaljubljenih živali spoznamo življenjske zagate in rešitve.

Otroci v predstavi spoznajo različne inštrumente: violino, kitaro, ukulele bas, klarinet, bobne, ksilofon, dežno palico, lončeni bas, činele, glinene ptičke in dromljo.

 

Sledite nam na FB strani Ringaraja - ko pomislite družina in se

potegujte za DVE NAGRADNI VSTOPNICI za jubilejno predstavo.

Začnemo jutri, 27. 9. 2022!

 

Predstava, ki navdušuje že od leta 2015

Od premiernega leta 2015 druščina z lačnim čukom na čelu še vedno veselo potuje od odra do odra, kjer vsakič znova navdušijo z nastopom in glasbo v živo. Za glasbene aranžmaje so poskrbeli nastopajoči Laura Zafred, Miha Bezeljak, Rok Felicijan, Matic Smolnikar in Aleš Zorec. Avtorica likovne podobe je Nina Šulin, predstava pa je nastala v produkciji Nike Bezeljak, Laure Zafred in Kulturnega zavoda KULT.


Predstavo je zasedba v 7 letih odigrala v več kot 30 krajih po Sloveniji, z njo gostovala tudi onkraj meja in prejela več nagrad. Na 32. Poletnem lutkovnem pristanu (2021) je prejela nagrado za najboljšo predstavo po izboru otroške žirije Zlata žirafa, na 9. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije (2017) nagrado za sozvočje glasbe z drugimi uprizoritvenimi elementi predstave, igralec Miha Bezeljak pa je bil nagrajen za animacijo in igro.


predstava za otroke

Od premiernega leta 2015 druščina z lačnim čukom na čelu še vedno veselo potuje od odra do odra, kjer vsakič znova navdušijo z nastopom in glasbo v živo. (FOTO: Sititetater)


Na poteh do predstav se je godilo marsikaj

Od strašnih zastojev in grozeči zamud do zgrešenega odcepa, ki je ekipo v Novo Gorico pripeljal kar preko italijanske meje.

Jazbec se je na začetku od silnega navdušenja nad gostovanji želel fotografirati prav pri vsaki krajevni znamenitosti. Tako je nastala kopica fotografij z Jazbecem nad vsakim prometnim znakom kraja. Kokoš se je seveda uprla in protestirala naj se že neha postavljati, saj se ve, kdo je zvezda predstave. Frčalo je perje, pulile so se dlake, na koncu je Jež nastavil bodice in v hipu je bila zadeva rešena. Tudi o tem kdo je zares zvezda predstave.


No, ampak z Jazbecem to še ni bil konec zgodbe. Revež si je tik pred neko predstavo po zaslugi Laure zlomil nogo, tako da je moral Miha v majhni delavnici v zaodrju izvesti pravi mizarski čudež, da je shodil.


Na odru je nastopajoče nemalokrat presenetilo ozvočenje in takrat je petje postalo športna disciplina za preglasitev benda. Spet drugič so otroci kot na pravem rock koncertu od navdušenja vdrli na oder, da jih je moral krotiti varnostnik.


Laura se je redno dušila z letečim perjem (dokler ni bilo Mihi dovolj in je med predstavo solidarno skočil po kozarec vode) in med koreografijo nekajkrat pristala med bobni. Še dobro, da za inštrumenti sedijo spretni Aleš, Matic in Rok, ki lahko žonglirajo z Lauro, glasbili, lešniki, veveričjimi pisemci in kovčki. Saj res, kovčki! Kombinatorika s kovčki je zgodba zase. Najbolje, da tu kar zaključimo, saj nad njimi nihče nima zares pravega nadzora (razen morda režiserke Nike, ki pa je ni z ekipo na poti).


čuk na palici 

Čuk na palici bo častitljivi jubilej v Ljubljani proslavil s krasno torto izpod rok Tortične, lutkovni kabaret, ki navdušuje male in velike, pa bo na oder SiTi Teatra BTC 17. 12. privabil tudi Dedka Mraza! (FOTO: Anže Grabeljček)


Redna cene vstopnic: 7 eur (osnovna cena) – 11 eur (odrasla oseba + 1 otrok do 4. leta starosti v naročju)

Vstopnico potrebuje vsaka oseba od dopolnjenega 2. leta starosti naprej. Oseba, ki 2. leta starosti še ni dopolnila, vstopnice NE potrebuje in sedi v naročju spremljevalne osebe.

 

Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Moje karte: Info točka BTC v Dvorani A, Petrol in OMV bencinski servisi, blagajna Cankarjevega doma, v spletni prodajalni SiTi Teatra, blagajna v SiTi Teatru (odprta eno uro pred dogodkom).

 

Sledite nam na FB strani Ringaraja - ko pomislite družina in se

potegujte za DVE NAGRADNI VSTOPNICI za jubilejno predstavo.

Začnemo jutri, 27. 9. 2022!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
39
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
16
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
8
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
8



10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
Ustvarjalne ideje: Čestitka in darilo za m...
photo
Očki, dedki, strici. Bodite ustvarjalni skupaj z otroki in ustvarite unikatno čestitko ali darilce za dan žena ali mater...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?