|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Se pripravljate na porod? Predstavljamo vam bifidobakterije

P.R., 25.10.2023
Pozitivno vplivajo na razvoj imunskega sistema, pomagajo pri preprečevanju okužb in proizvajajo pomembne snovi, ki vplivajo na nadaljnje fiziološke procese.

image
/11


Če se počasi pripravljate na porod z obiskovanjem šole za starše ali nenehnim branjem o tem, predvidevamo, da ste naleteli na izraz Bifidobakterije. Torej, poglejmo nekaj več o tem.

Dobro je vedeti, zakaj so Bifidobakterije tako pomembne za vašega novorojenčka. Pozitivno vplivajo na razvoj imunskega sistema, pomagajo pri preprečevanju okužb in proizvajajo pomembne snovi, ki vplivajo na nadaljnje fiziološke procese.

 

Pred, med in po porodu so Bifidobakterije ene prvih bakterij, ki se naselijo v otrokovem črevesju. Skupaj s številnimi drugimi bakterijami so del črevesne mikrobiote – znane tudi kot črevesna flora. To se nanaša samo na naravno kolonizacijo bakterij v črevesju.

Bifidobakterije se prenašajo z matere na otroka. Med drugim dojenčki naravno zaužijejo bifidobakterije:

- z vaginalnim porodom skozi porodni kanal

- z materini mlekom, ko je otrok dojen.

 

Materino mleko ne vsebuje le veliko koristnih bakterij, temveč tudi posebne vlaknine-humane oligosaharide, ki neprebavljene pridejo v debelo črevo in tam hranijo te koristne bakterije, da se lahko razmnožujejo.

Bifidobakterije je mogoče pobrati tudi iz drugih virov. Če svojega dojenčka rodite s carskim rezom ali dojenje iz nekega razloga ni možno, so na voljo mlečne formule, ki so bogate z bifidobakterijami.

 

aptamil

 

Kako bifidobakterije vplivajo na razvoj in zdravje otroka?

Velik del imunskih celic, približno 70 do 80 %, se nahaja v črevesju. Ker so te pod močnim vplivom bakterij, ki se tam naselijo, Bifidobakterije kot dobre bakterije pomembno prispevajo tudi k razvoju in zorenju otrokovega imunskega sistema. Sama naselitev dobrih bakterij ni dovolj, potrebno je njihovo razmnoževanje in povečevanje številčnosti, da dosežejo učinek na razvoj močnega imunskega sistema. Zato potrebujejo gorivo ali hrano - to so posebne vlaknine – humani oligosaharidi.

Zdaj, ko ste izvedeli več o vplivu Bifidobakterij, lahko sedaj dodatno vplivate in podpirate dolgoročno zdravje vašega malčka.

Kako pomemben je vpliv Bifidobakterij v zgodnjem otroštvu, si lahko ogledate na spodnji sliki.

Zdravo črevesje z uravnoteženo črevesno mikrobioto je pomembno za vse dojenčke, ne glede na način rojstva ali hranjenja, saj vodi do manj okužb, gastrointestinalnih težav, kot so prebavne motnje, alergije, ekcemi.

Verjamemo, da smo vam približali pomembno vlogo te koristne bakterije. Če želite izvedeti več o Bifidobakterijah in njihovem vplivu, se lahko vedno obrnete na svojo patronažno sestro ali pediatra.

 

aptamilNadaljevalno mleko za dojenčke po 6. mesecu starosti

Primerno tudi za DOJENČKE ROJENE S CARSKIM REZOM

Ali ste vedeli, da narava dojenčkovemu imunskemu sistemu omogoči dodatno spodbudo, ko »potuje« skozi porodni kanal, saj njegovo črevesje obogati z bifidobakterijami?

Naša predana ekipa znanstvenikov raziskuje ta naravni čudež in posreduje vse svoje znanje in izkušnje, tako da ste lahko prepričani o prehrani vašega malčka tudi po porodu s carskim rezom.

Več o izdelku preberite tukaj: https://aptaclub.si/izdelki/prodajalna/aptamil-2-cesar-biotik/

 

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
4
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...
4
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
4
VIDEO: Načini za podiranje kupčka
Med hranjenjem dojenčki poleg mleka zajamejo še zrak, zato jim podiranje kupčka pomaga, da te zračne mehurčke spravijo i...
4



Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
video
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?