|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Priporočamo: Ideje za skupno branje

Uredništvo Ringaraja.net, 14.12.2023
Počitnice in prazniki so super za preživljanje skupnih uric, ki nam med letom tako rade uidejo. Ena izmed najboljših aktivnosti, je skupno branje.

image
Skupno branje krepi odnose. (Foto: Freepik.com)
/11


Da bodo prazniki tokrat povsem družinsko obarvani, vam priporočamo skupno branje. To naj bi krepilo družinske odnose in vezi. Vzemite si čas za skupne trenutke in se ob dobrih domačih piškotih potopite v pravljični svet.

Za vas smo naredili izbor super knjig in slikanic založbe Morfem, ob katerih boste gotovo uživali.

 

1) Ladja rogovilarka

Lisjaka Marka pesti nešteto vprašanj. Ko zapazi vplutje imenitne ladje rogovilarke, se brž primakne. Če bo prečkal morje, se morda dokoplje do odgovorov, ga prešine. Zahtevna plovba, preteče skalovje in neprijazne slutnje v posadko zasejejo nemalo dvomov; mnogokomu se zatoži po domu. Pa vendar sklenejo znova dvigniti jadra, četudi se jim na pot postavi piratska postrojba. Kam jih odnese veter življenja?

 

morfem

 

2) Lev v srcu

Se kdo boji (neu)strašnega leva? Mišek bi se ga zlahka bal. Nemara že malce zatrepeta, a v nameri je neomajen. Kdo drug bi ga mogel naučiti grozovito rjoveti, če ne kralj živali? Zatorej se odpravi na sklanati vrh, kjer divji mačkon lenobno prede čas. Toda … si morete misliti, kaj se primeri?

Čudovito domiselna vinjeta o pogumu, ki raste iz srca, je ujeta v nezmotljive rime. Za njihovo dovršeno skladje je poskrbel Milan Dekleva in za prelitje v slovenski jezik prejel nagrado Vasje Cerarja.

 

morfem

 

PREBERITE TUDI: TOP ideje za darilo: knjiga

 

3) Volkec išče svoj dom

Val je volčji mladič, ki je prepričan, da je vsemu kos. Vsemu, brez izjeme. A življenje je skrivnostna steza, ki vse prehitro postreže z zalogajem, ki mu volkec, še posebej če je čisto (in zares) sam, nemara ne bo kos. Bo zmogel zatuliti na pomoč in prepoznati predragoceni zaklad tovariške pomoči?

 

morfem

 

4) Helena Kraljič, Maja Lubi: Nimam časa

Medo Tit ima načrt. Zima razodeva svoj obraz in njegovo telo si želi počitka. Ljubim prijateljem bo sporočil, da ga nekaj časa ne bo naokoli. Toda … prijatelji mu kar ne pustijo do besede. Obteženi z nešteto opravki so zedinjeno brez časa. Ko medvedjega prijatelja na vsem lepem ni na spregled, se v skrbeh snidejo. Kje je Tit; se mu je kaj zgodilo?

Pripoved, ki jo mehko dorečejo prelepe stvaritve Maje Lubi, je dobrohoten klicaj, ki nas opomni, da si je vredno prisluhniti in se prepoznati, četudi nam življenje narekuje vrsto opravkov. Navsezadnje so prijatelji najvrednejši svetilniki.

 

morfem

 

PREBERITE TUDI: Priporočamo: 3 ideje za branje z otroki

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
11
Noč čarovnic: Strašljive sence
Tokrat vam predstavljamo zanimiv izdelek za Noč čarovnic. Je enostaven in narejen v nekaj minutah. Poskusite še vi, otro...
6
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
5
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
5



5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?