|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Priporočamo: 3 ideje za branje z otroki

Uredništvo Ringaraja.net, 12.12.2023
Založba Morfem ima polno čudovitih knjig in slikanic za vaše malčke in otroke. Potopimo se v čarobni svet pripovedovanja. Tokrat vam priporočamo 3 knjige, ki jih lahko podarite tudi za darilo.

image
3 ideje za skupno branje. (Foto: Freepik.com)
/11


Branje bogati besedni zaklad in sproža empatijo. Poleg tega pa otroku pomaga, da lažje najde samega sebe ter ga naredi pametnejšega. Kot je rekel Einstein: Če želite imeti pametnega otroka, mu berite, če želite imeti še pametnejšega otroka, mu berite več.

Poleg tega branje krepi družinske odnose, saj so naši dnevi hitri in včasih nimamo časa za skupne trenutke. S knjigo pa se lahko družimo in z otrokom, ki mu beremo, tudi pocrkljamo.

V založbi Morfem so pripravili izbor čudovitih knjig in slikanic za najbolj čaroben čas leta, mi pa smo tokrat za vas izbrali 3 zares zanimive, ki jih lahko podarite tudi za darilo.

 

1) Sofija in baletni copatki

Slikanica Sofija in baletni copatki je v sklopu Nagrade Kristine Brenkove prejela Posebno nagrado za kakovostno povezovanje umetnostnih zvrsti.

V omotu praznične skrivnosti, ki jo drami dehtenje pravkar pečenih piškotov, vstopimo v mehko in rahlo vzdušje. Deklica Sofija zasliši prelestno glasbo. Dvodobni ritem, ki spominja na ubrano trkanje dežnih kapljic po okenskem steklu, Sofijo presune. Babica ji prišepne, da gre čudesni zvok pripisati plesu Sladkorne vile. Kmalu nato vnučka izve, da je babica nekdaj plesala … Na podstrešju se skriva posebej mameča najdba, babičini baletni copatki. Sofija v trenutku sklene, da bo nekoč tudi sama baletna prvakinja. Kakor v slovitem Hrestaču, ki ga slutimo v podtonu besedilnega tkanja, tedaj ura odbije polnoč. In v tistem deklica zapazi miško z rožnatim trakom, zataknjenim za krempeljček. Dekličino koprnenje je kmalu uslišano; obiskuje baletno šolo in se nikakor ne loči od podarjenih copatkov. Zaupa, da so srečonosni. Zato je njena žalost neizmerna, ko se tik pred velikim nastopom, v katerem bi zablestela kot Sladkorna vila, na copatku strga trak. Še več, poškodovani copatek že v naslednjem hipu izmakne miška. Četudi z babico poiščeta na las podoben par, novi baletni copatki ne zmorejo čudežne moči, kot je bila lastna prejšnjim. Toda na dan velike predstave se ima primeriti še en čudež …

 

sofija 

 

Čarobna skladnost likovne mojstrije in izbrane pripovedne lege nas ogovori s sirenskim zvokom, ki z odmerjenim občutkom za ritem vzhaja v slovesno zvenenje. Slikanica Sofija in baletni copatki se prikloni baletni umetnosti, glasbi in bližini. Pozorni bralec ne bo spregledal QR kode, ki v štirih prizorih prikliče čudovito tajinstven zven znamenitega Plesa Sladkorne vile.

 

2) Pravljična in literarna Ljubljana

Prestolnica dežele pesnika najprej zadehti po nespregledljivi briljanci stihov dr. Franceta Prešerna. Že kmalu nato zaniha v legendo o Jazonu in argonavtih. Kako se ne bi priklonili Martinu Krpanu, da bi brž zatem razpeli Jelkin rumeni dežnik in poleteli nad Vodnikovim trgom …?

 

ljubljana

 

PREBERITE TUDI: TOP ideje za darilo: knjiga

 

3) Benji Davies: Moja prva igra spomina

Pridni medo je neutešljivi pustolovec in raziskovalec. Tokrat se v kartonki velikega formata posprehodi skozi žive barve raznolikih svetov. Prešerno skrbi za domače živali na kmetiji, v terenskem vozilu prekrižari živalski vrt, v podmornici odstira čudesa podmorskega sveta in se kratkočasi v parku. Medtem imajo mladi raziskovalci pošteno fino nalogo: izuriti morejo svoj spomin in poloviti vrsto besed, ki jih dotlej bržkone še niso usvojili. Hkrati jih budni raziskovalni duh nedvoumno vzpodbudi, da je branje v dvoje prvovrstno veselje.

 

spomin 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
11
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
8
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
5
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
5



Zaključil se je 16. ljubljanski festival B...
Letos je v Ljubljani 62 producentov pripravilo 130 dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 13.000 obiskovalcev, potekal...
20 namigov za poslikavo otroškega obraza
photo
Konec tedna bodo ceste in ulice spet preplavile prave pustne šeme. Otroci se bodo za nekaj dni prelevili v svoje najljub...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?