|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rizična nosečnost: 5 nasvetov, da ne znoriš

Helena Primic, 13.9.2023
Ravnokar si izvedela, da si rizično noseča ali da boš morala nosečnosti preležati v postelji. Preveri pet nasvetov, kako se soočiti z rizično nosečnostjo, ne da bi pri tem izgubila razum, upanje in nasmeh na nosečniškem obrazu.

image
Pri rizični nosečnosti je partnerjeva podpora še bolj nujna. (Freepik.com)
/11


Ravnokar si izvedela, da si rizično noseča ali da boš morala nosečnosti preležati v postelji. Po navadi ti to zdravnik pove z zelo mirnim glasom, medtem ko se v tebi podira svet.

Kaj, če bom otroka izgubila? Kaj pa, če je z otrokom kaj narobe? Bom sploh lahko normalno rodila?

Tudi jaz bi rada imela normalno nosečnost, verjetno kriči vse v tebi. Toda, ta pot ne bo prava.

Zato preveri pet nasvetov, kako se soočiti z rizično nosečnostjo, ne da bi pri tem izgubila razum, upanje in nasmeh na nosečniškem obrazu.

 

1. Vsi nori občutki so normalni

Ko je ženska rizično noseča, se ji po glavi roji nešteto zaskrbljujočih misli in občutkov - od tega, ali morda nosi otroka s posebnimi potrebami in ali bo sploh preživel do poroda do strašnih občutkov krivde, ker se prva dva meseca nosečnosti ni prehranjevala zdravo in je morda sama kriva, da je z otrokom nekaj narobe. 

Vse to so povsem normalni strahovi in občutki, do katerih imaš kot rizično noseča ženska vso pravico. Zato se nikar ne sramuj svojih solz in včasih kar paničnih napadov, saj le rizično noseče ženske vedo, koliko skrbi nosi nosečnica s to diagnozo. 

 

PREBERITE TUDI: Prednosti rizične nosečnosti

 

2. Google zgodbe neznanih žensk jemlji z rezervo!

Če boš šla na Google preverit svojo diagnozo rizične nosečnosti - kar boš gotovo storila, zato ti ne bomo svetovali, da tega ne počni -, vse zgodbe neznanih žensk na Facebooku in različnih forumih jemlji z rezervo.

Seveda je fino, če prebereš, da nisi edina s takšnim rizičnim stanjem nosečnosti, v katerem si, toda ne pozabi, da je vsaka ženska drugačna, vsaka nosečnost pri isti ženski drugačna, tako kot je povsem drugačen vsak otrok.  

 

3. Na ultrazvok nikoli ne pojdi sama

Rizična nosečnost po navadi pomeni tudi veliko različnih nosečniških pregledov in pogosto tudi več ultrazvočnih preiskav. Dovolj je le en čustveno štorast zdravnik, ki predolgo in preveč resno zre v ekran, da v nosečnici, ki je že itak vsa prestrašena, sproži val novih skrbi in strahov. 

Zato na ultrazvočne preiskave nikoli in zares nikoli ne hodi sama. Če partner ne more s tabo, prosi prijateljico ali mamo, da te pospremi. Če seveda ni tiste sorte prijateljica oziroma mama, ki po navadi naredi še večjo paniko. Potem raje poišči nekoga drugega.

 

PREBERITE TUDI: Umirjena nosečnost po japonski formuli ičigo-ičie

 

4. Počni čim več in brez slabe vesti to, kar te sprošča

Že, ko gre za nosečnost brez težav, je za nosečnico pomembno, da si ustvari čim bolj umirjeno nosečnost. Pri rizični nosečnosti, ki s sabo prinese en kup usodnih skrbi in strahov, pa je nestresno nosečniško življenje še toliko bolj pomembno.

Zato si sestavi povsem novo in nestresno prioritetno lestvico, na kateri vse stresne reči potisni čim bolj navzdol, na prva mesta pa postavi vse tiste dejavnosti in drobne reči, ki te sproščajo, razveseljujejo ter ti vlivajo pozitivno energijo in upanje. 

 

5. Brez partnerjeve empatične podpore ne bo šlo

Res je, da naloga partnerja rizično noseče ženske ni niti približno lahka naloga, toda treba je reči bobu bob. Ob rizični nosečnosti je najpomembnejša naloga bodočega očeta, da sočutno in empatično posluša ter vzdrži vse pritožbe in strahove nosečnice.

Zato ga kar na začetku prijazno soočite z vsemi njegovimi obveznostmi bodočega očeta otroka, ki se v maminem trebuhu s pomočjo maminih celic in ljubezni 24 ur na dan bori za življenje.

Zato dragi očka, bodi nežen, potrpežljiv in ljubeč do svoje rizično noseče partnerke, ki je upravičeno zaskrbljena in prestrašena. Tvoj varen in ljubeč objem ji bo pomagal ponovno najti notranji mir, ki ga potrebujeta tako ona kot otrok v trebuščku.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
33
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
17
7 stvari, ki dojenček počne v trebuhu
Brce že prepoznate, kaj pa še kaj drugega počne vaš dojenček v trebuhu? Preberite, presenečeni boste, kaj vse počne malo...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5



Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?