|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Prednosti rizične nosečnosti

Helena Primic, 27.1.2023
Čeprav se morda sliši neverjetno, ima tudi rizična nosečnost svoje pozitivne strani. V članku preveri, katere.

image
Pustite se razvajati in postreči brez občutkov krivde.
/11


Rizična nosečnost zagotovo ni nosečnost, o kateri sanja vsaka ženska preden je noseča. Telesne omejitve in zdravstvene težave, številni zdravstveni pregledi, negotova prihodnost nosečnosti in nenehen strah za otroka v trebuščku ... katera nosečnica bi si to zares želela?!

Pa vendar se je treba soočiti z vsemi temi težavami, če zdravniki ugotovijo, da je nosečnost rizična ter jo je zato treba dobro spremljati in sprejeti vse potrebne ukrepe.

In če vas je rizična nosečnost že doletela, zakaj pa ne bi izkoristili njenih prednosti? Čeprav se morda sliši neverjetno, ima tudi rizična nosečnost svoje pozitivne strani.

 

1. Več časa za pripravo

Rizična nosečnost vas brez vprašanja odtrga od delovnih aktivnosti in vseh dejavnosti, ki ste jih načrtovali tudi v nosečnosti. Še posebej, če so vam zaradi težav v nosečnosti predpisali čim več počitka oziroma nosečnost v postelji.

Tako se nenadoma znajdete z ogromno časa, ki ga lahko porabite za raziskovanje opreme za dojenčka, branje knjih o porodu in poporodnem obdobju ter vse tiste drobne reči, za katere v "normalni" nosečnosti enostavno ni dovolj časa.


PREBERITE TUDI: Kako lahko dula pomaga k boljši porodni izkušnji?

 

2. Priložnost za globlejšo povezanost z otrokom

Pri rizični nosečnosti je seveda normalno, da so vaše misli pogosteje pri otroku v vašem trebuščku, saj vas zanj skrbi oziroma se veliko pogosteje sprašujete, ali bo z njim vse v redu.

Zato izkoristite te misli za to, da se z otrokom globlje povežete - mu poveste, kako zelo si ga želite in da upate, da bo z njim vse ok. Da ga že imate radi in ga z veseljem pričakujete. Prisluhnite njegovi energiji in se predajte vajinemu odnosu, četudi je otroček še majhen.

 

3. Odličen trening materinstva

Tako kot prihod novorojenčka mamino življenje povsem obrne na glavo, to velja tudi za rizično nosečnost. Če nekatere mame še tik do poroda skoraj povsem nemoteno živijo življenje kot pred nosečnostjo, to za rizično nosečnost niti malo ne velja.

Zato vzemite rizično nosečnost kot odličen trening materinstva - že v nosečnosti ste doživele ta šok velikanske spremembe življenja, zato vas bo prihod novorojenčka veliko manj iztiril.

 

4. Še več strežbe iz vseh strani

Če smo iskrene, si ženske moramo priznati, da vsaki nosečki paše, ko jo partner ljubeče streže in ji neznanci brez besed pomagajo le zato, ker je noseča. Ko gre za rizično nosečnost, je takšne iskrene pomoči še toliko več.

Nikar se ne počutite kot izkoriščevalke, temveč se predajte negi okolice. Vi imate namreč zelo pomembno nalogo - naravi morate pomagati pri ustvarjanju čim bolj idealnih pogojev za razvoj otroka. In tej nalogi se morate kot rizična nosečnica vsa predati, zato je edino pravilno, da vam pri drugih, trenutno manj pomembnih rečeh, pomagajo drugi.  


PREBERITE TUDI: 5 nosečniških nasvetov modrih žensk

 

5. Rizično nosečnost sprejmite kot sporočilo in pomoč narave

Zakaj ne morem imeti "normalne" nosečnosti? zagotovo ni pravo vprašanje za rizično nosečnico. Veliko bolje se je vprašati: Kaj mi poskuša narava sporočiti s to rizično nosečnostjo? Me poskuša ustaviti, ker preveč delam? Me poskuša temeljiteje pripraviti na otroka? ...

Tako kot vsaka bolečina in bolezen je tudi rizična nosečnost v resnici pomoč oziroma darilo narave, ki nam poskuša nekaj sporočiti. Zato ji prisluhnite in ji zaupajte, da ve, kaj dela oziroma, da je vse, kar se vam dogaja, v vaše in otrokovo dobro. Včasih kakšno sporočilo lahko dobite tudi preko nosečniških sanj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
48
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
13
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
9
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7



Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Koliko kave lahko spije nosečnica?
Preverite, kje je tista varna meja popite kave v nosečnosti, da ta razvada ne bo vplivala na večjo verjetnost za spontan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?