|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Turistična vasica Šentanel je kraj, ki je daleč naokoli znan po dobri turistični ponudbi. Kraj, ki šteje le okoli 300 ljudi in 50 turističnih kmetij vam nudi vse, kar si želite za dober dopust.

image
/51


Na južnih obronkih Strojne in nad Podjuno leži znana turistična vas Šentanel (688 m n. v.). Cesta se odcepi z glavne ceste med Prevaljami in Poljano in pelje pod slikovitim, kamnitim železniškim mostom (Štoparjev most). Šentanel je mejna vas mogočnih kmetij, ki ima čudovito sončno lego s prelepimi razgledi na Uršljo goro, Peco, Raduho, Obir in Podjuno.

 

Skoraj vsaka kmetija ima kmečki turizem, kjer ponujajo domače specialitete: suhe mesne specialitete, salame, suha šunka, vratovina, črni ržen kruh iz krušne peči, mošt vseh vrst, žganje, ajdovi kipniki, žganci, skutni štruklji ali štruklji iz suhih sliv ali hrušk, …

 

S kmečkim turizmom se ukvarja skoraj cela vas (Ploder, Kolman, Lužnik, Pečnik, Gornik, Novak). Pri gostilni Marin v središču prelepe koroške turistične vasice je znana stara lipa. Cerkev sv. Danijel odlikuje izredno visok zvonik, prekrit z macesnovimi skodlami.

 

Spomladi, poleti in jeseni imate neomejene možnosti sprehajanja ter nabiranja gob in zdravilnih zelišč v neokrnjeni naravi. Veliko možnosti je v Šantanelu tudi za krajše ali daljše izlete do kmečkega muzeja na Dvornikovi domačiji, kjer se boste s kančkom domišljije podali v življenje nekoč.

 

S kolesi ali peš se lahko podate na gozdno pot do Strojne, naselje raztresenih kmetij, kjer lahko obiščete kakšno domačijo, znamenito cerkev svetega Urha ali pa samo uživate v čudovitem razgledu. Pred vami se bo razprostiral pogled na Peco, Uršljo goro in naselja v dolini.

 

Šentanel se ponaša tudi s številnimi kulturno zgodovinskimi znamenitostmi, kjer boste poleg dobrot domače kuhinje uživali tudi ob ljudskem petju, ogledih starega načina kmetovanja, ogledu tipične stare arhitekture in prisluhnili narečnim pripovedim.

 

Če želite torej preživeti lep dan v še lepši naravi, okušati dobrote in spoznati del Koroške malo drugače, se podajte na družinski izlet v vasico Šentanel.

 

 


 

 

Odkrivajte čudovito Slovenijo z Adria Holidays!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

1. Čudovita Slovenija: Koroška

 

 


Mobilne hišice Adriadom, kamp Podzemelj ob reki Kolpi, Slovenija

Hišice Adria nudijo udobje štirim odraslim in dvema otrokoma. So v neposredni bližini Kolpe. Imajo leseno, senčno teraso ter so klimatizirane – ohlajene poleti in ogrevane spomladi in jeseni. Za 4+2 osebi nudijo spalnico, sobo z dvemi ležišči, opremljeno kuhinjo, wc/tuš s toplo vodo, Sat TV. Poleg hišic je dovolj prostora za avto, motor in za otroško igro.

Preberite več!

 


 

 


 

 

Odkrivajte čudovito Slovenijo z Adria Holidays!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

1. Čudovita Slovenija: Koroška

 

 


 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
17
Mokronog: arheološka pot pri sv. Petru
Pod cerkvijo so arheologi postavili drugo postajo arheološke poti – Grad. Tu lahko vidimo drobec ruševin nekdanjega grad...
4
Kraška lepotica
Če ne veste, kam bi se odpravili na izlet med počitnicami: vedno aktualna in privlačna ter najbolj obiskana slovenska tu...
3
Tri najlepše pešpoti ob morju
Sprehodite se po najlepših krožnih pešpoteh ob slovenskem morju, ki pohodnikom omogočajo spoznavanje skritih kotičkov Po...
3



Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
Hrastnik
photo
Hrastnik leži v eni izmed prečnih dolin v Posavskem hribovju, 63 kilometrov vzhodneje od Ljubljane. Ozemlje občine meri ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?