|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Slovenj Gradec

Katarina Vinšek, 4.6.2010
Slovenj Gradec je največje naselje v Mislinjski dolini. Je sedež edine koroške mestne občine ter pravno, gospodarsko, bančno, šolsko, informacijsko, zdravstveno, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline ter Koroške.

image
/51


Mesto je tipično srednjeveško mesto z glavno ulico (Glavni trg), trg Svobode in stransko ozko ulico (Meškova ulica). Ime Gradec je bilo prvič omenjeno leta 1091, kot mesto leta 1267. Stari del mesta je privlačen in ogleda vreden kraj. Slovenj Gradec je tudi rojstno mesto slavnega skladatelja Huga Wolfa.


Staro mestno jedro je danes pomemben urbanistični spomenik, ker je ohranilo svojo prvotno zasnovo. Mesto so v srednjem veku obdali z obzidjem, ki ga pozorno oko še danes opazi za Meškovo, Ozko ulico in za Cankarjevo ulico. Tudi obnovljena graščina Rotenturn je nastala iz nekdanjega Schulthauzingerjevega stolpa. Mesto je na stičišču poti med Uršljo goro in Pohorjem in ponuja popotniku v njegovi okolici prvinskost, veliko neokrnjenih poti ter skrivnosti, ki jih je vredno odkrivati.


Poleg zanimivosti, ki vam jih ponuja Slovenj Gradec, se lahko sprehodite tudi po gozdni učni poti Tičnica, ki se začne na lepo urejenem okolju Rožnik ob ovinkastem klancu proti Legnu v Slovenj Gradcu. Nad obvoznico pri nekdanji tovarni usnja se počasi vzpenjamo po stezi navzgor. Pot nas vodi skozi Štolcerjevo barje ter skozi gozd do učilnice v naravi. Ob poti lahko občudujemo drevesa kot so rdeči bor, črna jelša, veliki jesen ,… Od kulturnih znamenitosti sta zanimiva graščina Gradišče in Glarija Perger 1757. Pot se zaključi pri cerkvi sv. Jurija na Legnu, ki je edinstven arheološki spomenik s steklenim podom, pod katerim so ohranjeni stari slovanski grobovi.


Ob povratku domov pa ne pozabite na športno letališče pri Slovenj Gradcu, kjer si lahko ogledate veliko športnih letal in urejenost letališča.






Odkrivajte čudovito Slovenijo z Adria Holidays!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

1. Čudovita Slovenija: Koroška






Mobilne hišice, Kamp Terme Ptuj, Ptuj, Slovenija

Želite počitnice preživeti v miru, v bližini žitne njive ali vonju pokošenega travnika? Potem pridite v Terme Ptuj, kjer vam prijazno odpirajo vrata majhnega, a lično urejenega kampa kategorije 4 *. Nahaja se poleg notranjih in zunanjih vodnih površin Termalnega Parka ter teniškega centra z osmimi teniškimi igrišči. Kamp je odprt skozi celo leto.


Preberite več!





Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...
4
Na družinski izlet z vlakom
Se je vaš otrok že peljal z vlakom? Toplejši dnevi so idealni za družinski izlet z vlakom - po Sloveniji ali za več dni ...
3
5 predlogov za izlet z mulci
Izkoristimo sončen vikend in ga preživimo aktivno. Z družino se odpravimo na katerega od nam bližjih hribov in se vsi sk...
3
Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...
3



Seznam zabaviščnih parkov v Evropi:
Anglija, Avstrija, Danska, Francija, Italija ter Nemčija.
Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?