|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Spoprimite se z največjim izzivom-podzavestjo

Mojca Debelak, 5.7.2011
Kje tiči skrivnost življenja, ki z leti postaja kot dobro vino - vedno bolj polnega okusa? Doživljanje sveta, vsi dogodki in ljudje, ki jih pritegnete v svoje življenje, niso nikoli naključje. Vsaka bolezen, vsako čustvo, je odsev naše notranjosti.

image
/31



Avtor portreta: Matjaž Rušt

Ostale fotografije: osebni arhiv

www.mojchi.si

 

KDO JE KREATOR NAŠE USODE?

Sodoben človek se začenja zavedati pomena svojega dobrega počutja. Ve, da gre tu za preplet duha in telesa. Živimo v času, ko je znanje dostopno. Presegajo se meje razumnega in posega se v svoje globine. Kdor gre v korak s časom, ki ga prinaša evolucija, se vrača nazaj k sebi. A tokrat na drugačen način kot so to počeli naši dedki in babice. Vedno več posameznikov koprni po razumevanju svojega obstoja. Vedno več bolnikov išče naravne načine ozdravitve. Po svetu je vedno več zgledov, da je vse možno, če le dovolj verjamemo. In kje tiči skrivnost življenja, ki z leti postaja kot dobro vino - vedno bolj polnega okusa? Doživljanje sveta, vsi dogodki in ljudje, ki jih pritegnete v svoje življenje, namreč niso nikoli naključje. Vsaka bolezen, vsako čustvo, je odsev naše notranjosti. Kreator je lahko samo človek, ki spozna najintimnejši in nezavedni del sebe.

 

VSE SE ZAČNE V GLAVI 

Evolucija možganov je prava navdušujoča zgodba, ki pripoveduje o 1,4 kg težki želatinasti snovi, ki se nahaja v naši lobanji. Še vedno se tudi znanost sprašuje kako je možno, da se v tej majhni prostornini nahajajo ideje o izrednih dosežkih, mišljenje, čustvovanje, delovanje, hotenje, govor, spomin, sanje, prav tu pa se nahaja tudi sedež zavednih in nezavednih sil.

 

Majčken delček možganske skorje, en sam kubični milimeter, ima na primer 100.000 nevronov, okrog 100 milijonov sinaps z okrog od 10 do 100 kilometrov med seboj povezanih vlaken. Ja, po tovrstnih podatkih se človek ponovno lahko zamisli in zave, kako čudovito bitje je.

 

Pod „našo streho“ se od otroštva dalje nabira ogromno čustev, dogodkov, spominov. Mnogo jih potlačimo, ker so boleči. A kljub temu, da jih zaklenemo v deželo nezavednega nas podzavest spremlja skozi življenje in vpliva na vsa področja našega življenja.

 

Tudi po zaslugi Sigmunda Freuda je splošno priznana teza, da prodre do zavesti le majhen del naše mentalne dejavnosti, drugo pa se dogaja v nezavednem, postala temelj razumevanja človeške psihe.

 

Podzavest je področje vsega tistega, kar je treba potisniti, gre za izhodišče psihičnih in psihosomatskih bolezni.

 

IN ZAKAJ JE PODZAVEST TAKO POMEMBNA RAVNO ZAME? 

Mojca Debelak, ustanoviteljica Energijskega centra MojChi, je zagrizla ravno v področje nezavednega in ta del raziskuje skozi intuicijo. Odkrila je namreč, da je poseganje v podzavest toliko lažje, če znanja hipnoze, globokega sproščanja, regresije in psihoterapije nadgradiš z jasnovednostjo oziroma intuitivnim vpogledom v človeka. Čez lužo je tistim, ki delajo z subtilnimi energijami bližji izraz paranormalno oz psi. Počasi tudi Slovenci postajamo dojemljivi za tovrstne vsebine, a Mojca nedvomno ugotavlja, da bi svojo podzavest moral spoznati vsak, ki si želi osebno rasti. A vendar ne gre samo za osebno rast, gre za premagovanje vseh težav, ki jih imamo. Na tej poti človek počisti obsodbe, odpusti, uravnovesi svoja čustva. Ne gre za to, da življenje nato postane pravljično, gre za to, da zgradimo trdno in zdravo osebnost znotraj sebe. Notranja moč in optimizem sta neskončna vira zdravja in dobrega počutja. Ko svojo podzavest spoznate in jo oplemenitite s pravim načinom razmišljanja in dojemanja sveta in ljudi, privlačite v svoje življenje tisto, kar si želite.

 

Največ ljudi ima težave s tem, da dojamejo, da mora vsaka celica v telesu zavibrirati v skladu z našo podzavestjo. V kolikor naša podzavest na najglobji ravni dojema, da si zaslužimo veliko ljubezni, jo bomo tudi dobivali. Toda najtežje je izluščiti ali to samo mislimo v svoji glavi ali pa tako delujemo spontano tudi v odnosih. Ljubezen moramo biti namreč sami, samo želeti si in misliti, da si jo zaslužimo, preprosto ni dovolj. Ravno tu lahko z različnimi tehnikami učinkovito naredimo velike premike.

 

INTUICIJA – NEVERJETNO DOSLEDEN ČUT 

Po Mojčinem spoznanju je intuicija dar, ki ga je odkrila nehote. Je temelj, s katerim skozi zaznave in občutke lahko drugim osvetli podzavestne vzorce, ki jih sami pri sebi največkrat niso sposobni prepoznati. Gre za natančen in strokoven, predvsem pa celosten pristop k spoznavanju vzrokov najrazličnejših bolezni, težav in preprek, ki se nam v življenju pojavljajo. Energijsko polje človeka je pravzaprav kot računalniški disk, na njem je zapisano vse, kar smo kadarkoli doživeli. Šele ko se ljudem konkretno osvetli kako delujejo, le-ti presenečeno kimajo ob resničnoti obstoja vzorca, ki se ga poprej pri sebi niso zavedali. Vse kar potrebuješ je odprtost in znanje, da kode na tem disku prebiraš. Izluščene podatke se nato posamezniku ustrezno predstavi in poveže z njegovim konkretnim življenjem.

 

PODZAVEST – MOJA VEČNA (E)SENCA 

Nezavedno se vozimo po znani cesti, prevozimo lahko dolge razdalje, na koncu pa se vam zgodi, da se ne morete spomniti odsekov, kjer ste vozili. Nezavedno mišljenje prevzame nadzor nad vožnjo, medtem ko vi v zavestnem delu možganov razmišljate o nečem drugem. Enako se zgodi pri podzavestnih vzorcih. Segajo v naše otroštvo, ki je samo bled odsev spominov. V otroštvu so se nam lahko pripetili težki dogodki, morda nismo imeli ljubezni od staršev, morda smo živeli v pomanjkanju, polni strahov, ... Otroci ne gledajo samo z očmi in ne poslušajo samo z ušesi. V dogodke so sposobni vključiti vse čute, vključno z intuicijo. Zato vedno vedo ali mama v družini trpi, je oče razočaran; vsa ta komunikacija lahko poteka brez besed, a vendar se zasidra v otrokovo srce. Posledično začne človek po načelih, ki jih vidi in posnema od bližnjih v mladosti, tako delovati nezavedno tudi v svojih kasnejših življenjskih obdobjih.

 

Pri vsakem posamezniku se podzavest seveda izraža drugače. Nekateri polni strahov, plahi, si ne upajo vzeti življenja v svoje roke. Spet drugi se zaradi strahov ogradijo z neprebojnim zidom, ki jih varuje pred „krutim svetom“. Vsak človek je zgodba zase, zato je pri tovrstnem delu potrebno velikokrat pozabiti na vse tehnično znanje iz knjig in vključiti intuicijo. Ta je velikokrat v nasprotju z logiko, a je presenetljivo natančna; Mojca z njeno pomočjo »posega« v življenje in posamezniku osvetli natančno in konkretno kje v življenju se zatika in zakaj. V kolikor imate podzavestni vzorec pomanjkanja, se lahko nenormalno naprezate, da bi napredovali, zaslužili bolje, a se vam to ne bo zgodilo, dokler svojega nezavednega ne boste ozavestili in transformirali. Zato se ljudje velikokrat vrtijo v začaranih krogih, zdi se, kot da obračajo „staro plato“.

 

ŽIVLJENJE – PONAVLJAJOČI SE CIKLI IN VZORCI 

Zakoni narave so kompleksni in neskončni, a vendar izhajajo iz preprostih zasnov in pojmov. Vemo že, da je tudi vesolje neskončna veriga vzorcev (orbite, letni časi). Vsi vzorci v naravi se ciklično ponavljajo in človek iz zakonov narave ni izključen. Tako lahko vsak posameznik pri sebi opaža, da se vrti znotraj ciklov osebnih padcev in rasti, premikov in stagniranja na vseh segmentih življenja. Tudi naša narava, človekova osebnost in karakteristike, ki so sicer posamezniku dane, se v določenih obdobjih bolj izražajo kot v drugih. Potrebno se je torej zavedati, da so tudi podzavestni vzorci in prepričanja - različne odvisnosti, praznine, ki jo čutimo v sebi, želje po konstantnih uspehih, pričakovanja, samoobsojanja, debelost, slaba samopodoba, pomanjkanje samozavesti itd. - samo odraz vesolja, ki ga nosimo v sebi. Tega vesolja se v celoti ne zavedamo, vidimo in doživljamo pa posledice v okolju, saj vsi delujemo v skladu s svojimi najglobljimi prepričanji. Morda si ne želite biti ljubosumni, a ste vseeno. To celo zamaskirate in krivdo prevalite na partnerja, češ, da ste taki, ker mu ne morete zaupati. A dejstvo je, da je ljubosumje del vas. Razžira vas in blokira vašo ustvarjalno energijo, vam jemlje osebno svobodo in lahkotnost. Če opazimo vzorce, ki nas omejujejo, je že veliko. Naslednji korak je razumevanje. Od kod vzorci izvirajo, kje tiči vzrok za naša prepričanja, čustvovanja in vedenje.

 

Vredno se je zavedati, da šele po spozanju sebe zacvetimo. Se vzdramimo, zaživimo. Ne površinsko, v tekanju od službe do vrtca in nazaj. Odnosi niso več samoumevni, čas se ustavi. Srce postane radostno, duša se napolni skozi ustvarjalnost. Več kot razumemo o naravi, sebi in življenju, preprosteje se nam zdi vse skupaj. In v preprostosti človek najde mir in modrost, ki napaja trenutke našega bivanja na Zemlji.


 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
17
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5
Zakaj je več dojenčkov spočetih v zimskih ...
Če imate več prijateljev s septembrskim rojstnim dnevom, je verjetno, da so njihovi starši devet mesecev prej zavestno a...
4
Sanje o nosečnosti so pozitivne
Se je tudi vam kdaj sanjalo, da ste noseči? Pomenijo te sanje, da si želite otroka oziroma še enega otroka? Preverite, k...
4



Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Kontracepcija v obliki aplikacije in pamet...
Najnovejša tehnologija spremlja plodnost preko aplikacije in s pomočjo posebne pametne naprave, ki jo nosite na prstu ko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?