|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Sprememba pri šolskih počitnicah: Prost dan v aprilu namesto v februarju

M. T., 8.9.2022
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je za letos spremenilo šolski koledar in zimske počitnice prestavilo za en mesec. Zdaj so objavili novo spremembo.

image
Bodo namesto februarja šolarji prosti aprila? (Freepik.com)
/11


Poročali smo že, da bodo v novem šolskem letu drugače razporejene počitnice, kot smo jih bili vajeni. Zimske počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo za polovico države začele že 30. januarja 2023, za drugo pa 6. februarja 2023.

Ker je v času počitnic osrednjeslovenske regije kulturni praznik (8. februar), naj bi se zanje zimske počitnice podaljšale za en dan, torej naj bi bili otroci doma še v ponedeljek, 13. februarja 2023. Vendar je prišlo do spremembe.


Zakaj se zimske počitnice sploh prestavljajo?

Razlog za spremembo zimskih počitnic je zasedenost turističnih kapacitet zaradi nordijskega svetovnega prvenstva v Planici, ki bo potekalo med 21. februarjem in 5. marcem 2023. Udeleženci prvenstva naj bi predvidoma zasedli veliko večino turističnih kapacitet na Gorenjskem, zato bi zmanjkalo prostora za družine s šoloobveznimi otroki. 


Nova sprememba: 8. februar bodo učenci nadomeščali aprila

V objavi spremembe šolskega koledarja na spletni strani ministrstva za izobraževanje so objavili novo spremembo šolskega koledarja za leto 2022/2023, ki ukinja dodaten dan zimskih počitnic (13. februar) za šolarje iz osrednjeslovenske, goriške, gorenjske, primorsko-notranjske in zasavske regije ter nekaterih občin jugovzhodne Slovenije. Ti učenci bodo 8. februar nadomeščali šele 26. aprila, torej bodo zanje za dan daljše prvomajske počitnice.


Razlog za to spremembo je šolski koledar za srednje šole, saj je 13. februar zanje nesprejemljiv zaradi rokov za maturo. S spremembo datuma na april bodo tako poenotili proste dni tako za osnovnošolce kot srednješolce.


Nov šolski koledar za leto 2022/2023 

Že čez slaba dva meseca se bodo za šolarje pričele jesenske počitnice, in sicer bodo otroci prosti šole od 31. oktobra do 4. novembra 2022. Sledijo novoletne počitnice, ki bodo trajale od 26. decembra 2022 do 2. januarja 2023. Že slab mesec kasneje bodo zimske počitnice, ki jim bodo sledile prvomajske, od 27. aprila (za učence določenih regij že od 26. aprila) do 2. maja 2023. Najdaljše počitnice, poletne počitnice se za šolarje začnejo 26. junija 2023.

 

šolski koledar


VIR: Ministrstvo Republike Slovenije za izobraževanje, znanost in šport

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
26
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
7
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
5
Ko učenje pisanja postane čisto zares zabavno
Pot od črte do prvih črk je lahko lahkotna in zabavna, le pravilno se je moramo lotiti. S pomočjo delovnih zvezkov vzgoj...
4



3 preprosti "čarovniški" triki za ...
Ta vikend se z otroki poigrajte s papirjem, svinčnikom in matematiko ter malce čarajte.
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?