|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Testi izdelkov govorijo eno, oglasi drugo

Zveza potrošnikov Slovenije, 21.9.2011
Testi, ki jih opravlja zveza potrošnikov Slovenije so za potrošnike vedno pomembnejša informacija, potrošniki ne zaupajo več slepo vsem oglasnim sporočilom za izdelke in storitve.
Ključne besede:

image
/21


 

V Evropi je trend odločanja za nakupe na podlagi preverjenih dejstev in testov vedno večje, enako pa zasledimo tudi v Sloveniji, kjer potrošniki ne zaupajo več slepo vsem oglasnim sporočilom. Pri odločitvah jim pomagajo informacije potrošniških organizacij, ki izvajajo različne teste izdelkov. V Sloveniji so rezultati potrošniških testiranj na voljo v edini potrošniški reviji VIP ter za člane ZPS na www.zps.si.

 

Mlečna rezina res nadomesti kozarec mleka?

Otroci imajo radi mlečne rezine, saj so sladke. Starše pa k nakupu običajno privabi slika polnega kozarca mleka na embalaži, kar da slutiti, da so mlečne rezine zdravo in priporočeno živilo. Pri testu mlečnih rezin je bilo preverjeno, kolikšna je vsebnost sladkorja, maščobe in soli. Nekoliko je presenetilo dejstvo, da informacij o vsebnosti sladkorja in soli, ki je seveda majhna, na mlečnih rezinah ni. Eden od glavnih ciljev pregleda pa je bil preveriti vsebnost mleka v mlečnih rezinah. Žal pa so po posvetovanju, tudi z analitiki iz laboratorija, spoznali, da je količino mleka praktično nemogoče določiti. So torej res polne mleka?

Vir: VIP 10/2010

 

 

Na testu jabolčnih sokov zmagal najcenejši

Odmeven je bil test jabolčnih sokov, ki so ga objavili v letošnjem marcu. Kot že večkrat, se je tudi pri tem testu pokazalo, da ni nujno, da višja cena izdelka odraža tudi njegovo višjo kvaliteto. Na testu se je kot najbolj kakovosten sok iz sveže stisnjenih jabolk izkazal Hoferjev, ki je imel med vsemi sokovi tudi najnižjo ceno, med sokovi iz zgoščenega soka pa je zmagal Fructalov.

Vir: VIP 3/2011

 

 

Test konzervirane tunine: oljčno olje pristno, a različne kakovosti

Na testu konzervirane tune so na ZPS ugotovili, da je kakovost vzorca odvisna predvsem od kakovosti osnovne surovine, od mesa tuna. Na to vpliva vrsta tuna, letni čas ulova, njegova prehrana in čistost morja. V test je bilo zajetih 13 blagovnih znamk konzervirane tune. V nobenem od preverjenih vzorcev ni bila presežena vrednost težkih kovin. Vsi vzorci so vsebovali označeno vrsto olja, a je bilo le-to iz zelo različnih kakovostnih razredov. Problem je, da pri oljčnem olju v konzervi ni določeno, koliko je lahko rafiniranega in koliko deviškega oljčnega olja, le- tega je lahko le za vzorec, hkrati pa tudi ni določena njegova kakovost. Cenovni pregled je pokazal, da je razpon cen tunine v konzervi velik, saj se le-te gibljejo od 6,24€/kg za Ondino do 25,39€/kg za Delamaris. Prejete ocene na testu so bile od 3,8 (dobro) do 2,9 (povprečno).

Vir: VIP 8/2010

 

 

Vas zanima še več? Želite imeti spletni dostop do več kot 200 testov izdelkov in pri nakupih prihraniti?

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
6
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
5
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4



Otrok v avtomobilu
photo
Se tudi vi sprašujete, kako najbolje zaščititi otroka v avtomobilu, kako pravilno namestiti otroški avtosedež, kdaj in k...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?