|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

To so stavki, ki jezijo nezaposlene mame

Uredništvo Ringaraja.net, 10.9.2023
"Otroka daš v vrtec, ti pa sediš doma!?" je stavek, ki ga nezaposlena mama pogosto sliši, pa ga ne bi smela. Preverite, kateri stavki najbolj naježijo kožo mamicam, ki so ostale doma.

image
Ko si mamica dvoletnika in štiriletnika, imaš vedno kaj za početi. (Freepik.com)
/11


"Tebi je lahko, ti ne delaš."

Ko to slišim, se takoj razjezim, saj če ne delam, to še ne pomeni, da cele dneve poležavam, – besno pravi mamica Nena M. Ko je postala mamica, se je odločila, da zapusti svojo službo in se posveti otrokom, vendar je njena odločitev naletela na različne komentarje pri družini in prijateljih. Ne mine dan, da je ne bi kdo razjezil z naslednjimi komentarji.

 

PREBERITE TUDI: Ne želim biti gospodinja


"Kaj delaš ves dan?"

Ko si mamica dvoletnika in štiriletnika, imaš vedno kaj za početi. Kuhati, prati, čistiti, likati, odpeljati otroke v vrtec in iz njega, plačati položnice, hoditi po nakupih. Ker mož dela, sem prevzela vse obveznosti glede otrok in hiše, ki niso niti majhne niti nepomembne. Navsezadnje je to naše življenje in naša odločitev in ne vem, kdo mora to komentirati, se sprašuje Nena (35).


"Otroka hodita v vrtec, ti pa sediš doma!?"

Ta komentar je na top listi komentarjev, ki najbolj jezijo našo sogovornico. Kdo ima pravico dvomiti o njenem materinstvu in o tem, kakšna mama je in kaj počne medtem ko so otroci v vrtcu.

"Moja fanta rada hodita v vrtec. Medtem ko se igrata s svojimi prijatelji, jaz opravim vse obveznosti, tako da lahko potem vsi kot družina uživamo v skupnih trenutkih. Navsezadnje je vrtec pomemben tako zaradi socializacije kot tudi zato, ker v njem otroci pridobijo številne izkušnje in znanja, ki pa jim jih doma ne morem na pravi način prenesti, ker nisem vzgojiteljica," pojasnjuje Nena.

 

PREBERITE TUDI: Ali mora biti ženska res vsemogočna?


"Pa saj si samo mama!"

"Ja, sem in kot vse ženske sem na to vlogo najbolj ponosna. Vseeno mi je, če kdo misli, da sem "le" mama. In hkrati mi to največkrat povedo tisti, ki jim pri varstvu in vzgoji otrok pomagajo babice, dedki, varuške in druge ženske, ki so zadolžene za kuhanje in pospravljanje doma. In potem mi rečejo, da je škoda, da sem zavrgla fakultetno izobrazbo, saj se z dobro organizacijo vse da. Ja, če imaš stare starše in denar za plačevanje žensk," sklene Nena.


Naslednjič, ko boste videli ali srečali mamo, ki je ostala doma in nima službe, ne delajte preuranjenih zaključkov, saj nič v življenju ni nič črno-belo.


VIR: Ringeraja.ba


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
6
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
5
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
4
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
4



Si DOBRA MAMA, tudi če imaš SLABE DNEVE
Verjemite mi, vse mame imamo slabe dni. Dnevi, ko smo razočarane, čemerne in se počutimo, kot da ne zmoremo več.
Duhovna vez med otrokom in mamo
photo
Nedvomno se med staršema in otrokom splete že pri rojstvu prav posebna vez, vez, ki traja vse življenje. Vez, ki jo je p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?