|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

TOP otroške knjige - kartonke

Helena Primic, 14.4.2021
Preverite izbor najboljših otroških kartonk - takšnih za najmlajše, pa tudi tistih za nekoliko večje in bolj zahtevne mlade bralce, ki še vedno radi brskajo po nekoliko drugačnih ter bolj interaktivnih knjigah.

image
Kartonke veljajo za \\\\\\\\
/11


Če otrok ne kaže zanimanja za pravljice in klasične otroške knjige, mu lahko ljubezen do branja poskusite spodbuditi s kartonkami - tistimi "bolj živimi" knjigami, kjer otrok pri branju aktivneje sodeluje.

V uredništvu Ringaraja.net smo izbrali TOP kartonke za najmlajše bralce pa tudi za bolj zahtevne ljubitelje knjižnih svetov.

 

PREBERITE TUDI: Da bodo otroci radi brali

 

1) Pridni medo in Korajžna koklja

Otroci obožujejo živali in živalske svetove, še posebej najmlajši. Če boste pri branju oziroma razkrivanju otroške kartonke, v kateri so skrite živali, katero od živali posnemali še z glasom, bo to zagotovo kartonka, ki jo bo otrok hotel gledati ter poslušati znova in znova. 


Pridni medo - zabavna kmetija

 

V zbirki otroških kartonk Pridni medo, ki so izšle pri založbi Morfem in so primerne za otroke od enega leta naprej (prebirate jih lahko že dojenčku, ki vas bo gotovo z zanimanjem poslušal in poskušal obračati liste), bo za spoznavanje živali idealna kartonka Pridni medo - zabavna kmetija. V njej bo otrok s pomočjo drsnikov odkrival skrite živali na kmetiji in se učil živalskih glasov. Kdo se skriva za vrati skednja in kako se oglaša?


Korajžna koklja

 

Na kmetiji živijo seveda tudi kokoške, ki imajo včasih male otročičke - piščančke. V zvočni kartonki priznanega avtorja otroških knjig Axela Schefflerja Korajžna koklja skupaj z otrokom preverita, kam so odšli piščančki, ki jih mama koklja nikakor ne more najti. In ko bo otrok pritisnil na gumb, bo koklja tudi zakokodakala in po kokoške poklicala svoje nagajive piščančke. Kako že kokodaka koklja?  

 

PREBERITE TUDI: Skupno branje pomembno krepi družinske odnose

 

2) Drevo in Viteški grad

Kartonke pa niso primerne in zanimive samo za najmlajše. Tudi otroci, starejši od treh let - pa tudi tisti v prvi triadi osnovne šole - še vedno radi premikajo drsnike in odkrivajo skrite vsebine v kartonkah za starejše otroke. Več kot je skritih predalčkov in skrivnostnih zanimivosti, bolj jih nekoliko drugačna knjiga potegne vase.


Drevo

 

Ljubitelje narave in živali bo zagotovo navdušila kartonka Drevo, v kateri bo otrok plast za plastjo prodiral vse globlje v skrivnosti, ki se skrivajo v življenju na, v in ob drevesu. Ste vedeli, kako se imenuje eden največjih hroščev na svetu, ki prebiva v duplini starega drevesa? In kakšna je razlika med luknjičarji in listnimi zavrtači? Vsekakor otroška knjiga, ob katerih bosta z otrokom lahko preživela ure in ure. Če jo bosta prebirala v gozdu, bo skupno učenje še bolj zabavno in skrivnostno.


Viteški grad

 

Če tudi vašega otroka navdušujejo zmaji in vitezi, ga bo zagotovo pritegnila kartonka Viteški grad. V njej bosta lahko skupaj potovala od dvižnega mostu in obrambnega zidu vse do notranjih dvorišč in notranjosti gradu ter spoznavala življenje vitezov in zanimivosti različnih viteških redov. Na koncu knjige vaju bo pričakal tudi srednjeveški recept za jed, ki so jo pripravljali kuharji v srednjeveških gradovih - štruco. Pa brez skrbi, pripravite jo lahko tudi brez srednjeveške kamnite peči. Odlična pot od viteza do kuharja! 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
8
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
8
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
5



Kako spodbujati otrokovo domišljijo?
Preverite pet idej, kako spodbuditi razvoj otrokove desne polovice možganov, ki je zadolžena za domišljijo in ustvarjaln...
Skupno branje pomembno krepi družinske odnose
Mlajši kot je otrok, tem bolj je pomemben način branja oz. pripovedovanja in govorica telesa. Pri majhnih otrocih zato n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?