|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Trije prijetni načini, ki vam bodo pomagali zanositi

M. T., 28.2.2024
Obstajajo trije zelo prijetni načini, ki povečujejo možnosti za zanositev. Nobenega od njih se prav nihče ne bi branil, najboljše pa je, ker jih lahko brez skrbi izvajate čisto vsak dan. Preverite!

image
Strokovnjaki pravijo, da naj bi uživanje približno petih kozarcev rdečega vina mesečno oziroma okrog enega kozarce na teden, stimuliralo plodnost pri ženskah. (Freepik.com)
/11


#1 Dober spanec

Kakovosten spanec pomaga k oploditvi jajčnih celic pri 62,9 odstotkih žensk. Tiste ženske, ki jih muči nespečnost imajo samo 48,4 odstotne možnosti, da zanosijo. Japonskih raziskovalci iz klinike Hanabusa v Kobi so dokazali, da je dober spanec eden od najpomembnejših ritualov za ženske, ki si želijo izboljšati svojo plodnost in si na ta način povečujejo svoje možnosti za nosečnost.


Na plodnost naj bi pozitivno vplivalo tudi občasno in zmerno pitje alkohola, pravijo strokovnjaki. Razlog je verjetno v tem, da se ob blagi prisotnosti alkohola lažje sprostimo, se znebimo stresa, kar pomaga pri boljšem spancu.

 

PREBERITE TUDI: Ali ležanje po seksu pomaga pri zanositvi?

 

#2 Rdeče vino

Glede na rezultate raziskave ameriških znanstvenikov iz univerzitete v Washingtonu, naj bi uživanje približno petih kozarcev rdečega vina mesečno oziroma okrog enega kozarce na teden, stimuliralo plodnost pri ženskah. Ugotovili so, da ima dober vpliv na plodnost samo rdeče vino, ki pozitivno vpliva na zorenje foliklov pri ženskah. Belo vino, pivo in druge alkoholne pijače tega vpliva nimajo.

Ključna sestavina v rdečem vinu je antioksidant, ki ščiti celice v telesu pred stresom. Ta sestavina se nahaja tudi v pravem kakavu in borovnicah.

V raziskavi so zajeli 135 ženska med 18. in 44. letom starosti, kljub dobrim rezultatom učinkov vina, pa avtorji raziskave opozarjajo, da se zato ne sme pretiravati s pitjem rdečega vina.

 

 ZELENJAVNI SMUTI ZA PLODNOST

Če poskušate zanositi in ne pijete smutija za plodnost vsak dan, zamujate! (FOTO: Freepik.com)

 

#3 Sadni smutiji

Britanski strokovnjaki so ugotovili, da uživanje fruktoze z omega 3 maščobnimi kislinami in vitaminom D prav tako povečuje možnosti za zanositev za pet odstotkov. Če poskušate zanositi in ne pijete smutija za plodnost vsak dan, zamujate! Smutiji so okusni in enostavno lahko vanje vključimo zdravo zelenjavo, beljakovine in maščobe, ki so pomembne za zanositev. V svoje smutije lahko vključite celo superhranila za plodnost!


V nadaljevanju boste našli dva recepta za pripravo smutija za plodnost – prvi je odličen za podporo IVF postopka, drugi pa za boljšo plodnost.

 

Sestavine : 

- 1 skodelica mlade špinače podušena na pari

- 1 kivi

- 1 avokada

- 1 žlica chia semen

- ščepec morske soli

- 1 skodelica vode

- 1 žlica ekološkega kokosovega jogurta

- 1 žlica kolagena v prahu

- 1 čajna žlička vaniljevega stroka v prahu

-1 žlička avokadovega olja (neobvezno)

Dobro premešajte in po potrebi dodajte več vode, da dobite želeno konsistenco.

 

PREBERITE TUDI: Hrana, ki pomaga pri zanositvi

  

- 3 dl mandljevega mleka

- 100 g borovnic (zamrznjenih ali svežih)

- 1 žlica mandljevega masla

- 1 žličke mace

- 1 datelj

- 1 avokada 

 Za piko na i lahko na smuti potresete s čebelji cvetni prah, semena ali jagode in kokosove kosmiče.

 

VIR: Ringeraja.mk

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
6
7 let čakanja na otroka: Zgodba, ki me ne ...
Povedala vam bom nekaj zelo intimnega ... In bolečega. Sedem let sem se spopadala s svojo žalostjo, pustila je posledice...
6
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
5
Kdaj je čas za otroka?
Kdaj je čas za otroka? Kdaj resnično začutimo, da ne želimo biti na svetu le za nas same, ampak pomembno spremeniti svoj...
4



Bakterija, ki povzroča raka
V Sloveniji je kar četrtina ljudi okužena okužena z bakterijo Helicobacter pylori, ki povzroča raka na želodcu. Odziv na...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?